یک دندانپزشک معتقد است، در صورت پوسیدگی دندان عقل و یا در صورت رویش نامناسب آن و آزردگی فک، بهتر است این دندان به جای ترمیم، کشیده شود.
دکتر محمدمسلم ایمانی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه اهمیت دندانهای عقل به جهت کاربرد و کارکرد آن به اندازه سایر دندانها نیست، گفت: تحقیقی که در زمینه دندانهای عقل صورت گرفته نشان میدهد این دندانها بازمانده دندانهای آسیای انسان در گذشته است که تعداد آنها بیشتر از زمان حال بوده است.
وی افزود: درگذشته انسانهای اولیه گوشت را بصورت خام مصرف میکردند و همین امر موجب بزرگ شدن و توسعه فک آنها شده و تعداد دندانهای آسیای آنها بیشتر از زمان حال بود.
ایمانی تصریح کرد: با تغییر غذای مصرفی انسان و استفاده از غذاهای پخته، به تدریج فک انسان نیز کوچکتر و تعداد دندانها کمتر شد و به نظر میرسد دندانهای عقل یکی از دندانهای آسیای به جا مانده از آن دوران باشد.
وی در خصوص نام گذاری این دندان به نام "دندان عقل" نیز، گفت: به نظر میرسد این نامگذاری به زمان رویش این دندان مربوط شود، چرا که دندان عقل در سنین 17 تا 20 سالگی و زمانی که به نوعی عقل افراد به بلوغ میرسد رشد میکند.
این دندانپزشک به عدم کارایی دندان عقل اشاره کرد و افزود: در صورتی که سایر دندانهای آسیا در فک موجود باشد، عملاً دندان عقل کارایی چندانی ندارد. همچنین بود و نبود این دندان در زیبایی چهره هم تأثیری ندارد و اگر کشیده شود، صورت فرورفتگی پیدا نمیکند.
به گفته این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درصورت وجود سایر دندانهای آسیا در فک، چنانچه دندان عقل دچار پوسیدگی شده و یا رویش آن موجب آزردگی فک انسان شود، کشیدن آن بهتر از ترمیم آن است.
وی در خصوص عدم رویش به موقع دندانهای عقل نیز گفت: چنانچه این نوع دندان قبل از 30 سالگی رشد نکند، بهتر است افراد حتماً به دندانپزشک جهت بررسی فک خود مراجعه کنند.
ایمانی تصریح کرد: عدم رویش این دندانها موجب آزردگی فک و آسیب آن میشود و بهتر است این دندانها با جراحی از فک خارج شوند.