به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه عصر امروز (چهارشنبه) در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: خداوند را شاکریم که امروز توفیقی حاصل شد در جمع مدیران، کارآفرینان، سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی در استان مرکزی باشیم.
وی ادامه داد: گزارش استاندار نسبت به افزایش سرمایهگذاری، اشتغال و کاهش بیکاری در استان مسرتبخش است و نوید گامهای بهتری را برای رونق اقتصادی در استان میدهد.
رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: از کار منسجمی که قبل از تشکیل جلسه انجام شده، تشکر میکنم. در این نشست گروهی پیش از برگزاری موضوعات را بررسی و با پیشنهاداتی مشخص در جلسه حضور پیدا کردند که در اینجا از مسئولین، استاندار، معاون استاندار و معاون اقتصادی دادگستری در این مورد تشکر میکنم.
وی افزود: نکاتی که در جلسه به آن اشاره شد، برخی به موانع تولید مربوط است که باید در این رابطه به صورت ملی رفع مانع و تصمیمگیری کرد و برخی دیگر نیز موارد بسیار مهمی بود که حتما باید پیگیری شود.
رئیس قوه قضاییه گفت: ممکن است شما در جایگاهی نباشید که تصمیمگیریهای کلان در دست شما باشد؛ اما میتوانید در تصمیمسازیها، کلان فکر کنید. بسیاری از بحثهایی که امروز مطرح شد، کاربردی بود؛ خصوصا افرادی که از میدان کار اقتصادی صحبت کردند، راهکارهایی که از سوی آنها ارائه شد، قابلیت پیگیری دارد.
آیتالله رئیسی ادامه داد: محدودیت در تصمیمگیری در استان وجود دارد؛ اما مطلقا در تصمیمسازی محدودیت وجود ندارد.
وی تصریح کرد: اندیشههای بلند و تجربیات بسیار نیروهای نخبه و صاحبنظر در این جلسه میتواند به نگاههای راهبردی، کاربردی و اجرایی در میدان تبدیل شود.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه موضوع بهره بانکی، مالیات بر ارزش افزوده و کاهش نقدینگی واحدهای تولیدی از جمله مباحثی بود که در این جلسه به آن پرداخته شد، گفت: در این کشور هیچ کس تردید ندارد که یکی از مسائل جدی ما افزایش نقدینگی است که راه این است که نقدینگی به سمت تولید هدایت شود. اگر نقدینگی به سمت دلالی برود، معضلی چند برابری برای کشور ایجاد میشود.
آیت الله رئیسی در ادامه عنوان کرد: ما برای رونق تولید در کشور نیازمند این هستیم که نقدینگی به سمت تولید هدایت شود و به رونق تولید تبدیل شود و این رونق منجر به کاهش مشکلات اقتصادی، کاهش رکود و تورم و بسیاری از معضلاتی که امروز گریبانگیراست، بشود.
رئیس قوه قضاییه در ادامه عنوان کرد: بحث نقدینگی مساله مهمی است. آقایان به رونق تولید اشاره کردند که با مساله قاچاق کالا هیچ سازگاری ندارد. اگر ما بخواهیم رونق تولید را مطرح کنیم، باید حتما با مساله قاچاق کالا برخورد کنیم؛ خصوصا قاچاق کالای سازمان یافته. سخن از کوله بری نیست؛ سخن از قاچاق سازمان یافته است که در این کشور باید با آن برخورد بسیار سریع و حساب شده انجام شود. در این مورد قانون و سازو کار قانونی وجود دارد و دست اندرکاران باید در میدان واقعا با قاچاق سازمان یافته برخورد کنند. اگر با قاچاق سازمان یافته در کشور برخورد نشود، در رونق تولید مشکل خواهیم داشت و رونق تولید شکل نمیگیرد و این یکی از همان موانع مهم تولید است.
وی با اشاره به مساله واردات کالا به کشور عنوان کرد: صبح خدمت آقای استاندار جلسه بودیم و کارگران چند شرکتی که مساله داشتند، جمع شده بودند. یکی از آقایان گفت که ما در حالیکه برای واگن سازی آمادگی داریم، اقدام به واردات این محصول از خارج از کشور میشود.
رئیس قوه قضاییه در ادامه عنوان کرد: وقتی واگن سازی اعلام میکند که برای تامین واگن مورد نیاز کشور آمادگی داریم، نباید بحث واردات مطرح شود؛ البته من نرفتم بررسی کنم که این توانایی تا چه حد وجود دارد؛ اما اجمالا میدانم توانایی دراین کشور و توانایی در دستان توانای کارگران و مهندسان در کشور ظرفیت بسیار بالایی دارد و بسیاری از گرهها را میتوانیم بدست توانای صنعتگران و مدیران و دست اندرکاران بازکنیم و برای من این موضوع روشن است.
وی بیان داشت: معلوم است جاهایی که ما وارد میدان شدیم و به مردم میدان دادیم و مردم را در صحنه آوردیم، مشکلات حل شده است. اگر کار در بحثهای اقتصادی به مردم واگذار شود، گرهها را باز میکنند. امام (ره) این را فرمودند و رهبر انقلاب هم این را میفرمایند و تدبیر نیز این را اقتضاء میکند که کار در دست مردم و افراد توانمند و نه مدعی توانایی باشد؛ البته تواناییها باید احراز شود و بعد واگذاری انجام شود. اگر کارخانهای را خصوصی سازی کردید و به دست یک فرد ناتوان دادید، طبیعی است که بعد از مدتی هر بخشی را باید از یک طرف جمع کنید؛ کما اینکه در بعضی از گزارشهای آقایان این بحث مطرح بود.
رئیس دستگاه قضا همچنین گفت: مساله موانع تولید به صورت کلان حتما باید پیگیری شود. به نظرم از این بحثهای کلان نگذریم و نگوییم که چون به مرکز مربوط است، پس مرکز فکر میکند. مرکز فکر می کند؛ اما آقایان کار کارشناسی استانی را بکنید و موارد را هم از طریق نمایندگان مجلس و هم از طریق بنده و دادگستری و بازرسی استان، منتقل کنید. قرار شد کمیسیونی در استان عملیاتی شود که یک کمیسیون کاری با شرکت بازرسی ، پیشگیری و دادگستری، معاونت اقتصادی استانداری، اتاق صنایع و معادن که در این قضیه نظر دارند و در بدنه صنعتگران و تولیدکنندگان هستند و نظراتشان می تواند مفید باشد و هر بخشی که در مقوله تولید نقش دارد، باشد و هرکسی را که اقتضا کرد دعوت کنند تا این بحث ها را آنجا بپرورانیم.
وی تصریح کرد: جلسه ستاد اقتصادی که با تدبیر رهبر انقلاب، برای باز کردن گرهها، تشکیل شده، از نتایج اینگونه مباحث استفاده خواهد کرد. مقام معظم رهبری در حل مشکلات مردم به ما اتمام حجت فرمودند و ما حجتی برای تدبیر نکردن امور نداریم. اگر دستگاه های کشور برای حل مشکلات اختیار می خواهند، قانون داده است و اگر در قوانین موجود هم در مورد خاصی اختیار کافی وجود نداشته باشد، میتوان با استفاده از راهکار طرحها و لوایح دو فوریتی و سه فوریتی، قوانین مورد نیاز برای رفع مشکلات موجود را تامین کرد.
آیتالله رئیسی تصریح کرد: در مسائل مهم اجتماعی، اقتصادی و مسائل مرتبط با گرههای زندگی مردم یا برخورد با ناامنی جدی در یک منطقه، دستگاه قضایی در صدد است تا پروندههای اینچنینی را خارج از نوبت و به سرعت مورد رسیدگی قرار دهد.
وی بیان داشت: با دقت نظر در دیدگاهها و مواضع مقام معظم رهبری آشکار میشود که بنای ایشان آن است که تا آنجا که ممکن است گرههای کشور و زندگی مردم باز شود و در همین راستا معظم له تفویض اختیاراتی را داشتهاند و هر آنچه در نشست سران سه قوه تصویب میشود، خدمت ایشان تقدیم میگردد.
رئیس قوه قضاییه گفت: بنابراین هیچ دلیل و حجتی وجود ندارد که هیچ مسئولی در کشور نسبت به پیشبرد امور مهم و حل مشکلات و گرههای زندگی مردم کوتاهی کند.
آیتالله رئیسی افزود: مسئولان و مدیران کشور در بخشهای مختلف نباید با این استدلال که برخی از موانع و مشکلات مرتبط با آنها نیست، از رسیدگی به موانع و مشکلات مزبور بگذرند؛ بلکه میتوانند با تعامل و رایزنی با بخشهایی که مشکلات و موانع، مرتبط با آنهاست، گامهایی را در جهت پیشبرد امور بردارند. بر همین اساس در قضیه رفع موانع تولید نیز باید مسئولان همه بخشها دست به دست هم دهند و با ارائه راهکارهای پخته، شعار رونق تولید را تحقق بخشند.
وی تصریح کرد: باید موانع و مشکلاتی که در استان مرکزی در رابطه با رونق تولید وجود دارد و مرتبط با مسائل منطقهای و اقلیمی است، با ارائه راهکارهای درون استانی و پیگیریهای لازم، حل شود؛ مانند موضوع آب شهرکهای صنعتی که یکی از افراد حاضر در جلسه با ارائه راهکارهای مرتبط مطرح کرد.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: یک بخش از مسائل مرتبط با موانع تولید در استان مرکزی نیز مربوط به قوه قضاییه است؛ مانند پروندههایی که در حوزه خصوصیسازی مطرح است که سازمان بازرسی پیگیریهای لازم را انجام داده و انجام خواهد داد و آقای منتظری دادستان کل کشور نیز پیگیریهای لازم را در این خصوص انجام خواهد داد.
آیتالله رئیسی مطرح کرد: تلاش ما معطوف به این است که آن دسته از موضوعات مرتبط با موانع تولید در استان مرکزی را که مرتبط با قوه قضاییه است، به صورت مصداقی چه در محاکم تهران و چه در محاکم خود استان مرکزی و مواردی که در دیوان مطرح است، دنبال کنیم.
وی افزود: همچنین ضروری است که برای تحقق راهکارهای ارائه شده در زمینه رفع مشکلات اقتصادی استان در حوزههای مختلف، اقدام به تعیین زمان کنیم. برخی موضوعات و پروندهها که مرتبط با مسائل کلان است، ممکن است یک زمان دو ماهه را بطلبد؛ اما تلاش داریم برخی موارد را که مربوط به قوه قضاییه و محاکم است، با تشکیل کمیسیونهای کاری، در مقطع یک ماهه بررسی و رفع کنیم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به سه حوزه حمایتی از سرمایهگذاران گفت: در وهله اول باید از سرمایهگذار و کارآفرین و تولید کننده، حمایت حقوقی و قانونی صورت گیرد. در وهله دوم، یک سرمایهگذار نیازمند حمایت مالی و اقتصادی است و در نهایت در گام سوم، بحث حمایت قضایی مطرح است. بنابراین باید برای یک سرمایهگذار و تولید کننده یک بسته حمایتی در حوزهها و ابعاد مختلف طراحی شود.
آیتالله رئیسی تصریح کرد: به هیچ وجه پذیرفتنی نیست که تسهیلات بانکی مرتبط با رونق تولید در جایی غیر از بخش تولید مورد استفاده قرار گیرد. نباید وقتی شهرکهای صنعتی شما نیازمند تسهیلات و نقدینگی برای تحقق امر رونق تولید هستند، نقدینگی و تسهیلات به جای دیگری اختصاص یابد. حتما این امر با دورنمای رونق تولید سازگاری ندارد.
وی با اشاره به شعار سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان رونق تولید نامگذاری شده است، گفت: اعلام شعار سال از سوی رهبر انقلاب نتیجه مجموعه مطالعات و رصد تنگناها و مشکلات و چالشهای کشور است و نامگذاری و اعلام شعار سال بمنزله تعیین اولویتهای اصلی برای فعالیت همه دستگاههاست. بر همین مبنا در سال جاری که از سوی رهبر انقلاب به عنوان سال رونق تولید نامگذاری شده است، جهتگیری همه دستگاهها باید مرتبط تحقق این امر خطیر باشد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به فعال شدن دفتر حمایت از سرمایهگذاری در سازمان بازرسی کل کشور گفت: مبنای کاری در دفتر حمایت از سرمایهگذاری مستقر در سازمان بازرسی کل کشور این است که چنانچه مشکلات اداری یک فردِ آماده سرمایهگذاری رفع نشد، این فرد با مراجعه به دفتر مزبور در جهت رفع مشکل خود اقدام کند.
آیتالله رئیسی بیان داشت: کشور ما کشور امام رضا(ع) است و دارای مردان و زنان مخلصی است که آماده جهاد اقتصادی هستند و حاضرند هستی خود را در راستای رفع گرههای اقتصادی کشور و مردم بگذارند. بنابراین با این همت و اراده بلند و با عنایت خداوند و ائمه اطهار(ع) مشکلات اقتصادی و تولیدی قابل حل میباشد.
وی تاکید کرد: ما نیز در دستگاه قضایی با ظرفیتهایی که در بخشهای مختلف این دستگاه وجود دارد، این آمادگی را داریم یا بهتر بگویم این وظیفه خطیر را احساس میکنیم که با همکاری بخشهای مختلف در جهت رفع مشکلات اقتصادی و تولیدی کشور و مردم گام برداریم.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: آقای استاندار بیان کرد که حضور ما در این جایگاه در استان مرکزی برای نخستین بار است که صورت میگیرد؛ لذا ما امیدواریم کارها به گونهای پیش برود و مصوبات به گونهای سازمان یابد که در جریان حضور و جلسه بعدی، شاهد حصول نتایج باشیم.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه مردم استان مرکزی با هزاران شهید و ایثارگر و جانباز نشان دادهاند که پای کار نظام و انقلاب هستند، گفت: بزرگترین افتخار ما مسئولان، نوکری این مردم است و ما معتقدیم که همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، علیرغم همه توطئههای دشمنان، آینده این کشور و این مردم بسیار روشن و موفقیتآمیز است و با وجود ظرفیتهای موجود و نیروی انسانی کارآمد و جوانان فعال آیندهای روشنی در انتظار ایران اسلامی است.
وی با بیان اینکه امروز به اعتراف دوست و دشمن جبهه انقلاب اسلامی در همه حوزهها دست تفوق و برتری را دارد، گفت: امروز در نگاه دوست و دشمن ایران اسلامی از نظر اقتدار و عزت در برترین و بالاترین جایگاه طی چهل سال اخیر قرار دارد و همانطور که دشمنان ما در حوزه نظامی با وجود عربدهکشیها و تهدیدها و تطمیعها کاری از پیش نبردند، قطعا در حوزه اقتصادی هم موفق نمیشوند و ما امیدواریم بتوانیم در حوزه اقتصادی نیز در گام دوم انقلاب گامهای بلندتر و باصلابتتری را برداریم.
رئیس قوه قضاییه در پایان با اشاره به ضرورت انسجام و وحدت نیروهای فعال در بخشهای مختلف جهت تحقق توسعهیافتگی گفت: همواره تاکید مقام معظم رهبری معطوف به انسجام و تعامل نیروهای بخشهای مختلف است و الحمدلله در استان مرکزی تعامل مطلوبی میان استاندار، نماینده ولی فقیه، مدیران و مسئولان استانی، بسیج دلاور و نیروهای مسلح وجود دارد. امیدواریم خداوند توفیق دهد گامهای بلندتری را برای استقلال اقتصادی، اقتصاد مقاومتی و رفع موانع تولید برداریم.
آقازاده، استاندار مرکزی در ادامه با اشاره به مواردی از اقدامات استانداری مرکزی اظهار کرد: ظرف چند سال اخیر در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای دولت کارهای بزرگی به ویژه از زمانی که تحریمهای شدید و یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا شکل گرفت، انجام شد که به آنها اشارهای خواهم داشت.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: صادرات غیرنفتی استان مرکزی در سال 97 برای اولین بار در تاریخ استان از مرز یک میلیارد دلار گذشت و این اوج موفقیتی است که عزیزان ما داشتند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: نرخ بیکاری در سال 97، 8.4 بود و سومین استانی بودیم که دارای کمترین نرخ بیکاری بودیم و این روند موفقیت همچنان برقرار است؛ به طوری که در سه ماه اول سال 98 نرخ بیکاری به 8.3 رسید و امیدواریم تا پایان سال با این که امسال شاید شرایط سختتر شده باشد، روند موفقیتهای استان ادامه داشته باشد.
آقازاده در ادامه با اشاره به سهم اشتغال این استان در بخشهای مختلف تولید در سال 97 اظهار کرد: این موضوع در سال 97 نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
وی در ادامه و با اشاره به مسائل امنیتی محیطهای کارگری، اقتصادی و صنفی اظهار کرد: بنا بر آمار در سال 97 در این خصوص نسبت به سال 96، 11 پله صعود را در موضوعات امنیتی تجربه کردیم و وضعیت بهتر شد.
آقازاده با بیان اینکه در سال 98 از لحاظ تجمعات کارگری هفتمین استان کشور بودیم، گفت: در سال 97، 150 واحد صنعتی ما با سرمایهگذاری 1700 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید و 4800 شغل پایدار منهای مشاغل غیر مستقیم ایجاد شد.
استاندار مرکزی در ادامه تصریح کرد: در سال 98 میزان بهرهبرداری از صنایعی که تا پایان سال پیشبینی میشود راه بیفتد 450 طرح با 1800 میلیارد تومان سرمایهگذاری است و حدود 5 هزار شغل در خصوص سرمایهگذاری صنفی ایجاد میگردد.
آقازاده در ادامه بیان کرد: در سال 97 میزان سرمایهگذاریهای ما بهتر از سال 96 و اشتغال نیز 40 درصد بهتر از سال 96 بود و در خیلی از حوزههای مربوط به تولید کشاورزی مقام سوم تا پنجم را داریم و انشاءالله در تولید شیر در زمره سه استان برتر امسال میشویم.
وی با بیان اینکه 35 هزار واحد دامداری در ساوه و زرندیه داریم که در سال جاری به بهرهبرداری میرسند، گفت: با بهرهبرداری از واحدهای مذکور تولید شیر استان به 6600 تن میرسد.
آقازاده در ادامه عنوان کرد: ما در سال 97 ، 55 واحد صنعتی بزرگ و کوچک را یا از تعطیلی درآوردیم و یا جلوی تعطیلی آنها را گرفتیم و در راهاندازی واحدهای تولیدی تعطیل شده و یا جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی در زمره سه استان برتر در کشور هستیم که این کار بزرگی بود که سال گذشته انجام شد.
وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: طی سالهای اخیر با هدف احقاق حقوق مردم و دولت، قریب به 15 هزار هکتار از اراضی ملی به مستثنیات قانونی ما اضافه شد.
در ادامه آیتالله دری نجفآبادی، نماینده مقام معظم رهبری در استان مرکزی ضمن خوشآمدگویی به رئیس قوه قضاییه و هیئت همراه اظهار کرد: قرار بود که پیش از این مسئولیت، تشریف بیاورید؛ اما آمدنتان با این مسئولیت و دهه کرامت همراه شد که امیدواریم منشاء خیر و برکت باشد.
وی با بیان اینکه طرح تحول دستگاه قضایی با رهنمودهای مقام معظم رهبری امیدهای جدیدی را ایجاد کرده است، گفت: انشاءالله دستگاه قضایی یک الگو در جهان اسلام و در بین 60 کشور مسلمان و هم برای همه جهان باشد و این نظام حقوقی درقیاس با تمام نظامهای حقوقی دیگر به عنوان یک نظام عدالتآفرین شخصیتساز و بسترساز برای تعالی و ارتقاء فرهنگی شناخته شود.
نماینده مقام معظم رهبری در استان مرکزی بیان کرد: اینکه با نظام جمهوری اسلامی از سوی دشمنان برخورد میشود، به خاطر ارزشهاست و دعوا سر چیز دیگری است؛ چرا که این اسلام، اسلام عزت و شرف است که سینه به سینه مستکبران و قلدران دنیا ایستاده است.
آیتالله دری نجفآبادی در ادامه سخنان خود خطاب به رئیس دستگاه قضایی بیان کرد: این مسئولیت و پرچم امروز بر دوش شما و همکاران عزیزتان قرار گرفته و امیدواریم که نظام قضایی در گام دوم انقلاب اسلامی و دهه پنجم بسوی رشد و تعالیِ بیشتر حرکت کند و مردم نیز منتظرند تا آثار آن را در تمامی عرصهها ببینند.
وی با بیان اینکه قطعا دستگاه قضایی باید نفوذناپذیر و صد درصد سلامت باشد، گفت: خبیث نباید در این شجره طیبه تحت هر عنوانی نفوذ کند.
وی در ادامه بر لزوم توجه و اهتمام جدی بر موضوع پیشگیری در دستگاه قضایی تاکید و عنوان کرد: بخش پیشگیری را جدی بگیرید و خواهشم این است که درباره آن تدبیر کنید؛ چرا که این موضوع مهم است. در خصوص اصلاح مجرمان نیز تدبیر کنید و بحث خانواده را جدی بگیرید.
وی در ادامه با طرح پیشنهادی خطاب به رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: پیشنهاد بنده به عنوان کسی که 35 سال کشاورز است، این است که ابتدا کمیسیونی برای رسیدگی به مشکلات تشکیل شود.
وی در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: نباید مدیریت تولید در کشور با نظارتهای بیش از حد دچار اختلال شود.
مهدینیا، نماینده جامعه صنعتگران در استان مرکزی نیز اظهار کرد: تولید یعنی حفظ و ارتقاء اشتغال، توسعه صادرات، جلوگیری از خروج ارز و رونق اقتصادی برای کشور.
نماینده جامعه صنعتگران استان مرکزی با بیان اینکه شرایط امروز اقتصادی کشور طبیعی نیست، با تاکید بر تولید داخلی، اقتصاد پویا و مبارزه با فساد اقتصادی اظهار کرد: کاهش بهره بانکی و فعال کردن رایزنهای اقتصادی سفارتها در خارج از کشور از مواردی است که میتواند به اقتصاد کشور در شرایط فعلی کمک کند.هیئتهای حل اختلاف مالیاتی نیز یا باید از سازمان مالیاتی حذف شوند یا مستقل عمل کنند و یا در زیرمجموعه قوه قضاییه قرار گیرند.
توسطی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی با اشاره به عواملی که موجب خدشهدار شدن عدالت اقتصادی میشود، بیان کرد: عمده مشکلات ما در سطح ملی و در راستای سیاستهای ملی است.
وی در ادامه با اشاره به چالش ها و مشکلات پیش روی تولید افزود: نرخ بالای بهره بانکی از فعالیتهای اقتصادی و تولیدی امری پرخطر ساخته است و سران قوا در این خصوص باید اهتمام داشته باشند.
وی با طرح پیشنهادی خطاب به رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: در شرایط فعلی دستگاههای نظارتی باید در کنار مدیران اجرایی قرار بگیرند و مدیران را در تصمیمات به موقع یاری رسانند. ایجاد مرکز میانجیگری کیفری در اتاقهای بازرگانی و استفاده از کارشناسان دادگستری در عقود بانکی از موارد دیگری بود که توسط توسطی به رئیس قوه قضاییه پیشنهاد شد.
سروش، رئیس انجمن سنگ محلات فعال اقتصادی دیگری بود که به تشریح موانع تولید در حوزه کاری مربوط به خود پرداخت و به خامفروشی سنگها اشاره کرد.
سلیمی، نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: قطعا حضور حضرتعالی در استان ما منشاء برکات خواهد بود و بابت رویکردهای جدیدی که در قوه قضاییه شاهد هستیم، از شما سپاسگزاریم؛ چرا که مردم امیدوار شدهاند و یک تحرک ویژه ایجاد شده و امروز مبارزه با فساد جلوه بیشتری پیدا کرده است؛ اما مبارزه با فساد هزینه دارد و برخی از دانهدرشتها چون رسانه و آدم دارند، به دنبال این هستند تا فضایی ایجاد کنند تا سخنها گفته نشود.
وی با بیان اینکه قوه قضاییه باید تسهیلگر محیط کلان اقتصادی باشد، گفت: تخصیص شعباتی در این خصوص سبب میشود تا این موضوعات سریعتر و دقیقتر مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی با انتقاد از واردات بیرویه به کشور اظهار کرد: حتی در گل و گیاه نیز واردات بیرویه داریم و ما زورمان به جلوگیری از واردات نرسیده و مشکلی است که امروز در استان با آن مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه 925 هزار نفر از جمعیت استان مرکزی تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، گفت: این نشاندهنده این است که فضای استان ما کارگری است و خیلی از افراد هزینه اخذ وکیل ندارند.
آیتالله دری نجفآبادی در ادامه با تاکید بر لزوم نظارت بر خصوصیسازیها اظهار کرد: ما بیشترین گرفتاریها در طول شش سال گذشته را از واگذاریها دیدهایم و هنوز هم گرفتاریم. در رابطه با پالایشگاه پتروشیمی و نیروگاه، عرض بنده این است که اینها سرمایههای بسیاری با عظمتی هستند و خواهش میکنم اجازه ندهید مثل هپکو و آذران به عنوان خصوصیسازی این سرمایهها را نابود کنند.
در ادامه ملک محمدی، معاون قضایی دادگستری استان مرکزی با اشاره به موانع اقتصادی تولید در این استان اظهار کرد: این استان به عنوان چهارمین قطب صنعتی کشور است و لقب پایتخت صنعتی ایران را به خود اختصاص داده و از قطبهای مهم کشاورزی در کشور میباشد که بیش از سه درصد از محصولات کشاورزی کشور را تولید میکند.
وی ادامه داد: این استان در زمینه استخراج معادن نیز فعال است و 35 شهرک صنعتی در استان مرکزی وجود دارد.
معاون قضایی دادگستری استان مرکزی در ادامه با اشاره به تعیین تکلیف اسناد مالکیت 30 واحد تولیدی اظهار کرد: تعداد کارگران شاغل در واحدهای صنعتی حدود 110 هزار نفر است.
ملک محمدی در ادامه با اشاره به موانع پیش روی واحدهای تولیدی خاطرنشان کرد: افزایش نرخ ارز، کمبود نقدینگی و قاچاق کالا از موضوعاتی است که باید بیشتر به آنها توجه کرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه خصوصیسازی در مورد واحدهایی که واگذار شدهاند، ناکارآمد بوده است، گفت: دادگستری کل استان در خصوص حل مشکلات واحدهای تولیدی با مشکلات عدیدهای مواجه است.
سراج، نایب رئیس انجمن صنایع ساوه، بعنوان یکی از فعالان اقتصادی در جلسه شورای اداری استان مرکزی سخن گفت.
وی اظهار کرد: من یک کارخانهدار هستم که تولید دارم.
نایب رئیس انجمن صنایع ساوه با اشاره به نقاط ضعف سامانه نیما اظهار کرد: ارز نیما ارزی است که صادرکننده آن را به سامانه نیما میفرستد و ما از این به بعد سر وکارمان با صرافان تایید شده بانک مرکزی است؛ اما بانک مرکزی مدام میگوید که هیچگونه تضمینی در خصوص این صرافها نمیدهد؛ در حالی که تمام اختیار ما دست این صرافهاست. البته بانک مرکزی مقصر نیست.
وی در ادامه به اخذ کارمزد 15 درصدی جهت تبدیل ارز اشاره کرد و گفت: این مشکلی است که مربوط به تمامی واحدهای صنعتی است.
وی افزود: حق شما بر ما این است که ما واحدهای تولیدی خود را با تمام جان و دل نگه داریم و حق ما بر شما این است که اگر در روند تولید سوءنیتی میبینید، واقعا برخورد کنید.
قاسمی رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در ادامه این جلسه گفت: قشری که ما با آنها سرکار داریم، کشاورزان زحمتکش هستند. ما باید چه کنیم تا حقوق این قشر استیفا شود؛ چرا که اینها زبان گویا ندارند.