ماهان شبکه ایرانیان

به بهانه ۵ اردیبهشت روز دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات ؛

دختران مجازی!- امیر ناظمی *

دختران مجازی!- امیر ناظمی *
در آمریکا ابتدا زنان برای حق رای یا حق تحصیل جنگیدند، آنان که پیروز شدند راه برای اعاده‌ حقوق سیاه‌پوستان و سایر اقلیت‌ها امکان‌پذیر شد.
رسیدن به جامعه‌ای عادلانه بدون فرصت‌سازی مناسب برای زنان امکان‌پذیر نیست. سقف‌های شیشه‌ای برای رشد زنان علی‌رغم تلاش‌ها همچنان وجود دارد.
هنوز که هنوز است در سراسر جهان برخورداری زنان و مردان از فرصت‌های آموزشی، بهره‌مندی‌های بهداشتی و مشارکت‌های اقتصادی یکسان نیست. هنوز که هنوز است به گواه آمار تفاوت در تمامی سطوح و تقریبا در تمامی کشورها وجود دارد.
فناوری اطلاعات و ارتباطات اما یک امکان بی‌نظیر در برهم زدن این وضعیت است. فضای مجازی یک پتانسیل ویژه برای رسیدن به یک وضعیت عادلانه‌تر است؛ هر چند می‌تواند مخاطرات ویژه‌ای را نیز به همراه داشته باشد.
فضای مجازی از یک سو زمینه‌ای برای فرصت عادلانه‌تر آموزشی و دسترسی‌های بهتر به آگاهی‌های بهداشتی و دسترسی به خدمات عمومی است و در همان حال می‌تواند زمینه‌ساز افزایش شکاف در دسترسی زنان به خدمات، سوءاستفاده‌های جنسی و حتی زمینه‌ساز افسردگی نیز باشد.
رویدادهایی از این دست فرصت‌هایی هستند برای بازبینی فعالیت‌ها، تصمیم‌گیری برای برنامه‌های آینده و نقد خود. امسال برنامه‌ «دختران در فاوا» با کمک آموزش و پرورش و شهرداری تهران و برخی از شرکت‌های فعال و استارت‌آپی در باغ کتاب برگزار می‌شود.
در ماه‌های گذشته سلسله رویدادهایی با هدف چشم‌اندازسازی کارآفرینی برای دختران با کمک آموزش و پرورش و سازمان نظام صنفی برگزار شد. در حدود 15 مدرسه در این برنامه‌ها مشارکت داشتند و دانش‌آموزان آن مدارس در دوره‌هایی سه روزه بر روی ایده‌های خلاقانه‌ خود گروه‌هایی را شکل دادند. گروه‌هایی که فرصت یادگیری از مربیان را می‌یافتند. مربیانی که اغلب از میان مربیان شناخته‌شده و مدیران کسب‌وکارهای استارت‌آپی بودند و بر اساس مسئولیت اجتماعی خود در این برنامه مشارکت ورزیده بودند.
در این رویدادها گروه‌های برگزیده در برنامه‌ روز پنجشنبه به ارائه‌ کارهای خود می‌پردازند.
در سالن اصلی نیز پانل‌هایی تخصصی در خصوص بررسی وضعیت دختران در فاوا و فضای مجازی برگزار می‌شود. پانل‌هایی با تنوع دیدگاه‌ها.
در کنار برنامه اصلی نیز 7 کارگاه مختلف برای دانش‌آموزان برگزار می‌شود. مدارسی از مقطع ابتدایی تا دبیرستان در این برنامه مشارکت دارند.
همچنین از مدیران و سیاست‌گذاران نیز دعوت شده است تا ضمن حضور در برنامه نگاهی دوباره به مسئله بیندازند.
رویدادها بهانه‌هایی هستند تا بر اساس آن دوباره نگاه کنیم به خود و راهی که مشغول پیمودنش هستیم. دوباره نگاه کنیم به کارنامه خود تا اشتباهات خود را تصحیح کنیم.
رویداد دختران در فاوا را فرصتی بدانیم برای نگاه به مساله‌هایی بزرگ و چندوجهی که پیش روی ما برای توسعه قرار دارد.
* رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان