ماهان شبکه ایرانیان

واکنش ها به حادثه حمله به نفت کش ها در دریای عمان

واکنش متفاوت ژاپن به حادثه دریای عمان/ هشدار نانسی پلوسی به ترامپ

خبرگزاری فارس: «تاکشی یوایا» وزیر دفاع ژاپن در واکنش به حادثه دریایی هفته گذشته در دریای عمان، گفت نیازی به اعزام نیروی نظامی به این منطقه وجود ندارد.

به نوشته خبرگزاری «تاس»، یوایا که در توکیو صحبت می‌کرد، در این مورد گفت: «مشخص نیست چه کسی عامل این حمله بوده است. هیچ شهروند ژاپنی سوار [کشتی] نبوده است. حملات ادامه نیافته و نیازی به اعزام نیروهای دفاعی ژاپن به آنجا وجود ندارد.»

وی با این حال گفت توکیو تحولات منطقه خلیج فارس را به دقت دنبال می‌کند.

هفته گذشته دو نفتکش در دریای عمان دچار حریق شدند. دولت آمریکا مدعی شده است که این حریق ناشی از حمله نیروهای ایرانی به این کشتی‌ها، که یکی از آن‌ها مالک ژاپنی داشته، بوده است.

اظهارات وزیر دفاع ژاپن ساعاتی پس از آن مطرح می‌شود که «پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد این کشور برای افزایش «بازدارندگی» در برابر ایران، 1000 نیروی نظامی دیگر به منطقه اعزام می‌کند.

طبق گزارش اخیر «ژاپن تایمز»، توکیو از مدارک ادعایی واشنگتن و اتهام‌زنی‌هایش در خصوص حمله به دو نفتکش در دریای عمان قانع نشده است.

یک منبع دولتی ژاپن به این روزنامه خبر داد که که توکیو از واشنگتن درخواست کرده است شواهد محکم‌تری در زمینه دست داشتن ایران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان ارائه کند. این منبع دولت ژاپن در رد اتهام‌زنی‌های آمریکا به ایران تصریح کرده بود: «مقامات دولت ژاپن قانع نشده‌اند. توضیحات آمریکا کمکی به حدس و گمان‌های ما نکرده است».

ژاپن تایمز با اشاره به اتهامات وزارت خارجه آمریکا علیه ایران به نقل از یک «منبع نزدیک به آبه شینزو نخست وزیر ژاپن» گزارش داد که «این‌ها ثابت نمی‌کند که ایران در پشت حملات بوده است. حتی اگر آمریکا آن را تایید کند ما نمی‌توانیم به راحتی بگوییم که به آن باور داریم».

«یک منبع وزارت خارجه ژاپن» نیز در این زمینه گفته بود: «اگر داشتن تخصص‌های پیچیده دلیلی بر این باشد که نتیجه گیری کنیم حمله کار ایران بوده است پس می‌توانیم بگوییم که آمریکا و اسرائیل نیز می‌توانند آن را انجام دهند».

ریابکوف: آمریکا دست از تحریک ایران بردارد

معاون وزیر خارجه روسیه با انتقاد از تصمیم آمریکا برای اعزام یک‌هزار نیرو به خاورمیانه، از واشنگتن خواست تا دست از تحریک کردن ایران بردارد.

خبرگزاری مهر: به نقل از رویترز، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه، امروز سه شنبه در اظهاراتی گفت: آمریکا برنامه اعزام نیرو به خاورمیانه را متوقف و اقداماتی که به نظر می‌رسد برای تحریک ایران انجام می‌دهد را متوقف کند.

ریابکوف در ادامه گفت: روسیه بارها از آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن خواسته تا از پمپاژ بدون تفکر و بی پروای تنش در منطقه انفجاری خاورمیانه خودداری کنند.

معاون رئیس جمهور روسیه گفت: آنچه اکنون می‌بینیم اقدامات بی پایان و مداوم آمریکا برای وارد کردن فشارهای سیاسی، روانی اقتصادی و نظامی به ایران به روشی تحریک آمیز است. این اقدامات چیزی نیستند به جز تلاش آگاهانه برای آغاز جنگ.

ریابکوف در ادامه گفت: اگر آمریکا خواهان جنگ نیست باید آن را نشان دهد. اگر اینچنین نیست باید آمریکا از تقویت نیروهای خود در خاورمیانه خودداری کند.

وی با اشاره به تحولات منطقه گفت: همه اینها حلقه‌های یک زنجیر است. همتایان آمریکایی ما فقط از زبان تهدید مستقیم استفاده می‌کنند که تهدید به استفاده از زور، حتی اگر به طور رسمی نبوده و از طریق درز اطلاعات یا دیگر روش‌ها صورت بگیرد، نقض آشکار و مستقیم اصول حقوق بین الملل است.

ریابکوف در مورد اقدامات ایران در خصوص برجام نیز گفت: ما این اواخر بارها گفته‌ایم انگیزه‌ای که ایران را به سمت چنین اقداماتی، از جمله تصمیم گیری درباره افزایش سقف ذخایر اورانیوم غنی شده با غلظت کم را به خوبی درک می‌کنیم. این تصمیمات در شرایطی اتخاذ می‌شود که تهران هیچ منفعتی از اجرای کامل تعهداتش در چارچوب برجام نبرده است و این کشور چاره زیادی برای تأثیرگذاری بر روند اوضاع، به غیر از کاهش اجرای تعهداتش نمی‌بینند.

معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه افزود: البته این بدان معنا نیست که ما از آنچه در حال رخ دادن است حمایت می‌کنیم. چنین نیست، بلکه ما نگران روند اوضاع بوده و معتقدیم که دورنمای اجرای برجام بیش از پیش مبهم شده است. اکنون حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در بسیاری از موارد بستگی به خط مشی دارد که شرکت کنندگان اروپایی در توافق هسته‌ای با ایران (یعنی انگلیس، آلمان و فرانسه) در پیش خواهند گرفت.

وی گفت: ما شاهد هستیم که دورنمای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک بیش از پیش در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد. در این رابطه ضروری است تا فوراً تلاش‌های مضاعفی از جمله در چارچوب کمیسیون مشترک اجرای برجام صورت بگیرد تا طرحی واقع بینانه برای انجام اقدامات لازم در جهت از سرگیری صادرات نفتی ایران در نظر گرفته شود.

گروه بین المللی بحران: هیچ مدرکی علیه ایران در ماجرای حمله به نفتکش ها وجود ندارد

مسئول طرح تحقیقاتی ایران در اندیشکده گروه بین المللی بحران، در گفت وگو با روزنامه لوفیگارو با اشاره به بی ثمر بودن سیاست "فشار حداکثری" دولت آمریکا علیه ایران، تاکید کرد که هیچ مدرکی دال بر دست داشتن ایران در ماجرای حمله نفتکش ها وجود ندارد.

به گزارش روز سه شنبه پایگاه اینترنتی روزنامه لوفیگارو، "علی واعظ" مسئول طرح تحقیقاتی ایران در اندیشکده گروه بین المللی بحران گفت: تنش میان آمریکا و ایران بطور بی سابقه‌ای افزایش یافته است و این موضوع می‌تواند به خطری بزرگ برای منطقه تبدیل شود.

وی درباره اتهامات بی اساس مطرح شده درباره دست داشتن ایران در ماجرای حمله به دو نفتکش در دریای عمان گفت: تا این لحظه اسناد معتبری برای متهم کردن ایران ندیده ام. این کاملاً امکان پذیر است که اقدامی که در ویدئوهای منتشر شده از سوی آمریکا مشاهده شد، عملیات ایران برای نجات خدمه نفتکش باشد. پیش از اتهام بدون مدرک، باید به نشانه حسن نیت، تقاضای تحقیقات تحت نظارت سازمان ملل متحد مطرح شود.

واعظ در مورد سیاست "فشار حداکثری" دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران نیز گفت: این مسئله غیر قابل انکار است که تحریم‌های آمریکا صدمات زیادی به اقتصاد ایران وارد کرده است اما به نظر نمی‌رسد این سیاست‌ها به تغییر خط مشی در حکومت ایران منجر شود و حتی ممکن است جواب عکس هم دهد. در واقع باید بگویم سیاست فشار حداکثری آمریکا نه تنها این کشور را به عقب نرانده است بلکه تهاجمی‌تر هم کرده است.

وی ادامه داد: جنگ طلبان در کاخ سفید به قیام مردمی در ایران دل خوش کرده اند در حالی که سخت در اشتباه هستند. نه تنها شاهد چنین رویکردی نیستیم، بلکه میزان اعتراض ها و تظاهرات در ماه های اخیر کاهش یافته است.

فرانسوا نیکولو" سفیر سابق فرانسه در تهران نیز روز گذشته (دوشنبه) درباره ماجرای حمله به دو نفتکش در آب‌های دریای عمان گفت: در گذشته نیز شاهد چنین اقداماتی در خلیج فارس و دریای عمان بوده ایم اما همچنان در انتظار اسناد معتبر هستیم. اسنادی که از جانب آمریکا ارائه شده است به هیچ عنوان برای استناد و متهم کردن یک کشور کافی نیست. نخستین فرضیه‌ای که مطرح شده است نقش داشتن ایران در این حملات است، اما این درست نیست چرا که هیچ اطمینانی در این زمینه وجود ندارد. عملیاتی با پرچم دروغین برای آنکه مسئولیت این اقدام به گردن تهران بیافتد نیز امکان پذیر است. حتی یک گروه تروریستی کوچک با پرچم یک کشور نیز می‌تواند این عملیات تروریستی را انجام دهد و به گردن آن کشور بیاندازد.

وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا از ادعای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان قانع نشدند و خواستار تحقیقات مستقل سازمان ملل متحد در ارتباط با این مساله شدند.

دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه 23 خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.

نخستین شناور ساعت 8 و 50 دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله 25 مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله 28 مایلی این بندر دچار حریق شد یکی از کشتی‌ها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.
این دومین حمله به نفتکش‌های خلیج فارس در ماه‌های اخیر است.

دو نفتکش عربستان و امارات روز 22 اردیبهشت در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.

نانسی پلوسی: اعزام نیروی جدید به خاورمیانه به اختلافات با ایران دامن می‌زند

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با انتقاد از تصمیم رئیس جمهور کشورش برای اعزام نیروی جدید به خاورمیانه هشدار داد که این اقدام به اختلافات با ایران دامن می‌زند.

به گزارش ایسنا، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با انتشار بیانیه‌ای به تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور برای اعزام هزار نیروی جدید به خاورمیانه واکنش نشان داد و از آن انتقاد کرد.

در این بیانیه که روی صفحه نانسی پلوسی در وب سایت رسمی مجلس نمایندگان قرار گرفته، با تکرار ادعاهای واهی و نخ نمای واشنگتن علیه کشورمان آمده است که اگرچه آمریکا باید کماکان ایران را برای فعالیت‌هایش در منطقه مسئول بداند اما ما باید قوی، هوشمند و استراتژیک باشیم، نه اینکه در تصمیمات خود بی ملاحظه و شتابزده عمل کنیم.

پلوسی در ادامه با تاکید بر اینکه کنگره باید هرچه زودتر در جریان تصمیمات و برنامه‌های دولت قرار گیرد، افزود: این تصمیمِ به شدت نگران کننده منجر به تشدید وضعیت با ایران می‌شود و خطر سو محاسبات جدی از سوی طرف مقابل را افزایش می‌دهد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: برای کاهش تنش‌ها دیپلماسی یک ضرورت است. بنابراین، آمریکا باید به مشورت با متحدانمان ادامه دهد تا ما موجب ناامن‌تر شدن منطقه نشویم.

به گزارش ایسنا، کاخ سفید روز سه‌شنبه اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا دستور اعزام هزار نیروی جدید به خاورمیانه را صادر کرده است.

مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند این افزایش نیرو در خاورمیانه به دلیل افزایش تنش‌ها در خلیج فارس است. در تازه‌ترین مورد از این تنش‌ها پنجشنبه گذشته در اقدامی مشکوک دو نفتکش در دریای عمان هدف قرار گرفتند که آمریکا بلافاصله و بدون ارائه مدرک قابل استنادی ایران را مسئول آن دانست.

همچنین پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا همزمان با موافقت ترامپ با اعزام نیروی جدید به خاورمیانه تاکید کرد که واشنگتن به دنبال درگیری با ایران نیست و اقدام آنها "در جهت اطمینان یافتن از ایمنی نیروهای نظامی آمریکایی و برای حفاظت از منافع ملی آمریکا انجام می‌شود."

وی افزود: این تعداد نیرو بنا به درخواست سنتکام (فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا) و توصیه رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا پس از مشورت با کاخ سفید به خاورمیانه اعزام می‌شوند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان