به گزارش خبرنگار گروه حقوقى و قضایى خبرگزارى میزان، صبح امروز نشست خبرى چهارمین دوره انتخاب آثار برتر سى و هفتمین جشنواره فیلم فجر با رویکرد پیشگیرى از آسیب هاى اجتماعى برگزار شد.
مهدى افتخارى دبیر شوراى ارتقاى آگاهىهاى عمومى معاونت اجتماعى و پیشگیرى از وقوع جرم قوه قضاییه ضمن تبریک چهلمین سالگرد انقلاب اسلامى گفت: معاونت پیشگیرى از وقوع جرم با شعار نهضت پیشگیرى و همت همگانى تلاش کرده در حوزههاى مختلف براى پیشگیرى از وقوع جرم، اقدامات نوینى را انجام دهد.
وى ادامه داد: در حوزه هنر پویانمایى، موشن گرافى و اینفوگرافى ١١٠ هزار ثانیه از شبکههاى سراسرى را به خود اختصاص داده و در این موضوع بخش آموزش و ارتقای آگاهى هاى عمومى را داشتهایم.
افتخارى خاطرنشان کرد: همه این کلیپها از شبکههاى استانى بازنشر داده شده و آثار خوبى نیز همراه داشته است.
دبیر شورای ارتقای آگاهیهای عمومی معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در ادامه تصریح کرد: دو نماهنگ در حوزههای طلاق و اعتیاد ساخته شده و امسال نیز به عنوان چهارمین سال در حوزه سینمایی ورود جدی داریم، زمانی که آثار سال گذشته را ورق میزنیم میبینیم که در سال 96 به فیلمهایی جایزه اهدا شد که کارگردان آنها به استقبال آسیبهای مهمی که جامعه را مورد خطر قرار داده بود رفته بودند، لذا فیلم میتواند در جامعه و پیشگیری از وقوع جرم نقش داشته باشد.
دبیر شورای ارتقای آگاهیهای عمومی معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اذعان کرد: در سال جاری و با همت مضاعف و استفاده از افراد با تجربه وارد صحنه خواهیم شد و به آثاری که در حوزه اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم چه در حوزه فیلمنامه و بازیگری و چه کارگردانی حائز اهمیت باشند هیئت داوران جوایزی را اهدا خواهد کرد، البته جایزه ویژهای در نظر گرفتیم که بنا به تشخیص هیئت داوران به یکی از بازیگران و یک فیلم اهدا خواهد شد.
وی در ادامه ضمن معرفی هیئت داوران گفت: دکتر محمود اربابی فیلمنامه نویس، اکبر نبوی منتقد سینما، سید محمود رضوی تهیه کننده، پوران درخشنده کارگردان و تهیه کننده و بهروز شعیبی کارگردان و بازیگر، اعضای هیئت داوران را تشکیل میدهند.
افتخاری در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص حمایت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از سینماگران در حوزه آسیبهای اجتماعی بیان کرد: متاسفانه شاید کمتر کارگردانان و تهیه کنندگان در سالهای گذشته در حوزه آسیبهای اجتماعی ورود میکردند؛ اما اکنون فیلم نامه نویسان در این حوزه ورود جدی دارند و به لطف خدا نهضت پیشگیری در حوزه سینما، موسیقی و هنر، در حال تحقق است.
دبیر شورای ارتقای آگاهیهای عمومی معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اضافه کرد: امیدواریم فیلمسازان با یک ساختار و نویسندگی خوب بتوانند در حوزه آسیبهای اجتماعی یک ساختار خوب سینمایی را به مردم بشناسانند.
افتخاری در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه معاونت اجتماعی از پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به فیلم نامه نویسان مشاوره حقوقی ارائه خواهد کرد یا خیر، گفت: اگر تهیه کنندگان و فیلم نامه نویسان از ما بخواهند ما این مشورت را به صورت رایگان انجام میدهیم و حاضریم به عنوان مشاور حقوقی برای نویسندگی فیلمها کمک کنیم برای مثال برای فیلم بدون تاریخ،بدون امضا این کار را انجام دادیم.
دبیر شورای ارتقای آگاهیهای عمومی معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: همه کارگردانان و تهیه کنندگان باید یک جامعه شناس و روانشناس اجتماعی باشند و اکنون تمایل به این موضوع بیشتر شده و امیدواریم شعار ما در حوزه سینما تحقق یابد تا بتوانیم جامعهای امن و بهتر برای خود بسازیم.
وی افزود: کاش در طول این سالها ارزیابیها از فیلمها در حوزه آسیبهای اجتماعی صورت میگرفت اگر این طور بود قطعاً فیلمهای ما در سطح بالاتری در حوزه آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قرار داشت و این بازخورد مناسب را از جامعه دریافت میکرد.
افتخاری در ادامه و با بیان این که معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه دو برنامه تلویزیونی ساخته و چند برنامه در دست ساخت دارد گفت: یکی از این برنامه ها، برنامه خوش و بش است که میخواهیم در آن به جامعه بگوییم اگر اتفاقی میان زن و شوهر، رئیس و کارمند، پدر و فرزند رخ میدهد با گفتگو و خوش و بش آن را حل کنند لذا این یک رفتار بازدارنده است که اکنون در حال پخش از شبکه دو است.
دبیر شورای ارتقای آگاهیهای عمومی معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: برنامه 0098 از دیگر برنامههایی است که میخواهیم بگوییم ایران مظهر گفتگو و گفتمان است و گفتگو را در سطوح مختلف محور قرار دادیم یکی از مسائلی که منجر به طلاق میشود و این آسیب سنگین را به جامعه وارد میکند این است که زمانی که بین زن و شوهر کدورت به وجود میآید قهر میکنند که این موضوع دیوارهای بلندی را در میان آنها ایجاد میکند در حالی که اگر گفتگو کنند از این اتفاقات کمتر رخ خواهد داد.
وی اذعان کرد: برنامهای نیز در دست تولید داریم که عنوان آن بازگشت است و شکل گرفته از افرادی است که به حوزه طلاق ورود کردند و در مراکز مشاوره ما از طلاق منصرف شدند.
ادبیر شورای ارتقای آگاهیهای عمومی معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در پایان و در پاسخ به سوال خبرگزاری میزان مبنی بر این که ترجیج معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برای ساختن فیلم در حوزه آسیبهای اجتماعی بر مبنای چه موضوعاتی است و در واقعیت سینماگران بر مبنای چه موضوعاتی در این حوزه فیلم میسازند گفت: خوب است که ما در حوزه فیلم نامه نقش مشاوره در فیلم نامه نویسی را داشته باشیم و واقعیت این است که ما با همین انگیزه با روسای کل دادگستری مکاتبه کردیم؛ لذا به صورت غیرمستقیم این مشاوره را بعدها به رسانه دادیم و اکنون نیز میدهیم.
وی افزود: عقل حکم میکند که آسیبهایی که در رده بالاتری قرار دارند مورد فیلم سازی قرار گیرند برای مثال در ساخت موشن گرافیها آموزش دادیم زمانی که قرار است معامله انجام شود چگونه باید باشد که دچار آسیب نشویم.