تاثیرات مثبت جنگ تجاری چین و آمریکا بر اقتصاد پاکستان

روزنامه تریبیون گزارش داد: جنگ تجاری چین و آمریکا فرصت خوبی برای برخی کشورها مانند پاکستان فراهم آورده است تا اقتصاد ضعیف خود را از طریق صادرات محصولات مشمول تعرفه های تجاری دو کشور مثل سویا و محصولات دریایی به چین، بهبود بخشند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، روزنامه تریبیون به نقل از بانک دولتی پاکستان نوشت: دو اقتصاد بزرگ دنیا یعنی چین و آمریکا با اعمال تعرفه های مالیاتی بر هزاران کالای یکدیگر از ماه جولای سال 2018 میلادی، باعث کاهش رشد اقتصاد جهانی شده اند.

این بانک در گزارش سه ماهه نخست سال مالی 2018-2019 نوست: این تعرفه های اعمال شده توسط این دو قدرت اقتصادی دنیا، فرصت ها و چالش های خوبی را برای پاکستان به ارمغان آورده است. اعمال این تعرفه ها بر اقلام غذایی مهم از جمله برنج، غذاهای دریایی و دانه و روغن سویا می تواند کسری تجاری پاکستان را تا حد چشمگیری کاهش دهد.

در میان هزاران کالایی که چین و آمریکا بر آنها تعرفه های مالیاتی اعمال کرده اند، صادرات سه دسته از این مواد غذایی می تواند برای پاکستان مفید و سودمند باشد؛ این سه دسته شامل صادرات مواد غذایی دریایی، برنج و پنبه (پنبه خام، پارچه و نخ) است. در حال حاضر به دلیل تعرفه های آمریکا و چین بر کالاهای یکدیگر صادرات غذایی دریایی از چین به آمریکا و و صادرات برنج و پنبه از چین به آمریکا بسیار هزینه بر است.

به گزارش بانک دولتی پاکستان، چین از بزرگترین واردکنندگان محصولات و غذاهای دریایی است و سال 2017 میلادی 16.3 درصد کل محصولات دریایی خود به ارزش 1.3 میلیارد دلار را از ایالات متحده وارد کرده است.
چین بیشتر، محصولاتی چون خرچنگ، صدف، سفره ماهی و ساردین که همه تحت تاثیر تعرفه ها قرار گرفته اند را از آمریکا وارد می کند که در حال حاضر پاکستان نیز این محصولات را صادر می کند.
این بانک ادامه می دهد، صادرات جهانی این محصولات پاکستان در سال مالی جاری، 338.9 میلیون دلار بوده است و 75.1 درصد کل صادرات دریایی کشور را به خود اختصاص داده است. از آنجایی که صادرات غذای دریایی به چین از آمریکا در حال حاضر بسیار گران تمام می شود، پاکستان ممکن است حضور خود را در بازارهای چین پر افزایش دهد.

چین علاوه بر محصولات دریایی، بزرگترین وارد کننده سویا و ایالات متحده نیز دومین تولید کننده و صادر کننده این محصول پس از برزیل است. نکته قابل توجه این است که سویا بیشترین محصول صادراتی از آمریکا به چین است.
سویا جزو نخستین محصولاتی بود که در زمان اعمال تعرفه ها تحت تاثیر قرار گرفت و از آن پس چین نیاز سویا خود را از برزیل و آرژانتین تامین می کند. و این امر باعث کاهش بهای سویا در آمریکا شد.

این موضوع فرصتی برای کارخانه های روغن خوراکی پاکستان به وجود آورد تا بتوانند خرید دانه سویا خود را از آمریکا انجام دهند زیرا قیمت ها در این کشور به شدت در حال کاهش بود. علاوه بر این افزایش بیشتر وارات از آمریکا، باعث صرفه جویی درزمینه ارز خارجی برای پاکستان خواهد شد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر