ویژه‌های مشرق؛

ترکان: بستن تنگه هرمز، تئوری اسرائیلی است!/ همه مشکلات اقتصادی کشور به دلیل خروج آمریکا از برجام است!

ترکان که در ادعایی، بستن تنگه هرمز را تئوری اسرائیلی نامیده است، پیش از این نیز در اظهارنظری عجیب گفته بود: «ما ایرانیان قدرت رقابت در هیچ صنعتی جز قرمه سبزی و آبگوشت بزباش را نداریم»!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** ترکان: بستن تنگه هرمز، تئوری اسرائیلی است!

«اکبر ترکان» مشاور سابق رئیس جمهور- که به دلیل اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان با گلایه! از سمت خود کنار رفت- در مصاحبه با روزنامه آرمان در پاسخ به این سؤال که «عنوان می‌شود اگر نفت ایران از تنگه هرمز عبور نکند ما اجازه نخواهیم داد نفت دیگر کشورهای صادرکننده نیز از این تنگه عبور کند. تحلیل شما در باب این موضوع چیست؟» گفت: «هیچ‌کس نگفته ایران قصد دارد تنگه هرمز را ببندد. تاکنون هیچ‌کدام از مسئولان رسمی جمهوری اسلامی عنوان نکرده‌اند که ایران قصد دارد تنگه هرمز را ببندند. این چیزی است که اسرائیلی‌ها به‌دنبال ایجاد آن هستند. ایران همواره در طول تاریخ ضامن حفظ امنیت آبراهه تنگه هرمز بوده و در آینده نیز خواهد بود. ایران با هر تهدیدی برای بستن تنگه هرمز مقاومت می‌کند و هیچ‌گاه به‌دنبال بستن این تنگه نبوده و نخواهد بود. موج خبری ناشی از این مساله نیز توسط اسرائیل ایجادشده که قصد دارند در بین کشورهای منطقه تنش و درگیری ایجاد کنند. کسانی که چنین مسائلی را مطرح می‌کنند به‌دنبال این هستند که به افکار عمومی جهان این نکته را القا کنند که ایران در تنگه هرمز به‌عنوان یکی آبراهه‌های حیاتی جهان اخلال ایجاد می‌کند».

اصلاح طلبان مهارت خاصی در تبدیل نقاط قوت به نقاط ضعف دارند. ترکان در این اظهارنظر مدعی شده است که «بستن تنگه هرمز، تئوری اسرائیلی است»! این ادعای مضحک در حالی است که مسئولان ارشد سیاسی و نظامی کشور از موضوع «ناامن کردن تنگه هرمز برای آمریکا» در صورت تحریم نفتی ایران به عنوان گزینه‌ای قدرتمند در دستان کشورمان یاد می‌کنند.

پس از رفتارهای خصمانه آمریکا در لغو معافیتهای تحریم نفتی و تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران و همچنین قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی، مقامات سیاسی و نظامی کشورمان همه از گزینه‌های فراوانی برای پاسخ به اقدامات ایالات متحده و همپیمانان او سخن گفته بودند که اصلی‌ترین آن گزینه نا امن کردن تنگه هرمز برای آمریکائی‌ها بوده است.

روحانی - آذر 97- در جمع مردم شاهرود در واکنش به تصمیم آمریکا برای تحریم نفت کشورمان تاکید کرده بود: «آمریکا بداند که ما نفت‌مان را می‌فروشیم و خواهیم فروخت و او قادر به این نیست که جلوی فروش نفت ایران را بگیرد؛ بدانید که اگر روزی آمریکا بخواهد جلوی صادرات نفت ایران را بگیرد، نفتی از خلیج فارس صادر نخواهد شد».

روحانی همچنین- تیر 97- در دیدار ایرانیان مقیم سوئیس گفت: «آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که می‌خواهند به طور کامل جلو صادرات نفت ایران را بگیرند. آن‌ها معنی این حرف را نمی‌فهمند، زیرا این اصلاً معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما می‌توانید این کار را انجام دهید تا نتیجه آن را ببینید».

رهبر معظم انقلاب - 30 تیر 97- در دیدار وزیر خارجه، مدیران ارشد این وزارتخانه و سفرا و روسای هیات های نمایندگی ایران در خارج از کشور، سخنان رئیس جمهور را در سفر به اروپا مبنی بر اینکه «اگر نفت ایران صادر نشود، نفت هیچ کشوری در منطقه صادر نخواهد شد» سخنانی مهم و حاکی از سیاست و رویکرد نظام برشمردند و افزودند: «وظیفه وزارت امور خارجه پیگیری جدی اینگونه مواضع رئیس جمهور است».

ترکان که در ادعایی، بستن تنگه هرمز را تئوری اسرائیلی نامیده است، پیش از این نیز در اظهارنظری عجیب گفته بود: «ما ایرانیان قدرت رقابت در هیچ صنعتی جز قرمه سبزی و آبگوشت بزباش را نداریم»!

** همه مشکلات اقتصادی کشور به دلیل خروج آمریکا از برجام است!

روزنامه سازندگی در یادداشتی به قلم «فرزانه ترکان» عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران نوشت: «مسبب تمام اغتشاشات اقتصادی اخیر کشور بحث خروج آمریکا از برجام است. مساله ای که تمام معادلات اقتصادی ایران را در دنیا تحت تأثیر قرار داده است».

چندی پیش حجت الاسلام «محمود علوی» وزیر اطلاعات گفته بود: «در این شرایط اقتصادی باید برای مردم توضیح داد که گرانی‌ها کار دولت نیست بلکه این دشمنان هستند که با فشار تحریم‌ها می‌خواهند ملت ایران را تسلیم کنند اما موفق نمی‌شوند».

پیش از آن نیز «محمدباقر نوبخت» سخنگوی سابق دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته بود: «درخصوص فشار اقتصادی باید بگوییم دولت در این خصوص قصوری نداشته و جهان با یک پدیده نادر به نام ترامپ مواجه شده است».

لازم به ذکر است که روحانی-خرداد 92- در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری گفته بود: «ما شاهدیم که دلار بعد از چند ماه به چندین برابر قیمت افزایش پیدا می‌کند؛ مشکل کجاست؟ مشکل عدم مشورت، خودشیفتگی، عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور و بی‌ثباتی‌هاست».

در حال حاضر مشکلات اقتصادی کشور ناشی از «عدم مشورت دولتمردان با متخصصان و صاحبنظران» - در مواردی همچون برجام، دلار 4200 تومانی، مدیریت نقدینگی و…- و «انتقادناپذیری و خودشیفتگی در برخی مسئولین» - مثل وزیری که افتخار خود را نساختن مسکن عنوان کرد! و «عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور» - برای مثال ماجرای دلار 4200 تومانی که 18 میلیارد دلار خسارت به کشور وارد کرد و…- «بی ثباتی در مدیریت اجرایی کشور» است.

دولت روحانی تا پیش از این تمام تقصیرها و قصورهای خود را به گردن دولت قبلی می‌انداخت؛ اما پس از آنکه این فرافکنی اثرگذاری خود را از دست داد، ادعای مضحک دولت پنهان و دولت سایه مطرح شد. پس از آن نیز برخی دولتمردان، تحریم‌ها را برای امتناع از پاسخگویی انتخاب کردند.

** وزرای اقتصادی دولت روحانی ناکارآمد هستند

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز با عنوان «ایجاد تغییر بنیادی در مسئولین اقتصادی» نوشت: «با اینکه از سه هفته قبل از ماه مبارک رمضان، هر روز تعدادی از مسئولین به مردم اطمینان دادند که ارزاق مربوط به ماه رمضان دچار گرانی نخواهند شد و همه‌چیز به اندازه کافی در انبارها موجود است، اقلام ویژه موردنیاز در ماه رمضان در چنبره گرانی قرار گرفتند و تا امروز که در آستانه نیمه این ماه قرار داریم هیچ تغییری در جهت کاهش قیمت این اقلام ایجاد نشده است. این درست است که مثلاً خرما و شکر در کشور وجود دارد و از این بابت کمبودی نداریم، ولی با اینحال این اقلام بین 3 تا 5 برابر قیمت واقعی به مردم فروخته می‌شوند. اقلام دیگر از قبیل گوشت قرمز و برنج نیز همچنان با قیمت‌های سرسام‌آور عرضه می‌شوند و مردم جائی برای پناه بردن از گرانی پیدا نمی‌کنند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «تردید نباید کرد که دولت به یک پالایش گسترده و عمیق در بالاترین سطوح اجرائی به‌ویژه مسئولین اقتصادی نیاز مبرم دارد. با اینهمه تخلف، کم‌کاری، سوءاستفاده و فساد که در دستگاه‌های اقتصادی و نظارتی دیده می‌شود، آقای رئیس‌جمهور منتظر چه سند و مدرکی برای اثبات ناکارآمدی وزرای اقتصادی است؟ قطعاً اگر دولت مستقر کنونی با این مسئولین اقتصادی به کار خود ادامه بدهد مشکلات اقتصادی حل نخواهند شد. فرصت بیش از دو سال باقیمانده از دولت کنونی که فرصت کمی نیست نباید با این ناکارآمدی‌ها تلف شود. از این فرصت می‌توان با ایجاد تغییرات ریشه‌ای و بنیادی در مسئولین اقتصادی، به اقتصاد سروسامان داد، اعتماد مردم را جلب کرد و نقشه دشمن را که در صدد است با حربه اقتصادی به ما ضربه بزند، نقش بر آب کرد».

یکی از نقاط ضعف اصلی دولت آقای روحانی کم توجهی به توان داخلی و استعدادهای عظیم جوانان ایرانی است. اکنون حدود 6 سال از عمر دولت روحانی سپری شده است اما متاسفانه همچنان تمام دولت به وزارت خارجه و تمام وزارت خارجه نیز به برجام خلاصه شده است.

در این میان ستاد اقتصادی دولت به شدت کم تحرک است و این بی تحرکی موجب فشار مضاعف بر مردم در حوزه معیشت شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر