ماهان شبکه ایرانیان

حسن خمینی: امروز گفتگو به درد جامعه ما می‌خورد

خبرگزاری ایسنا:حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی عصر امروز (پنجشنبه) در نکوداشت سی‌امین سالگرد ارسال نامه امام خمینی (ره) به گورباچف اظهار کرد: شوروی برای نسل امروز ما یک صرفا نام تاریخی است. واقعیت این است که شوروی در دوران خودش ابرقدرتی بود که رگه‌های قدرتش در همه‌ی نقاط جهان دیده می‌شد.

حسن خمینی ضمن تشریح تاریخ شکل‌گیری شوروی گفت: در سال 1985 در شوروی یک جوانگرایی اتفاق افتاد که طی آن گورباچف 57 ساله به رهبری رسید. گورباچف دو کار بسیار بزرگ، یکی در زمینه سیاسی و دیگری اقتصادی انجام داد. اقدام سیاسی او مربوط به موضوع آزادی و اقدام اقتصادی او مربوط به اهمیت دادن به مالکیت خصوصی بود.

وی ادامه داد: هر چند که در آن زمان همه جهان فهمیده بود که نفی مالکیت و آزادی انسان به سرانجام نمی‌رسد، اما امام به آن‌ها می‌گوید «مشکل شما مالکیت یا آزادی نیست، مشکل شما عدم اعتقاد به خداست.»

متولی حرم بنیانگذار انقلاب پیش‌بینی، خیرخواهی و گفتگو را از اهداف امام خمینی از ارسال نامه به گورباچف دانست و در تشریح هدف پیش‌بینی امام گفت: پیش‌بینی امام از سنخ سایر پیش‌بینی‌های اندیشمندان در آن زمان نبود. تاکید امام این بود که حتی اگر مشکل آزادی و عدالت را هم برطرف کنید، دینداری شما آمریکایی است.

وی در تشریح هدف خیرخواهانه‌ی امام از ارسال نامه گفت: امام با گورباچف به طور خیرخواهانه صحبت می‌کند. به عبارتی می‌گوید اگر می‌خواهی بمانی فلان کار را بکن درواقع امام راه را به او نشان می‌دهد.

سیدحسن خمینی سومین هدف امام را گفتگو نامید و تصریح کرد: راهی که امام به گورباچف نشان داد، گفتگو بود. همان چیزی که بدرد جامعه‌ی امروز ما می‌خورد. امام به گورباچف گفت: اندیشمندانت را بفرست تا با علمای اسلامی ما گفتگو کنند.

وی در پایان نامه امام را «هشداری به همه تاریخ» خواند و گفت: امام می‌خواست راه را از بیراهه نشان دهد و امپراطوری و جبهه شرق را به راه بیاورد. در آن زمان می‌گفتند پیمان ورشو شکست خورد. ورشوی جدید نیز که علیه مردم ایران است، قطعا به شکست خواهد انجامید. اگر راهی غیر از راه خدا بروید، فرو می‌پاشید. دوری از خداست که باعث می‌شود عدالت بر آزادی یا آزادی بر عدالت ترجیح داده شود. پیام امام، پیام به فطرت‌ها و دلهاست.

محمد مهدی مظاهری، رئیس مؤسسه فرهنگی اکو، نیز در این همایش پیش از سخنان حجت الاسلام و المسلمین حسن خمینی، نامه امام به گورباچف را یکی از مهمترین مظاهر دیپلماسی عمومی در جهت اعمال دیپلماسی نرم دانست و گفت: این نامه به صراحت از در هم شکستن اساس مارکسیسم سخن به میان می‌آورد.

وی افزود: پیام امام دعوت به معنویت و روی آوردن به حقیقت است. با آن که مبانی سیاست خارجی از طرف امام مطرح نیست، ولی مواضع ایشان در صحنه‌های حساس سیاست خارجی در یک سیر مشخص قراردارد. اصول این سیر عبارتند از: محوریت اسلام، وحدت‌باوری، دعوت به رستگاری، احترام متقابل و رعایت شرایط زمان و مکان.

مظاهری هدف برگزاری این نشست و بازخوانی نامه‌ی امام را به وجود آمدن فرصتی دوباره جهت گسترش دیپلماسی عمومی در روابط بین‌الملل و تأکید دوستی و برادری میان کشور‌های منطقه و کشور‌های عضو اکو - کشور‌هایی که بعد از فروپاشی شوروی سابق به استقلال رسیدند - دانست و اظهار کرد: بازخوانی مفاد این نامه و تحلیل متن آن می‌تواند برای امروز و فردای ما عبرت‌انگیز باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد مقدم، عضو مجمع روحانیون مبارز، پیش از سخنان حجت‌الاسلام و المسلمین حسن خمینی، نامه امام به گورباچف را یکی از مهم‌ترین سند‌های سرنوشت‌ساز جهانی و تاریخی دانست و اظهار کرد: این حادثه بزرگ، که از پیش‌بینی‌های امام بود. این نامه محتوایی دارد که باید بررسی شود. سعی داشتیم این برنامه مقدمه‌ای برای آغاز این بررسی‌ها باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان