ماهان شبکه ایرانیان

گزارش/

ناپدید شدن دختر حاکم دبی؛ برگی متفاوت از جنایات متعدد امارات

امارات، متحد اصلی عربستان در جنگ یمن که تاکنون بار‌ها از سوی گروه‌ها و سازمان‌های حقوق بشری به نقض گسترده حقوق بشر متهم شده، در سال اخیر با چالش بزرگ ناپدید شدن یکی از شاهزاده‌های خود نیز روبرو شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، پادشاهی «امارات»، مهم‌ترین متحد عربستان در ائتلاف سعودی که جنایات جنگی بی شماری را در فقیرترین کشور غرب آسیا مرتکب شده، تاکنون به دلایل متعددی مانند تمرکز جامعه بین المللی بر عربستان و تلاش‌های ابوظبی برای ارائه تصویر کشوری تجاری و محل مناسبی برای سرمایه گذاری از خود، توانسته تا حدود زیادی از انتقادات و فشار‌های بین المللی مصون بماند.

در حالی که در سال‌های اخیر نام امارات در کنار عناوینی مانند قطب گردشگری و تجارت خاورمیانه مطرح می‌شود، «سازمان شفافیت بین الملل» در اوایل فوریه سال جاری در گزارشی درباره فعالیت‌های غیرمجاز مالی در شهر «دبی» از پولشویی گسترده و سرمایه گذاری مجرمان در این شهر خبر داد. به گزارش این سازمان، دبی به پناهگاه جهانی پولشویی تبدیل شده است؛ چرا که افراد فاسد و سایر مجرمان می‌توانند بدون هیچ قید و بندی سرمایه گذاری‌های کلانی انجام دهند.
 
ناپدید شدن دختر حاکم دبی؛ برگی متفاوت از جنایات متعدد امارات

از سوی دیگر گزارش‌هایی مبنی بر انتقال تسلیحات آمریکایی به نیرو‌های «القاعده» و سایر شبه نظامیان در یمن از سوی عربستان و امارات منتشر شده است. شبکه خبری «سی. ان. ان» با افشای خبر فروش تسلیحات آمریکایی به طرف ثالث توسط عربستان و امارات و نقض قرارداد خرید سلاح از آمریکا، اظهار داشت این کشور‌ها از تسلیحات آمریکایی به عنوان نوعی ارز برای خرید وفاداری شبه نظامیان و قبایل در جنگ علیه یمن بهره می‌برند.
 

چند روز بعد از اعلام این خبر، «سازمان عفو بین الملل» با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که امارات سلاح‌های دریافتی از کشور‌های غربی را در اختیار شبه نظامیان مرتکب جنایات جنگی در یمن قرار داده است.

در بیانیه سازمان عفو بین الملل آمده است: این تسلیحات در اختیار گروه‌هایی قرار می‌گیرند که به هیچکس پاسخگو نیستند و به عنوان مرتکبین جنایات جنگی در یمن شناخته شده اند. براساس این بیانیه امارات تاکنون هزاران نفر از این شبه نظامیان را به ویژه در مناطق جنوبی و غربی یمن آموزش داده و مسلح کرده است.
 
 
ناپدید شدن دختر حاکم دبی؛ برگی متفاوت از جنایات متعدد امارات

این در حالی است که چندی پیش امارات مجددا قرارداد خرید تسلیحات نظامی به ارزش یک میلیارد و 300 میلیون دلار را با تعدادی از کشور‌های بین المللی عمدتا غربی امضا کرد. امارات که پس از عربستان در جایگاه دوم بزرگترین خریدار تسلیحات در خاورمیانه قرار دارد، تاکنون بار‌ها از سوی نهاد‌ها و گروه‌های حقوق بشری به جنایت جنگی متهم شده است.

همکاری مستند امارات با القاعده و ارتباط نزدیک ابوظبی با این سازمان تروریستی، مشارکت در حادثه 11 سپتامبر، دستگیری، بازداشت و حبس خودسرانه یمنی‌ها در جنوب و شرق یمن و گزارش مفصل اخیر «دیده بان حقوق بشر» درخصوص بی عدالتی و عدم بردباری در مقابل مخالفان، سرکوب، محاکمات ناعادلانه، سوء استفاده جسمی و جنسی از کارگران مهاجر و جنایات جنگی در یمن بخش دیگری از جنایات سیستماتیک امارات هستند.
 

اما امارات در سال اخیر با چالش بزرگتری روبرو شد؛ ناپدید شدن دختر حاکم دبی پس از فرار ناموفق وی از امارات. این شاهزاده اماراتی در ماه مارس 2018 در هنگام فرار در ساحل گوا دستگیر شد و تا مدت‌ها خبری از سرنوشت وی در دست نبود و ابوظبی به درخواست‌های مکرر سازمان‌های بین المللی مبنی بر ارائه شواهدی از محل زندگی «شاهزاده لطیفه» را واکنشی نشان نداد تا این که در ماه سپتامبر در اثر فشار‌های بین المللی بیانیه‌ای مبنی بر برگزاری جشن تولد وی در کنار خانواده اش از سوی خاندان سلطنتی منتشر شد.
 
 
ناپدید شدن دختر حاکم دبی؛ برگی متفاوت از جنایات متعدد امارات

این در حالی است که با توجه به سرنوشت تلخ دیگر دختر حاکم دبی پس از فرار و نیز ویدئویی که لطیفه از خود پیش از دستگیری منتشر کرده بود، نگرانی‌های بین المللی همچنان ادامه دارد. شاهزاده اماراتی در آن ویدئو گفته بود زمانی که این تصاویر پخش شوند من یا مرده‎ام یا در شرایط بدی به سر می‌برم.
 
 
ناپدید شدن دختر حاکم دبی؛ برگی متفاوت از جنایات متعدد امارات

این امر سبب شد تا پیگیری‌ها ادامه یابد. شب کریسمس 2019 نخستین تصویر از لطیفه در جمع منتشر شد که با مری رابینسون رئیس جمهور پیشین ایرلند و کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل دیدار کرده بود.

رابینسون در پایان این دیدار ضمن تاکید بر وضعیت نامناسب و "جدی پزشکی" این شاهزاده اماراتی به دلیل حبس و استعمال مواد مخدر، ادامه زندگی وی با خانواده اش را خطرناک توصیف کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان