عابدین مهدوی نویسنده و کارگردان سینما در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، در خصوص آخرین فعالیتهای خود در عرصه فیلمسازی گفت: در ابتدا پروژه آوینا را شروع کردم که به دلیل مشکلات مالی در میانههای راه متوقف شد اما بعد از آن پروژه "قفس" را آغاز کردم که به اتمام رسید و برای حضور در جشنواره فیلم فجر به دبیرخانه ارسال شد.
وی درباره حواشی به وجود آمده در قبال حضور فیلم قفس در جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: واقعیت امر آن است که فیلم قفس به صورت کامل آماده شد و ما فیلم را به دبیرخانه ارسال کردیم اما متاسفانه دبیرخانه فیلم را به اعضای هیات انتخاب ندادند تا در انتها قفس حتی وارد مرحله ارزیابی برای ورود به جشنواره هم نشود.
این کارگردان جوان در همین راستا اعلام کرد: من به صورت شخصی با چندی از اعضای انتخاب سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر صحبت کردم و همه آنها گفتند که فیلم قفس به دست آنها نرسیده است و من هم به همین گفته آنها استدلال میکنم. من به شدت تعجب کردم که چرا فیلم را به هیات انتخاب ندادهاند.
کارگردان فیلم "کودکان آسمان" با اشاره به سختی تولید فیلم قفس تصریح کرد: واقعیت امر حضور یا عدم حضور فیلم در فجر آنقدر مهم نیست و یا اینکه اصلاً دبیرخانه بعد از این نوع از برخورد واکنشی نشان دهد. اما برای من مهم بود که نتیجه ماهها زحمت بچهها که در شرایط بسیار سختی فیلم را جلو بردند دیده شود. عوامل این فیلم برای تولید فشارهای به شدت فراوانی را تحمل کردند و من اعتقاد دارم که این نوع برخورد با فیلم عادلانه نبود.
وی با اشاره به ساخت فیلم قفس در بخش خصوصی اضافه کرد: فیلم سینمایی قفس کاملاً حاصل بخش خصوصی بوده و هیچ کمکی از هیچ نهادی به ما نشده است. این پروژه از نظر مالی کاملاً در شرایط بحرانی ساخته شد. حال این وضعیت مالی در صورتی رخ میداد که در این فیلم هیچ جلوه ویژه کامپیوتری وجود نداشت و همه کارها جلوه های ویژه میدانی بود و همین مساله هزینه تولید را چندین برابر کرده بود. فیلم سینمایی قفس اولین فیلم در ژانر جنگ و سینمای مقاومت در بخش خصوصی است.
کارگردان فیلم "رد مرز" در ادامه افزود: از طرفی موضوع و محوریت این فیلم هم به شدت ناب بود. ما در فیلم قفس به ماله شهدای بین المللی حرم پرداخته بودیم و به نوعی آشنایی تازه با مساله مقاومت و شهدای مدافع حرم ارائه داده بودیم. در این فیلم نشان دادیم که شهدای مدافع حرم از تمامی اقشار جامعه بودهاند و حتی ما مورد داشتیم که شهید مدافع حرم شغلش نانوایی بوده است. از نظر من این سوژه های بکر و تازه برای امروز جامعه نیاز بوده و حیف است که به همین راحتی کنار گذاشته شود.
وی درباره غیبت فیلم قفس در جشنواره فیلم فجر اضافه کرد: من نمیگویم که تمام آمال و آرزوی من جایزه جشنواره فیلم فجر و حضور فیلمم در جشنواره است اما از حق نگذریم برای گروهی که همه جوان بودند و اولین تجربه سینمایی بلند خود را رقم میزدند حضور در فیلم فجر اتفاق بزرگی بود. دلم می سوزد که این فیلم دیده نشده از جشنواره فیلم فجر حذف شد .
وی با ابراز ناراحتی شدید خود از جشنواره فیلم فجر ادامه داد: واقعیت امر به شدت به من برخورده است. اگر کار را میدیدند و میگفتند که کار بی رزشی بوده ناراحت نمیشدم اما اتفاقاتی افتاده که شاید تا سالیان سال قید حضور در جشنواره فیلم فجر را بزنم. البته خدا را شکر فیلم در آخرین مراحل فنی به سر میبرد و سعی داریم آن را برای اکران داخلی و خارجی آماده کنیم. در حال حاضر بیشتر به جشنوارههای خارجی فکر میکنم زیرا باور نداشتم که با اثری ارزشی چنین برخوردی شود.
مهدوی درباره خطرات موجود در چرخه اکران این فیلم اضافه کرد: صحبت اصلی ما همین است. من برای این فیلم وام گرفتم و با هزار بدبختی فیلم را ساختم. حتی بعد از کار دوربینم را فروختم تا قسطها را بدهم و زیر دین کسی نمانم. با وجود تمام این سختیها یکی از دغدغههای شخصی من مساله اکران است. زیرا اگر فیلم به فجر میرفت اتفاقات بسیار بهتری هم در بخش اکران برایش میافتاد. شاید به دلیل موضوع و محتوا مردم این فیلم را دوست داشته باشند اما بخش عمده دیده شدن یک فیلم در فجر رخ میدهد. زیرا فجر بازتابهای فراوانی دارد. متاسفم برای اینکه من با هزار بدبختی فیلم را ساختم اما در نهایت نه تنها فیلمم بلکه خودم هم دیده نشدم.
وی درباره پرداختن به سوژه مقاومت در فیلم قفس اذعان کرد: از نظر من کار کردن در حوزه سینمای مقاومت نیاز به آن ندارد که حتماً به ارگان خاصی متصل باشیم و یا به سفارش جایی فیلم بسازیم. کارگردان اگر دلش صاف باشد و عنصر مقاومت جهانی را بشناسد، به خوبی سوژه را شناخته و به راحتی در مورد مسائلی بنیادی در فیلمش بحث میکند. مسائلی که در اتفاقات روز هان موثر بوده و میتواند تغییرات بزرگی را حادث شود.
مهدوی با تاکید بر ساخت فیلمش برای مخاطب داخلی خاطرنشان کرد: من این فیلم را شاید بسته به شرایط به جشنوارههای خارجی بفرستم اما آن را برای مردم کشورم ساختم و دلم به درد می آید که فیلمی ارزشی از سوی مسئولین جشنواره ای داخلی به راحتی نادیده گرفته میشود. من بچه همین مرز بوم هستم و میخواهم برای کشورم فیلم بسازم اما آیا حق من این است که فیلم بدون دیده شدن از جشنواره کنار گذاشته شود؟.