مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی ایران درباره واردات داروی خارجی تالاسمی با دستور وزیر بهداشت توصیحاتی ارایه کرد .
به گزارش به نقل از وبدا، یونس عرب_ مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی ایران، دراین باره میگوید: داروی خوراکی به نام "اکس جید" که قبلاً نوع خارجی آن در کشور وجود داشت، بعداً به شکل قرص روکشدار وارد ایران شد و شرکت تولیدکننده خارجی آن به وزارت بهداشت متعهد شد تا این دارو تا پایان سال وارد ایران شود و در مقابل، تکنولوژی ساخت آن را نیز وارد کنند و بعد از آن، تجهیزات و دستگاههای آن وارد کشور شد و این داروها در ایران ساخته و به دست بیماران رسید. اما، این موضوع حائز اهمیت است که علیرغم ساخت این دارو در داخل کشور و در دسترس بودن آن، برخی بیماران کماکان دچار مشکل شدهاند، چراکه به نظر میرسد برخی بیماران فقط به یک نوع برند سازگار هستند.
وی گفت: موافقت وزیر بهداشت با درخواست 23 هزار بیمار تالاسمی، پزشکان و صاحبنظران در حوزه تالاسمی، مبنی بر اینکه 10 درصد از بیماران به برخی از برندهای دارویی اعم از خوراکی و تزریقی، واکنش نشان میدهند و ضرورت دارد که داروی برند قبلی را تهیه کنند تا دچار عوارض گوارشی و جسمی نشوند، قابل تقدیر است.
به گفته عرب، با دستور وزیر بهداشت، داروی برند خارجی برای شماری از بیماران تالاسمی که حدود 1500 نفر در سطح کشور را شامل میشود، وارد میشود، این اقدام، کاری انسان دوستانه و شجاعانه محسوب میشود و از وزیر بهداشت به دلیل حمایت همزمان از تولید داخل و حقوق بیمار تشکر میکنیم.
مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی ایران افزود: برخی از شرکتهای داخلی نسبت به این موضوع انتقاد کردند مبنی بر اینکه وزیر بهداشت حرف از حمایت از تولید داخل میزند، اما چرا این دارو که تولید داخل دارد، از خارج وارد میکند و تحت پوشش بیمه هم قرار داده است. اما توجهی به عوارض برخی برندها بر بعضی از بیماران تالاسمی ندارند. به همین دلیل، بعد از دستور وزیر بهداشت، هجمه ای غیرکارشناسانه راه افتاد و این اقدام را خلاف سیاست حمایت از تولید داخل تلقی کردند. درحالیکه همیشه باید منفعت و سلامت بیماران مدنظر قرار گیرد و دغدغه شرایط این بیماران ولو تعدادی اندک از سوی وزیر بهداشت اقدامی قابل تقدیر است.