به گزارش ایسنا، قادر آشنا در نشست خبری که روز جمعه، 13 اردیبهشت ماه 97 برگزار شد، ضمن قدردانی از صداوسیما، نیروهای امنیتی و انتظامی، مجموعه مصلی و.. به ارائه گزارشی از نمایشگاه کتاب پرداخت و گفت: در بخش فرهنگی تاکنون 160 نشست توسط کمیته علمی فرهنگی نمایشگاه کتاب انجام شده است، همچنین در بخش بینالملل علاوه بر اینکه چین امسال مهمان ویژه ما بود، تفاهمنامهای با عراق و یونان نیز در بحث نمایشگاههای بین دو کشور و حضور آنان برای سال آینده نیز انجام شد.
او خاطرنشان کرد: گفتوگویی هم با رایزن فرهنگیمان در آلمان و مسئول نمایشگاه فرانکفورت برای اینکه مشکلات مربوط به ویزا حل شود، انجام دادیم. علاوه بر این با کشور آذربایجان نیز گفتگویی در زمینه رفع مشکلات و همکاری بیشتر در زمینه نمایشگاه کتاب انجام شد.
آشنا با بیان اینکه در ذیل حضور چین به عنوان مهمان ویژه، 120 رایت خرید و فروش شده است، افزود: البته این میزان با توجه به آثار فاخری که ما داریم کم است. تا دیروز 37 درصد در آمار فروش نسبت به سال گذشته افزایش داشتهایم که این میزان در تعداد تراکنشها هم برابر با 6 درصد افزایش است. در واقع منهای خرید نقدی کتاب تا دیروز 99 میلیارد فروش داشتهایم.
قائم مقام نمایشگاه کتاب همچنین گفت که شروع برنامهریزی و اقدامات برای نمایشگاه کتاب سال آینده از اواسط ماه رمضان امسال خواهد بود.
او در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب سال آینده اظهار کرد: درباره مکان، گزینهای به جز شهر آفتاب نداریم و این درحالی است که اغلب با مصلی موافق هستند اما باز هم باید طی تصمیمگیریهایی که پیش رو است این موضوع مشخص شود. درباره زمان نمایشگاه کتاب هم، بعد از عید زمانی است که مردم پولی برای خرید کتاب ندارند اما در زمانی بین قبل ماه رمضان و بعد آن تصمیم گیری خواهد شد.
قادر آشنا سپس گفت که هیچ هزینه ای برای حضور چین نشده است و درباره مدت زمان حضور آنها هم نکته این است که مقامات چین فقط پنج روز برای ماندن در کشوری دیگر اجازه میدهند.
او افزود: تا کنون هشت میلیارد و 700 میلیارد تومان درآمد نمایشگاه امسال بوده است.
آشنا سپس درباره حذف حضور برخی ناشران یا برنامههای نشست آنان نیز با اشاره به مشکلاتی که در مکان نمایشگاه وجود دارد، توضیح داد و در پاسخ به سوالی درباره به مزایده گذاشتن نمایشگاه و تعلق آن به شرکتی که معتبر نیست نیز اظهار کرد: در آخرین مزایدهای که برگزار شد و به طور قانونی هم بوده و در آن همه شرکت کنندگان پاکت داشتند، شرکتی با عدد 3 میلیارد و 750 میلیارد تومان پیروز شد که البته معتبر نیز هست و کاملاً قانونی بوده است.
او در مورد فعالیت غرفه یزد به عنوان پایتخت کتاب تهران اشاره داشت که باید درنظر گرفت یزد پایتخت کتاب ایران است نه جهان.
قائم مقام سیودومین نمایشگاه کتاب تهران همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره آمار فروش اعلام شده توسط مسئولین نمایشگاه و عدم تطابق آن با اظهارات ناشران از فروششان گفت: این مبلغ از سوی بانک اعلام میشود و اگر شبههای هست میتوان آمار را مستقیماً از بانک بگیرید.
قادرآشنا درادامه درباره عدم اطلاع ناشران از کمپین و پوسترهای مربوط به قاچاق کتاب نیز ضمن ارائه توضیحاتی بیان کرد: اینکه ناشران اطلاع نداشتند و جلسهای برایشان برگزار نشده درست است، حتی خود من هم پس از نصب از آن مطلع شدم.
این خبر در طول برگزاری نشست بروز رسانی شد.