ماهان شبکه ایرانیان

آخرین تحولات بازار مرغ

باشگاه خبرنگاران: برومند چهار آیین عضو هئیت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 9 هزار و 500 تا 10 هزار و 300 و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها 13 هزار و 500 تا 14 هزار تومان است.

وی عرضه مرغ با نرخ‌های بالاتر از 14 هزار تومان را گران فروشی دانست و افزود: با توجه به آنکه عرضه مرغ‌های کنونی مربوط به جوجه ریزی 10 اسفند ماه به بعد است، از این رو به سبب کاهش قیمت جوجه در آن مقطع زمانی فروش مرغ با نرخ‌های 15 و 16 هزار تومان در خرده فروشی‌ها تخلف محسوب می‌شود که همواره مردم می‌توانند گزارش گران فروشی مغازه‌ها را با سامانه 124 در جریان بگذارند تا در اسرع وقت به شکایت آن‌ها رسیدگی شود.

چهار آیین نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را 9 هزار و 500 تا 9 هزار و 800 و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها را 13 هزار و 500 تا 14 هزار تومان اعلام کرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت واقعی مرغ با نرخ مصوب تنظیم بازار تفاوت معناداری ندارد، بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت ذرت، کنجاله سویا، واکسن و سایر ریز مغذی‌ها نرخ مصوبی که از سوی کارگروه تنظیم بازار اعلام‌می شود، جوابگوی هزینه مرغداران نیست. از این رو انتظار می‌رود مسئولان ذی ربط براساس هزینه واقعی تولید نرخ مصوب را اعلام کنند.

وی با انتقاد از نبود آمار دقیق مبنی بر میزان جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری گفت: ماده 5 قانون دسترسی به اطلاعات آزاد دولت را موظف کرده است تا اطلاعات پایه را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد، تا آن‌ها بتوانند برنامه ریزی دقیقی برای تولید داشته باشند. این در حالی است که سیگنال‌های پایه تولید از سه ماه گذشته به طور شفاف در اختیار تولیدکنندگان قرار نگرفته است.

عضو هئیت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی درباره آینده قیمت مرغ در بازار افزود: با توجه به پیش بینی کاهش جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری پیش بینی می‌شود که ظرف هفته آینده قیمت مرغ زنده به مرز 10 تا 10 هزار و 500 و مرغ آماده به طبخ در کانال 16 هزار تومان قرار بگیرد.

وی ادامه داد: با توجه به مشکلات تامین نهاده‌های دامی و نگرانی و تردید مرغداران در تامین کنجاله سویا 25 تا 30 درصد مرغداران حاضر به جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری نیستند.

چهار آیین واردات مرغ را بی توجهی به شعار سال دانست و گفت: ظرفیت تولید مرغ در داخل 1.5 برابر بیش از ظرفیت کنونی است، از این رو واردات گوشت مرغ در سال رونق تولید توجیه اقتصادی ندارد.

این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم، تصریح کرد: در سال رونق تولید، تشکل‌ها با واردات گوشت مرغ به شدت مخالف هستند چرا که در صورت اقتصادی نبودن تولید، واحد‌های مرغداری حاضر به ادامه فعالیت نیستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان