به گزارش خبرنگار مهر، در نشست رسانهای مدیرعامل انتشارات مدرسه که صبح امروز سوم اردیبهشت ماه در محل این انتظارات برگزار شد، حمیدرضا شاهآبادی به برنامههای جدید خود در سال 96 اشاره و بیان کرد: «مدرسه» یک مؤسسه انتشاراتی معتبر و با سابقه است که حداقل دو نسل از جمعیت کتابخوان کشورمان با آن آشنایی دارد. تاکنون 2000 عنوان کتاب به همت این انتشارات منتشر شده و در اختیار خوانندگان قرار گرفته است؛ ضمن اینکه «مدرسه» ارتباط خوبی با آموزش و پرورش و مدارس سطح کشور دارد و از این رو طیف گستردهای از مخاطبان را دربر میگیرد و بسیار تأثیرگذار است.
وی برنامههای انتشارات «مدرسه» را بر مبنای سیاستهای آموزش و پرورش دانست و افزود: ما به دنبال حمایت از برنامه درسی ملی هستیم، اما معنای این حرف این نیست که ما عیناً ناشری هستیم که برنامههای درسی را دنبال میکنیم. قرار است که انتشارات «مدرسه» در دور جدید فعالیت خود به موضوعات علمی ـ تخیلی و همچنین به رمان توجه ویژه داشته باشد. به عبارتی ما بر دو موضوع متمرکز خواهیم شد، اول؛ کتابهای غیرتخیلی یعنی کتاب علمی ـ آموزشی و کتابهای کمک درسی است و دوم؛ موضوعات تخیلی یعنی شعر، داستان و رمان...
شاهآبادی با اشاره به مهمترین فعالیتهای خود در انتشارات «مدرسه» گفت: ما در درجه نخست به دنبال فراهم کردن بسترها و زمینههایی برای فعالیت نویسندگان کودک و نوجوان هستیم. همچنین در درجه دوم میکوشیم زمینه مناسبی را برای توزیع کتابها فراهم آوریم تا آثار منتشر شده به آسانی و سادگی در اختیار کودکان و نوجوانان قرار بگیرد.
مدیرعامل انتشارات مدرسه به تشکیل 18 گروه کارشناسی اشاره و بیان کرد: ما 18 کارگروه تشکیل دادهایم که در هر گروه، چهار کارشناس باسابقه مشغول فعالیت هستند، این افراد آثار رسیده به انتشارات «مدرسه» را بررسی میکنند؛ ضمن اینکه برنامهریزی در ارتباط با کتابهایی که قرار است تولید و منتشر شود هم با کارشناسان این کارگروههاست. این 18 کارگروه در زمینه ادبیات کهن، ادبیات داستانی، معارف اسلامی، تاریخ، ایرانشناسی، فیزیک، شیمی، علوم تجربی، طنز، فلسفه و ... فعالیت میکنند.
شاهآبادی همچنین به تولید کتابهای الکترونیک و کتاب صوتی اشاره کرد و افزود: قرار است در سال 96 در کنار کتاب کاغذی، به تولید کتاب الکترونیک و کتاب صوتی هم بپردازیم. در زمینه کتاب صوتی فعالیت خود را روی ادبیات کهن و خوانش صحیح این متون متمرکز میکنیم، در زمینه کتاب الکترونیک هم قرار است از نرمافزارهای کتابخوان در قالب اندروید بهره ببریم. همچنین کتاب به خط بریل و تولید کتاب برای مخاطبان خاص کمبینا، ناشنوا و همچنین دانشآموزان کلاسهای چند پایه در مناطق روستایی مورد نظر ماست.
وی با اشاره به تشکیل «باشگاه معلمان مؤلف» گفت: در بین معلمان کشور نویسندگان خوبی وجود دارند که به خاطر دوری محل اقامت خود ناشناخته باقی ماندهاند؛ ما برآنیم تا این معلمانِ مؤلف را گرد هم آوریم و امکان آموزش، سفرهای دستهجمعی و همچنین انتشار آثارشان را فراهم کنیم، به همین خاطر در سیامین نمایشگاه کتاب تهران این معلمانِ مؤلف میتوانند به غرفه انتشارات مدرسه مراجعه و ثبتنام کنند. همچنین نیمه دوم تابستان امسال اولین گردهمایی این معلمان نویسنده برگزار میشود.
مدیر انتشارات مدرسه به راهاندازی پخش کتاب مدرسه اشاره و بیان کرد: ما با هدف بهتر و آسانتر رساندن کتاب به دست مخاطب، پخش «مدرسه» را راهاندازی خواهیم کرد تا کتاب را به شکل مویرگی در کتابفروشیها، مدارس و گاهی به طور مستقیم به دست مخاطبان اصلی یعنی کودکان و نوجوانان برساند. استفاده از شبکههای مجازی هم در توزیع کتاب به ما کمک میکند و توجه به این شبکه از جمله برنامههای ماست. همچنین قرار است فروشگاههای انتشارات مدرسه از امکانات جدید استفاده کنند و به فروش اینترنتی و تلفنی مجهز شوند. همچنین یک ساختمان بزرگ نزدیک به دانشگاه تهران در حال ساخت و راهاندازی است که این مجموعه قرار است به نمایشگاه کتاب، فروشگاه کتاب و سالن اجتماعات اختصاص پیدا کند. با راهاندازی این ساختمان، فعالیتهای انتشارات مدرسه هم گسترش پیدا میکند.
شاهآبادی در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر که گردهم آمدن نویسندگان و تصویرگران کودک و نوجوان تا چه اندازه متأثر از دوران مدیریت او در انتشارات کانون پرورش فکری و دنبالهرو طرح «رمان نوجوان» است، گفت: در هر حال همه ما از تجربیات سابق خود استفاده میکنیم؛ البته اهداف و شیوه کار این دو انتشارات یعنی «مدرسه» و «کانون پرورش فکری» در مواردی مشابه و در مواردی متفاوت با یکدیگر است و هدف عمده ما در انتشارات مدرسه، توجه به تألیف و حمایت از نویسندگان و تصویرگران ایرانی است؛ ضمن اینکه نوع ادبی رمان بیشتر برای گروه سنی نوجوان جذاب است چرا که حجم بالای مطالب و تعدد شخصیتها موجب میشود که این نوع ادبی برای کودکان قابل تصور و درک نباشد.
وی همچنین بیان کرد: در انتشارات مدرسه برآنیم تا فضای کتابهایمان شادتر، روانتر و جذابتر باشد، به همین خاطر قرار است که به طنز و داستانهای علمی ـ تخیلی توجه بیشتر و جدیتری داشته باشیم.
مدیر انتشارات مدرسه به تولید مجموعه کتابخانههای کلاسی اشاره و گفت: هر ساله جشنوارههای متعدد برگزار و کتابهای زیادی به عنوان کتابهای مناسب برای دانشآموزان معرفی میشوند. ما بر آنیم قفسههای ویژهای را طراحی و کتابهای مناسب برای دورههای درسی مختلف را در این قفسهها بگنجانیم. برای مثال برای یک کتابخانه کلاسی، 30 کتاب مناسب تشخیص داده میشود، ما بخشی از این کتابها را به صورت اهدایی در اختیار مدارس قرار میدهیم اما انتشارات مدرسه، همه 30 عنوان کتاب مناسب برای قفسههای کتابخوانی مدارس محروم را به طور رایگان و به صورت اهدایی در اختیارشان میگذارد.
شاهآبادی به برنامههای انتشارات مدرسه در سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اشاره و بیان کرد: در نمایشگاه کتاب امسال، انتشارات مدرسه در غرفهای به مساحت 200 مترمربع در سالن کودک و نوجوان و همچنین غرفهای به مساحت 50 مترمربع در سالن ناشران آموزشی و کمک آموزشی شرکت میکند. ما در مجموع 1200 عنوان کتاب عرضه خواهیم کرد که بخش عمده این کتابها، کتابهای تازه هستند که از سال 93 به بعد منتشر شدهاند؛ این کتابها در قالب تخیلی، غیرتخیلی و آموزشی قرار میگیرند. ما همچنین تخفیف ویژهای را برای فرهنگیان در نظر گرفتهایم و معلمان و دبیران و حتی مراکز آموزشی با در دست داشتن کارت شناسایی خود میتوانند به غرفه مؤسسه انتشاراتی مدرسه مراجعه و از تخفیف 50 درصدی آثار این انتشارات بهره ببرند.
وی به همکاری با بنیاد ICDL اشاره و بیان کرد: ما با همکاری این بنیاد که زیرمجموعه انتشارات مدرسه است، در بخش ناشران کمک آموزشی حضور پیدا میکنیم و علاوه بر عرضه کتابهای کمک آموزشی انتشارات مدرسه، به ارائه کتابهای کمک آموزشی در زمینه کامپیوتر و فعالیتهای ویژه مربوط به مهارتهای پایه در علوم کامپیوتر خواهیم پرداخت. همچنین مراجعهکنندگان به غرفه با فعالیتهای بنیاد ICDL که یک بنیاد معتبر در زمینه آموزش کامپیوتر است و دورههای آموزشی این بنیاد آشنا میشوند.
مدیر انتشارات مدرسه به دیگر فعالیتهای خود در نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و گفت: ما در سیامین نمایشگاه کتاب، دو نشست تخصصی برگزار میکنیم. «بهرهگیری از منابع غیردرسی در پیشبرد اهداف آموزشی» که در سرای اهل قلم بزرگسال برگزار میشود، عنوان یکی از این نشستها و «وضعیت تصویرگری کتابهای غیرداستانی در ایران» که در سرای اهل قلم کودک و نوجوان برگزار میشود، عنوان دومین نشست است.
شاهآبادی همچنین به برگزاری دو مراسم رونمایی در سیامین نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و گفت: مجموعه کتابهای «هفتتاییها» که یک مجموعه 49 جلدی برای گروه سنی پیشدبستانی با موضوع شعر، داستان، افسانه و سبک زندگی است و به همت کسانی چون سوسن طاقدیس، افسانه شعباننژاد، لاله جعفری و دیگر شاعران و نویسندگان کودک تهیه شده و همچنین پنج جلد نخست از مجموعه 10 جلدی «یادداشتهای یک نویسنده» که سرمقالههای امیرحسین فردی در نشریه «کیهان بچهها» را دربر میگیرد و به آموزش داستانپردازی میپردازد، از دیگر برنامههای ما در نمایشگاه کتاب تهران است.
این نویسنده کودک و نوجوان همچنین از برگزاری دو نمایش با هدف جلب توجه مخاطبان در غرفه انتشارات مدرسه خبر داد و گفت: «پروفسور دانا آزمایش میکند» و «فندوق» دو نمایشی هستند که همزمان با نمایشگاه کتاب و برای جلب کتاب در غرفه انتشارات مدرسه اجرا میشوند تا بچهها را با کتابهای مناسب و موضوعات پایه فیزیک و شیمی آشنا کنند.
وی بیان کرد: امسال برای اولین بار در غرفه انتشارات مدرسه 6 عنوان فیلم هم عرضه میشود که آموزش درس علوم دوره ابتدایی اختصاص دارد. دیدار با پدیدآورندگان کتاب کودک و نوجوان از دیگر برنامههای انتشارات مدرسه در نمایشگاه کتاب تهران است.
مدیرعامل انتشارات مدرسه در پایان تصریح کرد: ما با 178 عنوان کتاب که برای نخستین بار در سال 95 منتشر شدهاند و 309 عنوان کتاب که به تجدید چاپ رسیدهاند، در نمایشگاه کتاب شرکت میکنیم و امیدواریم که این آمار در سال جاری 10 تا 20 درصد افزایش پیدا کند؛ گرچه کمیت آثار مورد توجه ما نیست و بیشتر برآنیم که به کیفیت کتابهای منتشر شده، بپردازیم.