ماهان شبکه ایرانیان

خواص سلنیوم برای بدن؛ از تقویت تیروئید تا مبارزه با استرس اکسیداتیو

سلنیوم ماده معدنی کمیابی است که برای عملکردهای فیزیولوژیک بسیاری در بدن ضروری است. در این مطلب قصد داریم شما را با خواص سلنیوم آشنا نماییم. با آرگا همراه باشید.

خواص سلنیوم برای بدن؛ از تقویت تیروئید تا مبارزه با استرس اکسیداتیو

سلنیوم نقش مهمی در انواع فرایندهای بیولوژیکی از جمله دفاع آنتی اکسیدانی دارد. این ماده معدنی کمیاب برای بدن ضروری می باشد و با ویتامین ای پشتیبان های خوبی برای هم می باشند. در ادامه مطلب قصد داریم به خواص سلنیوم بپردازیم.

خواص سلنیوم ریزمغذی کوچک با تأثیرات بزرگ روی سلامتی

سلنیوم یکی از مواد معدنی کمیاب و ضروری برای بدن می باشد که عملکردهای فیزیولوژیک بسیاری در بدن بر عهده دارد. این عنصر در انواع فرایندهای بیولوژیک بدن از جمله تولید مثل، دفاع آنتی اکسیدانی، متابولیسم هورمون های تیروئیدی و … نقش مهمی دارد.

سلنیوم عموما به عنوان جزئی از پروتئین در ساختار آنزیم ها شرکت داشته و مهمترین سلنوپروتئین شناخته شده مانع تشکیل رادیکال های آزاد می شود. از این رو گفته می شود سلنیوم خواص آنتی اکسیدانی دارد. در ادامه مطلب با خواص بیشتر این ماده معدنی مهم و کمیاب آشنا می شوید.

تقویت سیستم ایمنی

ویتامین ای و سلنیوم در کنار هم نقش موثری در بدن دارند. سلنیوم از تشکیل رادیکال های آزاد جلوگیری می کند و ویتامین ای رادیکال آزاد شده را غیر فعال می کند. سلنیوم در بدن انسان به صورت اتصال به دو اسید آمینه متیونین و سیستئین وجود دارد.

سلنیوم در بافت های انسانی مثل عضلات اسکلتی تجمع می یابد. حضور این عنصر جهت ادامه فعالیت بدن ضروری بوده و با کمبود آن سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و بیماری های مختلفی بروز می کند. به این ترتیب وجود سلنیوم سبب افزایش فعالیت سلول های سیستم ایمنی می گردد و از بدن در مقابل عفونت و بیماری ها محافظت می کند.

کاهش ابتلا بیماری ها

سلنیوم به عنوان محرک سبب فعال سازی آنزیم های بدن می شود. این روند هم از آسیب سلولی جلوگیری می کند و هم از بروز برخی بیماری ها مثل بیماری قلبی و تیروئید پیشگیری می کند. مطالعات نشان می دهد سلنیوم می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، انواع سرطان، اختلالات پوست و مو و بیماری های کبدی را کاهش دهد.

سلنیوم به علت توانایی ترمیم DNA، سیستم غدد درون ریز، افزایش ایمنی بدن و تنظیم مکانیسم می تواند در روند درمان سرطان موثر است. بر اساس تحقیقات میزان سلنیوم با افزایش سن کاهش می یابد. کمبود سلنیوم ممکن است عملکرد مغز را مختل کند. بنابراین مصرف سلنیوم از زوال عقل و اختلالات مغزی جلوگیری می کند.

همچنین مطالعات نشان می دهد از مزایای مصرف سلنیوم برای بدن کاهش خطر ابتلا به گواتر و بیماری های تروئیدی می باشد. پزشکان مصرف سلنیوم را برای درمان بیماری های مرتبط با تیروئید توصیه می کند.

بهبود سلامت عمومی بدن

با پیروی از رژیم غذایی سالم حاوی سلنیوم می توانید به بهبود سلامت عمومی بدن کمک کنید. البته دقت داشته باشید طراحی یک رژیم غذایی حاوی سلنیوم طبق نظر کارشناس تغذیه باشد.

حفظ سلامت مو

سلنیوم نقش مهمی در سلامت مو ایفا می کند. مصرف مناسب این عنصر سبب افزایش رشد مو، کاهش ریزش مو و تقویت ساختار موها می شود.

سلامت پوست

سلنیوم می تواند از پوست در مقابل آسیب های اکسیداتیو ناشی از تابش اشعه ماوراء بنفش محافظت کند.

میزان مجاز مصرف روزانه سلنیوم چقدر است؟

با توجه به اهمیت مصرف سلنیوم ولی باید به میزان مجاز مصرف روانه آن نیز دقت کرد. نیاز روزانه هر فرد به این عنصر در طی روز به جنسیت، سن، شرایط جسمی، محیطی و وضعیت بارداری متفاوت می باشد. سازمان جهانی بهداشت معیار نیاز روزانه سلنیوم برای بزرگسالان بین 55-70 میکرو گرم تعیین شده است. با این وجود هر فرد با توجه به فاکتورهای اشاره شده نیاز متفاوتی دارد و دسته بندی زیر معیار صحیحی برای مصرف این عنصر خواهد بود:

  • تولد تا شش ماهگی: 15 میکروگرم
  • هفت تا دوازده ماهگی: 20 میکروگرم
  • یک تا سه سالگی: 20 میکروگرم
  • چهار تا سیزده سال: 30 میکروگرم
  • آقایان بالای چهارده سال: 55 میکروگرم
  • زنان بالای چهارده سال: 55 میکروگرم
  • زنان باردار: 60 میکروگرم
  • زنان شیرده: 70 میکروگرم

البته پیشنهاد می شود قبل از مصرف هر مکمل حاوی سلنیوم حتما با پزشک تغذیه مشورت نمایید.

کدام مواد غذایی حاوی سلنیوم هستند؟

از جمله مواد غذایی که حاوی سلنیوم هستند می توان به غذاهای دریایی، لبنیات، جگر، قلوه و گوشت مرغ، تخم مرغ، گوشت گاو، گردو، جوانه گندم، سیب زمینی، ماکارونی وجو دوسر اشاره کرد. میزان سلنیوم  موجود در غلات و دانه ها متغیر بوده و به عوامل مختلفی از جمله میزان سلنیوم خاک بستگی دارد. از این رو سلنیوم گیاهی با توجه به موقعیت جغرافیایی متفاوت است.

مثلا هر 30 گرم آجیل برزیلی حدود 544 میکروگرم سلنیوم دارد. این عنصر به فعال سازی آنزیم ها پرداخته و به عنوان آنتی اکسیدان قوی در بدن عمل می کند.

در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با خواص مخمر جو و خواص برنج روی لینک ها کلیک و از این مقالات هم بازدید نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان