بعضیها اسمش را اشکنه تهرانی گذاشتهاند، اما واقعیت این است که مردم خراسان آن را پیش از دیگران طبخ میکردهاند. اشکنه خراسانی، برخلاف اشکنه جنوبیها رنگی قرمز دارد و نسبت به اشکنه بوشهری، آبکیتر است. اگر گیاهخوار هستید یا به دنبال یک پیشغذای سبک و ساده میگردید، پیشنهاد میکنیم که تنها در نیم ساعت این غذای ساده را آماده کنید.
مواد لازم
- تخم مرغ: 2 عدد
- پیاز: 2 عدد
- سیبزمینی: 3 عدد
- رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری سر پر
- زرچوبه: 1 قاشق چایخوری
- روغن، نمک و فلفل: مقداری
طرز تهیه اشکنه خراسانی
دو، سه قاشق روغن را در قابلمه روی آتش ملایم داغ کنید و پیاز ساطوری و ریز را در آن تفت دهید.
وقتی پیاز رنگ گرفت، زردچوبه را اضافه کنید و کم مخلوط را هم بزنید. سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و کمی چرخ بدهید.
دو پیمانه آب به رب اضافه کنید و هم بزنید تا به جوش بیاید. سیبزمینی نگینی خرد شده را اضافه کنید و حدود یک ربع برای پخت به سیبزمینی فرصت دهید.
پیش از کشیدن اشکنه، تخممرغ را در قابلمه بشکنید و روی آتش ملایم هم بزنید تا بپزد.
اگر طعم غذاهای خراسانی را دوست دارید، آماده کردن شله مشهدی را به شما پیشنهاد میکنیم.
فوت کوزهگری
- اشکنه یک غذای ساده و بدون گوشت است اما اگر دلتان میخواهد اشکنهای که آماده میکنید قوام بیشتری بگیرد و مغذیتر شود، میتوانید در ابتدا یک فنجان لپه خیس خورده را هم همراه با پیاز سرخ شده تفت دهید و بعد از پخت لپه، باقی مراحل پخت را در پیش بگیرید.
- در اضافه کردن روغن کمی دست و دلبازی کنید یا اینکه در این غذا یک فنجان آب قلم بریزید. به خاطر داشته باشید که روی اشکنه مجلسی معمولا کمی روغن جمع میشود.
- سبزی معطری که برای طعم دادن به این غذا مورد استفاده قرار میگیرد، شنبلیله است. نصف دسته شنبلیله را پاک و خرد کنید و در پایان کار به آن اضافه کنید.
- بعضیها سیبزمینی این غذا را درشت خرد میکنند اما اگر این غذا را با لپه آماده میکنید، باید بدانید که ریز بودن سیبزمینی ظاهر آن را بهتر میکند.