ماهان شبکه ایرانیان

۲۱ محدودیت ایران در تحقیق و توسعه دانش هسته‌ای

خبرگزاری فارس: هدف اصلی آمریکا و غرب در مذاکرات هسته ای، همانگونه که مقام معظم رهبری بار‌ها تاکید فرموده‌اند مهار ابعاد قدرتی جمهوری اسلامی ایران است که در فرایندی گام به گام از سوی آمریکا و غرب پیگیری میگردد و بر همین اساس دشمن بلافاصله پس از موفق شدن به مهار قدرت هسته ای، با پشت پا زدن به انجام تعهدات، گام بعدی را با هدف تسلط بر دیگر ابعاد قدرتی جمهوری اسلامی ایران آغاز نموده است.

ساده‌انگاری سیاسی است که تصور شود کوتاه آمدن در برابر بهانه‌های برنامه ریزی شده دشمن منجر به کندشدن شمشیر توطئه دشمنی می‌گردد که در صدد است به زعم خود با تنگنا قرار دادن جمهوری اسلامی بین انتخاب بد و بدتر در فرآیندی برنامه ریزی شده، شرایط فریبکارانه خود را بر ملت ایران تحمیل نماید.

الزام عضویت جمهوری اسلامی ایران در پذیرفتن شرایط FATF و عضویت در کنوانسیون‌هایی مانند CFT و پالرمو و. همگی در راستای سیاست فوق و در جهت اعمال فشار و تحقق گام به گام اهداف دشمن، طراحی و برنامه ریزی شده است.

درحالی که پذیرفتن بیش از یکصد مورد محدودیت و محرومیت بی سابقه در تاریخ هسته‌ای جهان، حتی منجر به رفع بهانه‌های هسته‌ای دشمن نیز نگردیده است، و در شرایطی که اروپا حتی به تعهدات خود در برجام نیز عمل نکرده است (چه رسد به جبران تعهدات آمریکا)! هرگونه دل بستن مجدد به بازی سیاسی فریبکارانه آن‌ها که هماهنگ با آمریکا و با هدف مهار گام به گام قدرت موشکی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، مدیریت و برنامه ریزی می‌شود، حاصلی جز خسارت و نادیده گرفتن عزت و اقتدار ملت ایران در پی نخواهد داشت.

بدون شک ایستادگی و مقاومت، اقدام و عمل انقلابی، هوشمندی و ولایتمداری، و اتکاء به توان ملی و اتکال به قادر متعال، برگرفته از حماسه مقاومت و ایستادگی 40 ساله ملت رشید ایران، تنها رمز ماندگاری سرافرازی و بالندگی ایران اسلامی است که بدون شک تمامی توطئه‌های دشمن را نقش بر آب خواهد ساخت.

از باب عبرت آموزی و عدم اعتماد مجدد به غرب، ابراهیم کارخانه‌ای رئیس کمیته هسته‌ای مجلس نهم در پنج بخش با مروری بر «داده‌های سخاوتمندانه» در برابر ستانده‌ای ناچیز، سیمایی از حجم داده‌های جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف علمی و فنی، نظارت و بازرسی و سیاسی و اقتصادی، مستند به متن برجام، در حد ممکن در 111 بند احصاء کرده است، که «بخش دوم» آن را ذیلاً مطالعه می‌کنید:

قابل ذکر است متن مورد استناد، نسخه رسمی منتشر شده از سوی وزارت امور خارجه می‌باشد.

ب- محدودیت در تحقیق و توسعه و ساخت و ساز سانتریفیوژ‌ها

25- محدودیت تحقیق و توسعه صرفاً بر روی سانتریفیوژ‌های IR-4, IR-5, IR-6, IR-8 به مدت 10 سال، علیرغم پیشرفت‌های سریع علمی و استفاده کشور‌های پیشرفته از نسل‌های نوین سانتریفیوژ‌ها با قدرت جداسازی 80 الی 300 سو. (بند‌های 3 متن برجام و 32 ضمیمه - 1)

26- محدود شدن تحقیق و توسعه صرفاً به تأسیسات هسته‌ای نطنز به مدت 15 سال. (بند 72 ضمیمه - 1)

27- ممنوعیت هر نوع فعالیت تحقیق و توسعه بر روی مواد شکاف‌پذیر در فردو به مدت 15 سال. (بند 45 ضمیمه - 1)

28- ممنوعیت ورود حاصل تحقیق و توسعه غنی‌سازی به چرخه تولید به مدت 10 سال. (بندهای35 الی 38 و 63 ضمیمه - 1)

29- انجام آزمایشات بر روی تک ماشین‌های IR-4 و زنجیره ده‌تایی آن به مدت 10 سال! (بند 35 ضمیمه - 1)

30- انجام آزمایش‌ها بر روی تک ماشین IR-5 به مدت 10 سال! (بند 36 ضمیمه - 1)

31- محدودیت تحقیق و توسعه صرفاً بر روی ماشین‌های IR-6 در قالب زنجیره‌های تا 30 تایی از 1/5 سال مانده به سال دهم. (بند‌های 3 و 37 ضمیمه - 1)

32- محدودیت تحقیق و توسعه صرفاً بر روی ماشین‌های IR-8 در قالب زنجیره‌های تا 30 تایی از 1/5 سال مانده به سال دهم. (بند‌های 3 برجام و 38 ضمیمه - 1)

33-محدودیت در تولید سانتریفیوژ‌های پیشرفته IR-8 و IR-6 به تعداد سالیانه تنها 200 دستگاه از هرنوع در پایان سال هشتم (بدون روتور) و از سال دهم به بعد تولید ماشین‌های سانتریفیوژ کامل به همین تعداد در سال؟! (بند 63 ضمیمه - 1)

34- محدودیت (مادام العمر) بازفرآوری سوخت مصرف شده و تحقیق و توسعه باز فرآوری به مدت 15 سال و بدون قصد ادامه آن. (بند 18 ضمیمه - 1)

35- ممنوعیت استفاده از سایر روش‌های پیشرفته جداسازی ایزوتوپی اورانیوم (بجز گازی) از قبیل: لیزری، الکترومغناطیسی و ... در فعالیت‌های تولید و تحقیق و توسعه، تحت راست آزمایی آژانس به مدت 10 سال، علیرغم پیشرفت‌های سریع در حوزه علم و فناوری. (بند 81 ضمیمه - 1)

36- ممنوعیت تحقیق و توسعه بر روی سانتریفیوژ‌های پیشرفته با قدرت جداسازی بیش از IR-8 که حداکثر 24سو قدرت جداکنندگی دارد. (بند 32 ضمیمه - 1)

37- محدودیت در نصب سانتریفیوژ‌ها و زیرساخت‌های مربوط به غنی سازی و تحقیق و توسعه به مدت 15 سال. (بند 31 ضمیمه - 1)

38- ممنوعیت درجایگزینی سانتریفیوژ‌های فعال IR-1 با سانتریفیوژ‌های پیشرفته به مدت 10 سال. (بند 27 ضمیمه - 1)

39- ممنوعیت تعویض سانتریفیوژ‌های صدمه دیده و یا خراب شده با سانتریفیوژ‌های مشابه جز با تائید آژانس به مدت 10 سال! (بند 30 ضمیمه 1)

40- محدودیت زمانی در تکمیل تحقیقات بر روی ماشین‌های سانتریفیوژ IR-2M, IR-4 با استفاده از زنجیره 164 تایی حداکثر تا تاریخ 30 نوامبر 2015 (و یا تاریخ روز شروع برجام 1394/10/27 و برچیدن آنها! (بند‌های 33 و 34 ضمیمه - 1)

41- اخذ مصوبه از کمیسیون مشترک جهت تحقیق و توسعه روی سانتریفیوژ‌های نسل جدید از طریق مدلسازی کامپیوتری و شبیه سازی در مرحله نمونه سازی برای تست مکانیکی به مدت 10 سال. (بند 43 ضمیمه - 1) 2،

42- محدودیت در تست غنی‌سازی و مکانیکی سانتریفیوژ‌ها تنها در نطنز و مرکز تحقیقات تهران به مدت 15 سال. (بند40ضمیمه - 1)

43- امکان جایگزینی سانتریفیوژ‌های خراب شده مربوط به جداسازی ایزوتوژپ‌های پایدار با چهار زنجیره ساکن و بدون چرخش در فردو که موجب کاهش 4 زنجیره سانتریفیوژ‌های مستقر در فردو می‌گردد. (بند 49 ضمیمه - 1)

44- محدودیت تست مکانیکی بر روی دو تا ماشین از هرنوع فقط بر روی سانتریفیوژ‌های IR-4, IR-5, IR-6, IR-6S, IR-7, IR-8, IR-2M (بند 32 ضمیمه - 1)

45- ایجاد محدودیت زمانی در فرآهم نمودن زیرساخت‌های ضروری برای نصب سانتریفیوژ‌های کلیدی IR-8 از سال دهم به بعد. (بند 53 ضمیمه - 1)

46- محدودیت در تحقیق و توسعه بر روی سوخت پایه فلز برای راکتور تحقیقاتی تهران و لزوم تصویب آن در کمیسیون مشترک به مدت 15 - 10 سال. (بند 26 ضمیمه - 1)

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان