ماهان شبکه ایرانیان

دعوای دو وزارتخانه بر سر واردات برنج بالا گرفت +سند

خبرگزاری تسنیم: بعد از لغو قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی و انتقال مسئولیت‌های بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت، در ارتباط با واردات برنج در فصل برداشت محصول داخلی و حمایت از تولید داخل، میان دو وزارتخانه چالش ایجاد شد.

در این رویداد وارد کنندگان با وجود ممنوعیت به دنبال واردات برنج در فصل برداشت محصول داخلی بودند که با پیگیری‌های انجام‌شده این موضوع به گمرکات کشور نیز ابلاغ شد، اما با اعتراض جامعه کشاورزی و پیگیری رسانه‌ها، جلوی واردات این محصول گرفته شد.

به تازگی نیز نامه‌ای در این ارتباط منتشر شده که نشان می‌دهد اختلافات میان دو وزارتخانه دولتی کماکان ادامه دارد؛ عباس قبادی معاون وزیر صنعت در این نامه به مهرفرد معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با موضوع «تعیین تکلیف موجودی برنج در بنادر کشور» نوشته است که این وزارتخانه به دلایل نامعلوم از اختصاص ارز مورد نیاز برنج‌های شرکت بازرگانی دولتی که در گمرک و بنادر کشور مانده خودداری می‌کند.

در این نامه اشاره شده است که در زمان مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی بر ثبت سفارش برنج، مجوز واردات 160 هزار تن از این محصول صادر شد که بخشی از آن با اختصاص ارز از گمرکات ترخیص شد، اما مابقی به دلیل عدم اختصاص ارز توسط آن وزارتخانه در گمرکات کشور باقی‌مانده و با توجه به گرمای هوا در حال خراب شدن است.

دعوای دو وزارتخانه بر سر واردات برنج بالا گرفت +سند

متن این نامه به شرح زیر است:

همانگونه که مستحضرید ثبت سفارش حدود 160 هزار تن برنج در زمان تصدی آن وزارتخانه بر پورتال صدور مجوز سامانه جامع تجارت انجام گردیده و در این راستا بخشی از محموله‌ها تامین ارز و همچنین ارز آن منتقل گردیده و بخشی نیز به دلایل نامعلوم تامین ارز آن‌ها متوقف گردیده است. با عنایت به گذشت زمان طولانی از تخلیه برنج‌ها در بنادر کشور و گرمای شدید بنادر جنوبی که قطعا باعث بروز آسیب جدی به کیفیت این کالا خواهد گردید و از آنجایی که بخشی از محموله‌ها مربوط به ذخایر استراتژیک شرکت بازرگانی دولتی ایران می‌باشد خواهشمند است دستور فرمایید در خصوص تامین ارز و ترخیص موارد ذیل اعلام نظر فرمایید:

1- محموله‌های دارای ثبت سفارش که تامین و انتقال ارز آن‌ها انجام شده است.

ب- موجودی تخلیه شده در بنادر

2- محموله‌های دارای ثبت سفارش که تخصیص و تامین ارز گردیده، ولی منتقل نشده است.

الف - موجودی تخلیه شده در بنادر

ب- موجودی در راه یا در حال بارگیری

3- محموله‌های دارای ثبت سفارش که تخصیص و تامین ارز نگردیده است

الف - موجودی تخلیه شده در بنادر

ب- موجودی در راه یا در حال بارگیری

4- موجودی بنادر فاقد ثبت سفارش که بر مبنای رویه ثبت سفارش وزارت جهاد کشاورزی وارد شده است (محموله‌های وارده به بنادر که از محدودیت کنترل اعتبارسنجی و ... مستنثی گردیده است). بدیهی است طبق وال هر سال ثبت سفارش تا پایان فصل برداشت انجام نمی‌پذیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان