ماهان شبکه ایرانیان

سالاد با کلم نشسته در رستوران لاکچری برج میلاد

خبرگزاری ایرنا:گشت مشترک تعزیرات روز چهارشنبه با حضور ناصر مدیحی، قاضی شعبه ١4 تعزیرات، مهدی عسگری، کارشناس اجرای احکام، وحید عظیمی و حسین حمزه بازرسان اتاق اصناف، محمد نیازی و مجید بنایی کارشناسان دامپزشکی، یاسمین حسینی کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شمال تهران از اصناف برج میلاد تهران بازرسی کرد.
در جریان این بازرسی، یک رستوران فست فود زیر ذربین کارشناسان قرار گفت. کارشناسان اتاق اصناف درباره فهرست قیمت غذا‌های این رستوران اعلام کردند: قیمت‌ها بسیار گران است. در این منو، قیمت پیتزا از 49 هزار تومان تا 34 هزار تومان قیمت داشت همچنین قیمت سیب زمینی سرخ کرده ویژه 22 هزار تومان بود.

همه اعضای تیم گشت برای بازدید از آشپزخانه این رستوران برای رعایت بهداشت از پوشش‌های پلاستیک پاپوش استفاده کردند. بعد از بررسی‌های کارشناسان دامپزشکی از فرآورده‌های خام این رستوران، مقدار 100 کیلوگرم گوشت تنظیم بازار از یخچال خارج شد و این در حالی است که استفاده از گوشت‌های تنظیم بازار در رستوران‌ها ممنوع است، زیرا این گوشت‌ها فقط برای استفاده خانوار توزیع می‌شود. البته صاحب رستوران ضمن ابراز بی اطلاعی از این موضوع اعلام کرد که گوشت‌ها را به نرخ آزاد می‌خرد.

متصدی این واحد صنفی با ارائه فاکتور خرید گوشت‌های تنظیم بازار گفت: گوشت منجمد سردست را کیلویی 80 هزار تومان و فیله مرغ را 29 هزار تومان خریده است در حالی که قیمت گوشت منجمد 29 هزار تومان است. جالب اینکه پس از بررسی فاکتور‌ها قاضی تعزیرات اعلام کرد: فاکتور‌ها فاقد مشخصات است و معتبر نیست، زیرا هیچ گونه مشخصاتی از فروشنده در آن درج نشده و مهر هم ندارد همچنین فیش پرداخت دستگاه خودپرداز نیز فاقد شماره تلفن و آدرس فروشنده است.

محمد نیازی، کارشناس دامپزشکی با بررسی گوشت‌های این رستوران مقداری از گوشت‌ها را فاقد مشخصات تشخیص داد و به دلیل تغییر رنگ و ظاهر، فاسد اعلام کرد و حدود 10 کیلو گوشت، معدوم شد.

در ادامه این بازدید، یاسمین حسینی، کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شمال تهران نیز با بررسی روغن و سنجش آلودگی آن اعلام کرد که روغن سالم است، اما درباره یکی از یخچال‌های رستوران گفت: دمای یخچال باید بین صفر تا منفی چهار درجه سانتی گراد باشد، اما دمای فعلی این یخچال بالای هفت درجه سانتی گراد است که وضعیت نامطلوب است.

وی پس از بررسی یخچال‌ها اظهار داشت: مواد غذایی خام و پخته نباید در کنار هم قرار داشته باشد، اما تفکیک و جداسازی مواد غذایی در یخچال‌های این رستوران انجام نشده است به طوری که قارچ‌های پخته و منجمد در کنار فیله‌های مرغ قرار دارد همچنین هیچ یک از مواد غذایی برچسب تاریخ تولید ندارد.

سالاد با کلم شسته نشده
در قسمتی از این رستوران مقدار زیادی کلم سفید شسته نشده قرار داشت و در کنار آن تخته آماده سازی و خردکن بود، اما خبری از آبکش یا مواد ضدعفونی کننده نبود و کاملا مشخص بود که کلم‌ها برای تهیه سالاد شسته نمی‌شدند.

در یکی از یخچال ها، قوطی‌های بزرگ مواد مکمل بدنسازی بود که صاحب این رستوران گفت: این مکمل‌ها برای کارگران است. آن‌ها به بدنسازی و پرورش اندام علاقه‌مند هستند و کارشناس بهداشت تاکید کرد که این مواد نباید در یخچال رستوران قرار گیرند.

حسینی افزود: تخته کار رستوران‌ها باید از جنس استیل باشد، اما تخته کار این رستوران از جنس ام. دی. اف است. استفاده از این نوع تخته به دلیل تولید آلودگی ممنوع است.

وی همچنین کارت‌های بهداشت کارگران و گواهینامه‌های آموزش را بررسی کرد و اظهار داشت: دو نفر از کارگران فاقد کارت بهداشت هستند در حالی که همه کسانی که در رستوران‌ها فعالیت می‌کنند باید حتما کارت بهداشت داشته باشند.

پس از بررسی فاکتور‌های خرید، بازرسان به روش «خوداظهاری» از صاحب این واحد صنفی، قیمت‌ها را برآورد کردند که با این روش هم گرانفروشی این رستوران محرز شد و بازرسان بر اساس این اظهارات برگه تخلف، یک میلیون تومانی را صادر کردند. حسین حمزه بازرس اتاق اصناف به خبرنگار ایرنا گفت که پس از تشکیل پرونده در تعزیرات، مقدار جریمه دو تا پنج برابر خواهد شد.

صاحب این واحد صنفی اعلام کرد که برای اجاره این واحد مبلغ 200 میلیون تومان بلاعوض به شهرداری پرداخت کرده است همچنین ماهانه 45 میلیون تومان اجاره بها و 6 میلیون تومان شارژ پرداخت می‌کند.

در پایان این گشت، ناصر مدیحی قاضی تعزیرات گفت: 100 کیلوگرم گوشت تنظیم بازار موجود در این رستوران با توجه به صورتجلسه، قرار است در فروشگاه‌ها توزیع شود تا دست مصرف کننده واقعی برسد، اما باید دید که چرا این گوشت‌ها سر از رستوران‌ها در می‌آورند و در این خصوص دستگاه‌های نظارتی مانند سازمان صنعت، معدن، تجارت و سازمان پشتیبانی امور دام باید نسبت به نحوه توزیع گوشت تنظیم بازار نظارت دقیق تری داشته باشند.

مدیحی با اشاره به تبصره ماده 15 قانون نظام صنفی اظهار داشت: فاکتور‌های فروش حتما باید مشخصات و مهر فروشنده را داشته باشند و در غیر این صورت فاقد اعتبار هستند بنابراین واحد‌های صنفی درباره فاکتور‌هایی که از فروشندگان دریافت می‌کنند، دقت نظر داشته باشند.

فروش غذا در فروشگاه زنجیره‌ای مجوز می‌خواهد
پس از بازرسی از این رستوران، گشت تعزیرات به یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای در برج میلاد رفت. در این فروشگاه غذای گرم یک برند معروف فروخته می‌شد، اما این فروشگاه مجوزی برای فروش این غذا نداشت در حالی که فروش غذا باید زیر نظر اتحادیه انجام شود.

یاسمین حسینی، کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شمال تهران در این باره گفت: فروش غذا در فروشگاه زنجیره‌ای مجوز می‌خواهد. غذا‌های تهیه شده فاقد مشخصات لازم هستند و مشخص نیست که این غذا در کجا آماده شده است بنابراین در مورد بهداشت و سلامت آن نمی‌توان نظر داد.

همچنین در این فروشگاه زنجیره‌ای یکی از برند‌های رب گوجه فرنگی، بسته‌های فروش سبدکالایی در نظر گرفته بود به طوری که رب، کنسور لوبیا چیتی و خاویار بادمجان را باید مشتری با هم خریداری می‌کرد و عرضه تک محصولی نداشت که از نظر قاضی تعزیرات مصداق تخلف «فروش اجباری» محسوب می‌شد.

گران‌فروشی پارکینگ برج میلاد
پارکینگ برج میلاد با ظرفیت دو هزار خودرو نیز براساس گزارش مردمی گرانفروشی داشت. به طوری که ورودی هر خودرو به برج مبلغ دو هزار تومان در روز‌های عادی و سه هزار تومان در روز‌های تعطیل ورودی دارد و برای هر ساعت توقف نیز مبلغ دو هزار تومان اضافه در نظر گرفته شده است. در حالی که بر اساس مصوبه شورای شهر تهران باید برای روز‌های عادی، هر ساعت اضافه، 1500 تومان دریافت شود.
پس از بررسی بازرسان اتاق اصناف، قیمت هر ساعت اضافه از دو هزار تومان به 1500 تومان توسط کارشناس اجرای احکام تعزیرات اصلاح شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان