سرویس سیاسی فردا: جلسه علنی امروز (شنبه 4 خرداد) مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور 195 نفر از نمایندگان مجلس آغاز شد.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی دستور کار امروز پارلمان را به شرح ذیل قرائت کرد:
سخنرانی سردار سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء ستاد کل نیروهای مسلح به مناسبت سه خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر.
ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره طرح ساماندهی صنعت خودرو
گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره لایحه حفاظت از خاک
گزارش کمیسیون فرهنگی مبنی بر عدم اجرای قانون حمایت از امران به معروف و ناهیان از منکر
گزارش کمیسیون حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی درباره طرح یک فوریتی الحاق جز یک به بند 5 ماده 6 قانون اصلاح موادی به قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی
گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مورد طرح اصلاح جدول حوزههای انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها.
گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور طرح اصلاح مواد 1 و 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی.
عارف کاندیدای فراکسیون امید برای ریاست مجلس شد + اسامی نامزدهای دبیری
عارف نماینده مردم تهران در جلسه امروز فراکسیون امید به عنوان کاندیدای ریاست مجلس از سوی این فراکسیون انتخاب شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، مجمع عمومی فراکسیون امید امروز صبح پیش از آغاز جلسه علنی مجلس نشستی را با دستور کار تعیین لیست انتخابات هیئت رئیسه پارلمان تشکیل داد.
بر اساس رای گیری انجام شده در این جلسه محمدرضا عارف نماینده مردم تهران به عنوان کاندیدای ریاست مجلس از سوی فراکسیون امید انتخاب شد.
همچنین در این نشست مسعود پزشکیان، علی مطهری و محمدجواد فتحی برای کرسی نواب رئیسی ثبت نام کردند.
در ادامه محمدعلی وکیلی، علی اصغر یوسفنژاد، علیرضا رحیمی، حسن لطفی، رضا کریمی، پروانه مافی، فاطمه سعیدی، فاطمه حسینی، نورمحمد تربتینژاد، حسن جوریانی و حجتالاسلام عبدالحمید خدری برای پست دبیری هیئت رئیسه مجلس نامنویسی کردند.
گفتنی است، شمارش آرا در حال انجام است و تا دقایقی دیگر اسامی نهایی کاندیداهای این فراکسیون برای هیئت رئیسه مشخص خواهند شد.
اسامی 10 نمایندهای که با تاخیر در جلسه علنی مجلس حاضر شدند
عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی تأخیرکنندگان آغاز جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی را اعلام کرد.
به گزارش تسنیم، احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در ابتدای سیصد و بیست و هفتمین جلسه علنی صبح امروز (شنبه 4 خرداد) قوه مقننه اسامی 10 نماینده که با تاخیر به جلسه علنی امروز رسیدهاند را به شرح زیر قرائت کرد:
1-غلامرضا تاجگردون نماینده گچساران
2-جمشید جعفرپور نماینده لارستان
3-محمدحسین حسینزاده بحرینی نماینده مشهد
4-عبدالحمید خدری نماینده بوشهر
5-محمد دامادی نماینده ساری
6-علی ساری نماینده اهواز
7-قاسم ساعدی نماینده دشتآزادگان
8-شهریاری نماینده دشتی و تنگستان
9-جواد کاظمنسب نماینده اهواز
10-نبی هزار جریبی نماینده گرگان
لاریجانی: گزارش برجام در موعد مقرر به مجلس ارائه شده است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: گزارش برجام در موعد مقرر ارائه شده و کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در حال بررسی آن است تا گزارش را به مجلس ارائه دهد.
به گزارش تسنیم، حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (شنبه، 4 خرداد) پارلمان در تذکری، گفت: صداوسیما در پخش زنده برنامههایش دقت لازم را داشته باشد، افرادی که دعوت میکنند، باید عاقل و دوراندیش باشند و مصالح ملی را رعایت کنند، گاهی ادبیات مجریان کوچه و بازاری است و گاهی مسائل اختلافانگیز مذهبی از آنتن زنده پخش میکنند که به مصلحت نیست.
وی در تذکر دیگری با اشاره به تعهدات دولت در روند اجرای برجام، اظهار داشت: قرار بود هر 6 ماه یک بار گزارش برجام از سوی وزارت امور خارجه به مجلس تقدیم شود، اما یک سال است که گزارشی ارائه نشده است.
براساس این گزارش، علی لاریجانی رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی پارلمان را به عهده داشت در پاسخ به تذکر نماینده محلات درباره طرح مسائل اختلافی از سوی صداوسیما، گفت: صداوسیما باید از طرح مسائل اختلافی بین مذاهب پرهیز کند و همه رسانهها نیز باید دقت لازم را در این زمینه داشته باشند.
رئیس مجلس در پایان خاطرنشان کرد: گزارش برجام در موعد مقرر ارائه شده و کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در حال بررسی آن است تا گزارش را به مجلس ارائه دهد.
آخرین تصمیم مجلس درباره ممنوعیت تردد خودروهای فرسوده
نمایندگان با ارجاع موضوع تعیین شرایط خودروهای فرسوده برای ممنوعیت تردد به جهت بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع موافقت کردند.
به گزارش تسنیم، بررسی طرح یک فوریتی ساماندهی بازار خودرو در دستور کار امروز (شنبه 4 خرداد) نمایندگان در جلسه علنی پارلمان قرار دارد.
وکلای ملت در جریان رسیدگی به ماده (9) مکرر طرح ساماندهی بازار خودرو که پیش از این برای اصلاح به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع شده بود از مجموع 239 نماینده حاضر در جلسه با 187 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع با اصلاح مجدد آن برای رفع ابهام موافقت کردند.
به گزارش تسنیم، این ماده مربوط به تعیین شرایط خودروهای فرسوده برای ممنوعیت تردد است.
قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 اصلاح شد
نمایندگان مجلس با اصلاح قانون سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی موافقت کردند.
به گزارش فارس، طرح اصلاح بند 5 ماده 6 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 در دستور کار جلسه علنی امروز (شنبه) پارلمان قرار گرفت که نمایندگان جهت تأمین نظر شورای نگهبان که پیش از این به مصوبه مجلس در این زمینه ایرادهایی را وارد کرده بود، مواردی از این مصوبه را اصلاح کردند.
عمده اصلاحات اعمال شده برای تأمین نظر شورای نگهبان در جریان بررسی این طرح اصلاحات عبارتی بود.
طرح ساماندهی صنعت خودرو به دلیل ابهام به کمیسیون صنایع ارجاع شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح ساماندهی صنعت خودرو را به دلیل ابهاماتی به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع دادند.
به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (شنبه) پارلمان طرح ساماندهی صنعت خودرو را با 187 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از 229 نماینده حاضر به کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارجاع دادند.
بر اساس این طرح، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مالک وسایل نقلیه موتوری اعم از سبک، نیمه سنگین، سنگین، موتور سیکلت مکلف هستند وسایل نقلیه خود را پس از رسیدن به سن فرسودگی از رده خارج کنند.
همچنین تولیدکنندگان این وسایل نقلیه موتوری موظفند با همکاری مراکز اسقاط متناسب با میزان تولید به اسقاط و جایگزینی خودرو یا موتورسیکلت فرسوده اقدام کنند.
بر اساس این طرح، تعیین سن فرسودگی انواع وسایل نقلیه موتوری موضوع این ماده بر اساس آئین نامهای است که حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد مشترک سازمان و وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد ایران و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به تصویب هیأت وزیران میرسد.
افزایش امضاهای استیضاح زنگنه/ کشف 3 کارتخوان با گردش مالی ده میلیاردی در دفتر وزیر نفت
به گزارش فارس، نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: ماموران امنیتی 3 کارتخوان با گردش مالی ده میلیاردی در دفتر وزیر نفت پیدا کردند.
ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعداد امضاهای استیضاح زنگنه رو به افزایش است، گفت: آقای زنگنه در شرایط جنگی حال حاضر پانزده سال است که سکان وزارت نفت را بر عهده دارد و همواره در جلسات خصوصی و غیرخصوصی عنوان میکند که ساخت پالایشگاه در ایران جواب نمیدهد و اعتقادی به ساخت پالایشگاه در کشور ندارد.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای زنگنه امروزه در شرایط تحریم تمام سیستم را معطل کرده و هر روز بهانه میآورد، یک روز میگوید سران قوا باید به من اختیارات بدهند تا دیوان محاسبات وسازمان بازرسی گریبانگیر من نشوند و اخیراً سه کارتخوان فروش در دفتر وی کشف شده که ده میلیارد تومان گردش مالی این کارتخوانها بوده است؛ یکی از این کارتخوانها به نام یکی از آبدارچی دفتر آقای زنگنه است.
ابوترابی خاطرنشان کرد: مأموران امنیتی علاوه بر کشف کارتخوان در دفتر وزیر نفت، مقادیری طلا و دلار را نیز در دفتر آقای وزیر کشف کردهاند، که این مسئله موجب اختلافات و بحثهایی بین زنگنه و وزیر اطلاعات در هیأت دولت شده است؛ وزیر نفت عنوان کرده که من در این زمینه با وزارت اطلاعات همکاری نخواهم کرد.
وی افزود: آقای زنگنه با این توجیه که ساخت پالایشگاه در داخل کشور توجیه اقتصادی ندارد، میگوید عدم موافقت خود با ساخت پالایشگاه در داخل را اعلام میکند که این کاملا در مقابل حرف مقام معظم رهبری است که بارها فرمودند ما باید نفت را در داخل فرآوری کنیم و نفت خام نفروشیم.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای زنگنه با وجود اینکه بحث فروش نفت با هیاهویی شروع شد آن را معطل گذاشته در حالی که بورس فروش نفت خام مشکلات ما را بسیار کاهش میدهد.
ابوترابی خاطرنشان کرد: زنگنه در دوره قبل که میخواست رأی اعتماد بگیرد یکبار عنوان کرد که من سه ماهه مشکل پرونده کرسنت را حل میکنم و یکبار هم گفت من مشکل این پرونده را شش ماهه حل خواهم کرد و مشکل این پرونده تا امروز حل نشده که هیچ بلکه پرونده شرایطش بدتر نیز شد.
وی افزود: معاونین آقای زنگنه با حقوقهای نجومی و با پاداش پایان خدمت نجومی بازنشست شدند و بار دیگر با حقوقهای بالا به عنوان مشاور در بخشهای مختلف به کار گرفته شدند.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همان معاونانی که در کرسنت محرومیت داشتند بار دیگر توسط آقای زنگنه در سمت معاونت به کار گرفته شدند و همین معاونین بعد از اینکه بازنشست شدند و پاداش پایان خدمت کلانی گرفتند، دوباره بعضی از آنها در معاونتها به کار گرفته شدند.
ابوترابی در پایان خاطرنشان کرد: در این شرایط سخت اقتصادی که وزارت نفت نوک پیکان حمله و راهگشای مملکت است و همه هیأت وزیران در وزارت نفت خلاصه میشود بدترین گزینه برای وزارت نفت، آقای زنگنه است که دارد جنگ اقتصادی را مدیریت میکند. آقای زنگنه هم روحی و هم جسمی خسته شده و دیگر نمیتواند در این جنگ اقتصادی ایفای نقش کند و ما را به مقصد برساند.
لایحه حفاظت از خاک اصلاح شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت تأمین نظر شورای نگهبان با اصلاحاتی در لایحه حفاظت از خاک موافقت کردند.
به گزارش مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس با 175 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر در صحن، ماده یک لایحه حفاظت از خاک ارائه شده از شورای نگهبان را به تصویب رساندند.
براساس این اصلاحیه هرگونه بهره برداری از خاک باید با رعایت قوانین و مقررات مربوط باشد.
همچنین در ادامه جلسه، وکلای ملت تبصره این ماده را اصلاح کردند که براساس آن ادامه فعالیت و یا بازگشایی واحدهای موضوع مواد 15 و 16 این قانون که به طور دائم یا موقت فعالیت آنها متوقف شده است، منوط به حکم مرجع قضائی است.
شکایت مجلس از 15 نهاد به دلیل عدم حمایت از آمران به معروف
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از 15 نهاد دولتی و غیردولتی به دلیل عدم اجرای قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، به قوه قضائیه شکایت کردند.
به گزارش مهر، در ادامه جلسه علنی روز شنبه مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش کمیسیون فرهنگی در خصوص اجرای قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، طبق ماده 234 آئیننامه داخلی مجلس، در دستور کار قرار گرفت.
کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این گزارش اعلام کرده است:
1. بر اساس گزارش ستاد امر به معروف و نهی از منکر و گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی، تبصره ماده 9 قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در قانون بودجه سالیانه کشور درج نشده و ردیف درآمدی برای آن پیشبینی نشده به همین جهت، سازمان برنامه و بودجه تکلیف خود را اجرا نکرده است.
2. مستند به گزارشهای ستاد، سازمان صدا و سیما تکلیف مذکور در ماده 10 را ناقص انجام داده است. همچنین از وزارت علوم و سازمان بسیج، گزارشی در خصوص این حکم قانونی دریافت نشده است.
3. وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به تکلیف خود مبنی بر آگاهسازی اتباع خارجی نسبت به قوانین و مقررات و رعایت شئون اسلامی عمل نکردهاند.
4. سازمان امور اداری و استخدامی کشور دستورالعمل اجرایی قانون موظف به تصویب ساختار سازمانی و تشکیلات تفصیلی لازم بوده است؛ لکن مستند به گزارش ستاد، علیرغم تهیه ساختار و تائید آن توسط رئیس ستاد، این سازمان تابه حال به وظیفه قانونی خود عمل نکرده است.
5. ستاد امر به معروف و نهی از منکر در ماده 16 قانون مکلف بوده است که گزارش عملکرد خود را سالیانه به مقام معظم رهبری و قوای سهگانه ارسال کند؛ این قانون ناقص اجرا شده است. همچنین ستاد در ماده 22 مکلف بوده است در هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر، گزارش عملکرد خود را به کمیسیون فرهنگی ارسال کند که این حکم نیز اجرا نشده است.
6. مستند به گزارشهای ستاد، بنیاد شهید، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهرداریها، سازمان میراث فرهنگی، سازمان برنامه و بودجه، حوزههای علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما، قوه قضائیه، وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش، وزارت اطلاعات، وزارت امور خارجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی به عنوان دستگاههای اجرایی موضوع قانون، گزارش فعالیت خود را به ستاد ارائه نکرده و تکالیف قانونی خود را انجام ندادهاند.
نمایندگان در پایان طبق ماده 234 آئیننامه داخلی مجلس، با 171 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 229 نماینده حاضر در مجلس، با ارسال این گزارش به قوه قضائیه موافقت کردند.
پزشکیان: توهین به مذاهب «سمّ» است
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: توهین به فرهنگ و ارزش سایر مذاهب «سمّ» است.
به گزارش مهر، در پایان جلسه علنی روز شنبه مجلس شورای اسلامی شهاب نادری عضو فراکسیون اهل تسنن مجلس در تذکری گفت: صدا و سیما قرار بود دانشگاه باشد، اما امروز به مقدسات اهل تسنن توهین میکنند. این توهین به چه قیمتی انجام میشود؟
وی افزود: رهبری در دیدار با مسئولان تاکید کردند که اهانت به زوجات پیامبر، اهانت به خود پیامبر است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: کشور ایران از احزاب و مذاهب متعددی تشکیل شده این توهینها خلاف قانون است.
همچنین جلیل رحیمی جهان آبادی رئیس فراکسیون اهل تسنن مجلس در تذکری، گفت: توهین به مقدسات اهل سنت، بی حرمتی به ناموس پیامبر و صحابه پیامبر تا کی باید ادامه یابد
وی افزود: چرا صدا و سیما باید اجازه داشته باشد تیشه به ریشه وحدت بزند چرا باید به مقدسات اهل تسنن توهین کند.
در ادامه مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: صدا و سیما باید این گونه اظهارات را پیگیری کند، زیرا اختلاف اندازی و توهین به فرهنگ و ارزشهای مذاهب «سمّ» است.