رئیس قوه قضاییه: همزیستی هزار ساله شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان عامل توسعه یافتگی و زندگی سعادتمند مردم منطقه بوده است
1398/02/11 - 11:01
آیت الله رئیسى رئیس قوه قضاییه پس از ورود به استان سیستان و بلوچستان و حضور در گلزار شهداى زاهدان، براى دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران، سران طوایف و اقشار مردم در محل دفتر نمایندگى ولى فقیه در امور اهل سنت حاضر شد.
آیت الله رئیسی در دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران، سران طوایف و اقشار مردم اظهار کرد: در استان سیستان و بلوچستان شیعه و سنی بیش از هزار سال است در کنار هم زندگی میکنند و آنچه در این منطقه وجود دارد این است که سیستانی و بلوچ و از هر قومیتی با یکدیگر وحدت، یکپارچگی و انسجام دارند و اگر مشکلی وجود داشته باشد مربوط به جریانات بیگانهای است که اهداف خاص شیطانی را دنبال میکنند و مسئله آنها شیعه و سنی نیست.
وی افزود: اگرچه ممکن است به نام شیعه باشد؛ اما شیعهای که اختلاف افکنی کند که ما او را شیعه نمیدانیم و سنی هم در کسوت تسنن بخواهد در جامعه اختلاف بیندازد را سنی نمیدانیم.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در فرمایشاتشان فرمودند: چه شیعه انگلیسی و چه سنی آمریکایی اهداف سیاسی را دنبال میکنند و دنبال ایجاد وحدت و انسجام در جامعه نیستند.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: مردم این خطه بیش از هزار سال ریشه همزیستی مسالمت آمیز دارند و این وحدت و انسجام و یکپارچگی هم در توسعه یافتگی منطقه و هم در جهت یک زندگی بسیار سعادت بخشی که بتواند دنیا و آخرت را تضمین کند، موثر است.
وی با اشاره به اینکه مردم این خطه مردم بسیار پرتلاش و سخت کوشی هستند، گفت: شاید از صحنههای تلویزیون، برخی از جلوههای تلاش و مجاهدت مردم این خطه را دیدهایم؛ اما آنچه بیش از همه در این منطقه جلب توجه میکند، مسئله مرزبانی مخلصانه مردم این خطه است.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مرزبانی این خطه در مقابل بیگانگان بسیار اهمیت دارد، اظهار کرد: اولا مرز فرهنگی و بعد مرز اقلیمی و سرزمینی مورد توجه است.
آیت الله رئیسی در تبیین مرز فرهنگی ادامه داد: مردمی دلداده به خدا و ارزشهای الهی و مردمی با کرامت در این خطه حضور دارند.
وی در بیان تعریف کرامت خطاب به خانواده شهدا و روسای طوایف و قبائل بیان داشت: بسیار مهم است که انسان، انسان باکرامتی باشد. انسان یک کرامت ذاتی دارد و خداوند به همه انسانها کرامت ذاتی مرحمت کرده است و همینکه ما انسان شدیم بر سایر موجودات عالم برتری داریم؛ اما اگر در کنار این کرامت ذاتی یک کرامت اکتسابی هم بود که انسان با عمل به دستورات الهی، با صبر در گروء فرامین پروردگار متعال و رسول گرامی او کسب کرامت، خودسازی و جامعه سازی قرآنی کرد، این انسان یک کرامت خاصی دارد.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان داد: سنی باشد یا شیعه، اگر دلداده به خدا و عبد خدا بود و این انسان سر در مقابل دشمن فرود نیاورد و در راه انجام وظایف با همه وجود حضور یافت، به کرامت خاص رسیده است.
مشروح خبر را اینجا بخوانید