ماهان شبکه ایرانیان

آیا سرکه سیب در کاهش وزن مؤثر است؟

اگر در جریان آخرین ترندهای کاهش وزن باشید، حتماً بارها و بارها نام سرکه سیب به گوشتان خورده است. طرفداران سرکه سیب معتقدند که مصرف روزانۀ چند قاشق غذاخوری سرکه سیب با از بین بردن اشتها، تحریک سوخت و ساز دستگاه گوارش و سوزاندن چربی می‌تواند نقش بسزایی در کاهش وزن داشته باشد

آیا سرکه سیب در کاهش وزن مؤثر است؟

“سرکه سیب”، عصارۀ تخمیرشدۀ سیب است و لابد شنیده‌اید که می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. این روزها عبارت “معجزۀ لاغری با سرکه سیب” و تیترهای مشابه را زیاد می‌بینیم و از خودمان می‌پرسیم که واقعاً این ماده نقشی در کاهش وزن دارد یا نه؟ در این مقاله می‌خواهیم ببینیم واقعیت چیست و متخصصان تغذیه چه نظری در این باره دارند.

اگر در جریان آخرین ترندهای کاهش وزن باشید، حتماً بارها و بارها نام سرکه سیب به گوشتان خورده است. طرفداران سرکه سیب معتقدند که مصرف روزانۀ چند قاشق غذاخوری سرکه سیب با از بین بردن اشتها، تحریک سوخت و ساز دستگاه گوارش و سوزاندن چربی می‌تواند نقش بسزایی در کاهش وزن داشته باشد. طرفداران این نوشیدنی معمولاً آن را با آب رقیق می‌کنند و مثل نوشابۀ طبیعی در طول روز استفاده می‌کنند. این نوشتار از سلسله مقالات سبک سلامتی و تغذیه، ترجمۀ مقاله‌ای از نشریۀ ایتینگ‌وِل به قلم لِینی یانکن است و به مزایا و معایب سرکه سیب پرداخته است. پیش از آنکه این نوشیدنی جنجالی و دارویی را امتحان کنید، از شما دعوت می‌کنیم نگاهی به یافته‌ها و توصیه‌های متخصصان تغذیه و سلامتی دربارۀ سرکه سیب بیندازید.

میزان کالری و ارزش غذایی سرکه سیب

سرکه سیب کالری خیلی کمی دارد. جالب است بدانید که هر قاشق غذاخوری سرکه سیب فقط 3 کالری دارد. متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند که خواص مفید سرکه سیب ناشی از اسید استیک موجود در آن است که در سرکه‌های تجاری مثل بالزامیک و سرکه قرمز هم یافت می‌شود.

تأثیر سرکه سیب بر کاهش وزن

البته با مزه‌ مزه کردن سرکه سیب بعید به‌ نظر می‌رسد که وزن کم کنید. با‌این‌حال بررسی که در این باره صورت گرفته، حاکی از آن است که همان مقدار اندک هم افاقه می‌کند. در این بررسی از افراد بزرگسال ژاپنی (که دارای اضافه وزن بودند)، خواسته شد که مقدار معینی سرکه سیب مصرف کنند. محققان 2 گروه تشکیل دادند. به گروه نخست (گروه کنترل) سرکه ندادند، اما گروه دوم در طول روز باید یک تا 2 قاشق غذاخوری سرکه مصرف می‌کردند. نتیجۀ آزمایش پس از 12 هفته به این صورت بود: افرادی که سرکه مصرف کرده بودند (گروه دوم) در مقایسه با گروه کنترل، وزنشان کاهش یافته بود و ظاهراً شاخص تودۀ بدنی (BMI) و چربی پایین‌تری داشتند. ضمناً دور کمر این افراد کمتر شده بود و سطح تری‌گلیسیرید خونشان هم پایین آمده بود. خواهش می‌کنم قدری صبر کنید. قبل از هجوم به سرکه سیب و سرکشیدن آن به خاطر داشته باشید که این فقط نتیجۀ یک بررسی خُرد است و مهم‌تر آن‌که اسپانسر این بررسی، تولیدکنندۀ همین سرکه است.

تأثیر سرکه سیب بر قند خون

اگر مبتلا به دیابت هستید، نشانه‌های پیش‌دیابت را دارید یا فقط می‌خواهید قند خونتان را به اعتدال برسانید، سرکه سیب می‌تواند به یاریتان بیاید. یافته‌های پژوهشی که در نشریۀ فانکشنال فودز منتشر شد، حاکی از این بود که افراد بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2، پس از 2 هفته مصرف مداوم (2 قاشق سرکه در روز) در مقایسه با گروه کنترل، قند خون ناشتای پایین‌تری داشتند. بر این اساس مصرف سرکۀ سیب می‌تواند تأثیر مثبتی بر کاهش قند خون و تنظیم انسولین بدن داشته باشد. شرکت‌کنندگان در این بررسی با مصرف یک قاشق سرکه سیب وزن کم نکردند اما  نتیجۀ پژوهش نشان داد که مصرف یک قاشق غذاخوری سرکه سیب پس از نهار یا شام می‌تواند در کنترل میزان قند خون مؤثر باشد.

مزایای دیگر سرکه سیب برای سلامتی

این طور به نظر می‌رسد که مهم‌ترین مزیت استفاده از سرکه سیب، تنظیم قند خون است، اما این ماده مزایای دیگری نیز برای سلامت بدن دارد. بررسی‌های زیادی در این باره صورت گرفته و یافته‌های نویدبخشی در ارتباط با تأثیر سرکه سیب بر سلامتی به دست آمده است. از مزایای مصرف سرکه سیب می‌توان به تری‌گلیسیرید پایین‌تر، بهبود سطح کلسترول و کاهش چربی ذخیره‌شده در کبد اشاره کرد. محققان پس از 4 هفته تغذیۀ موش‌های آزمایشگاهی (دیابتی و فاقد دیابت) با سرکه سیب، دریافتند که سطح تری‌گلیسیرید و کلسترول مضر LDL در خون موش‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته و در عین حال میزان کلسترول مفید HDL شان افزایش یافته است. باید توجه داشت که پژوهش بر روی نمونه‌های انسانی به میزان لازم در این حوزه صورت نگرفته و مدعای کافی برای اثبات این فرضیه وجود ندارد که سرکه سیب در کاهش چربی خون مضر انسان مؤثر است.

ضرورت مراقبت ویژه از دندان‌ها در دورۀ مصرف سرکه سیب

اگر تصمیم گرفته‌اید که سرکه سیب را به برنامۀ غذایی روزانه اضافه کنید، یادتان نرود که سرکه را با آب رقیق کنید تا این مادۀ اسیدی به دندان‌هایتان آسیب نرساند. جولی بران، استاد و دندانپزشک دانشگاه فونیکس در این باره اظهار می‌کند: “باید توجه داشته باشید که اسید موجود در سرکۀ سیب به اندازۀ اسید سودا است. مشکل این است که با مصرف غذاهای اسیدی، مینای دندان خراب می‌شود.” بران توصیه می‌کند که: “اگر قصد دارید از سرکه سیب استفاده کنید، حتماً آن را با آب رقیق کنید و اجازه ندهید مدت زیادی در دهانتان باقی بماند.”

بلأخره آیا سرکه سیب در کاهش وزن مؤثر است یا نه؟

این مطلب را بارها از متخصصان شنیده‌اید و در پایان این مقاله نیز مجدداً تکرار می‌کنیم که: “کاهش وزن، نسخۀ جادویی ندارد و سرکه سیب هم از این قضیه مستثنی نیست.” اگر تمایلی به مصرف محلول آب و سرکه ندارید می‌توانید سرکه سیب ارگانیک را به سالادتان اضافه کنید یا به غذاهای مختلف بیفزایید. فراموش نکنید که برای کاهش وزن هیچ چیز نمی‌تواند مؤثرتر از رژیم سالم، وعده‌های غذایی متوازن و فعالیت ورزشی منظم باشد. هرچند سرکه سیب مزایایی برای سلامتی دارد اما هنوز یافته‌های محکمی برای اثبات رابطۀ مصرف سرکه سیب و کاهش وزن به دست نیامده است.

در این مقاله به تأثیر سرکه سیب بر سلامت بدن پرداختیم و به‌ طور ویژه از تأثیر سرکه سیب بر کاهش وزن سخن گفتیم. برایمان بنویسید که رسیدن به وزن مناسب چه قدر برایتان اهمیت دارد؟ چه معیاری برای سنجش وزن ایده‌آل دارید؟ آیا از برنامۀ غذایی سالم و کنترل‌شده‌ استفاده می‌کنید؟ آیا زیر نظر متخصص تغذیه هستید؟ به نظر شما مهم‌ترین هدف کاهش وزن سلامت بدن است یا زیبایی؟ آیا تجربه‌ای از مصرف انواع سرکه و اختصاصاً سرکه سیب برای کاهش وزن دارید؟ به نظر شما بهترین راه رسیدن به وزن متناسب چیست؟ ممنونیم که ما را می‌خوانید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان