برخی افراد تصور می کنند با جلسه اول لیزر درمانی موها کاملا حذف می شود. از این رو در صورت ریزش نکردن مو بعد از لیزر انجام لیزر را بی فایده تلقی می کنند. با ما همراه باشید تا علت ریزش نکردن مو بعد از لیزر را بدانید.
علت ریزش نکردن مو بعد از لیزر چیست؟
به طور کلی بین یک تا دو هفته زمان لازم است که موهای لیزر شده شروع به ریزش نمایند. یعنی بعد از حدود 10 تا 14 روز می توان پوستی صاف و بدون مو داشت. لیزر موهای زائد، فولیکول ها را مورد هدف قرار داده و ریشه فولیکول ها در مرحله رشد می سوزند.

وقتی همه موها در یک چرخه رشدی قرار بگیرند یعنی دوره لیزر موهای زائد به پایان رسیده است. سوالی که برای اکثر مراجعه کنندگان ایجاد می شود این است که علت ریزش نکردن مو بعد از لیزر چیست؟ یا چه مدت طول می کشد که موهای لیزر شده بریزند؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات و بیشتر با ادامه مطلب همراه ما باشید.
از جمله علل عدم ریزش مو بعد از لیزر عبارت است از:
1. دستگاه لیزر مورد استفاده
دستگاه های لیزر مختلف هستند و هر یک کیفیت خاص خود را دارند. اگر می خواهید ریزش موها به درستی صورت گیرد باید درمان لیزر را در مراکز معتبر و با دستگاه های پیشرفته انجام دهید. کیفیت دستگاه در میزان اشعه، طول موج مناسب و آسیب رسانی به پوست تاثیر دارد.
ممکن است دستگاه کیفیت خوبی نداشته باشد و هم ریختن مو صورت نگیرد و هم پوست موجب التهاب و سوزش شود.

2. فاصله بین جلسات لیزر درمانی
برای رفع موهای زائد، معمولا به 6-12 جلسه لیزر نیاز است. اگر جلسات لیزر بعد از مدتی رها شود یا بین جلسات لیزر فاصله زیادی باشد، حتی بین جلسات اپیلاسیون صورت گیرد نتایج مثبتی کسب نمی شود. برای کسب بهترین نتیجه از جلسات لیزر باید سر وقت در مرکز لیزر حاضر شوید.
3. تنبلی تخمدان و تغییرات هورمونی
برخی افراد تصور می کنند بعد از جلسه اول لیزر موها کاملا حذف می شود. در حالی که فناوری لیزر این طور نیست. بعد از جلسه اول حدود 15 درصد مو، بعد از 5-6 روز می ریزند. البته ریزش موها به سن، نوع پوست، هورمون ها و روند طبیعی رشد موهای هر فرد بستگی دارد.
تغییرات و اختلالات هورمونی از اصلی ترین علت عدم ریزش موهای زائد بعد از لیزر می باشد. برخی هورمون های بدن، رشد مو و فولیکول ها را تحریک می کنند. به طور مثال خانم های باردار معمولا اختلالات هورمونی را تجربه می کنند. یا حتی افرادی که به سندرم تنبلی تخمدان مبتلا هستند به علت تولید بالای هورمون مردانه بر عملکرد لیزر تاثیر منفی دارند و سبب بازگشت موهای زائد می شوند.

به این ترتیب قبل از لیزر یک آزمایش هورمونی بدهید تا وضعیت هورمون هایی مانند عملکرد تیروئید، هورمون های استروژن و پروژسترون و پرولاکتین مشخص شود.
4. رنگ و نوع مو
موهای نازک و بور دیرتر از موهای با ضخامت معمول جواب می گیرند و رنگ تار مو مشکی اشعه های لیزر را بهتر به خود جذب می نماید. اگر موی سفید و نازکی داشته باشید، دیرتر این پروسه جواب می دهد.
5. استفاده از برخی داروها
مصرف برخی داروهای هورمونی سبب تغییراتی در بدن شده و بر نتایج لیزر موهای زائد تاثیر منفی می گذارند. داروهایی مانند راکوتان، فنی توئین، استروئیدهای آنابولیک، تستوسترون، دانازول و گلوکوکورتیکوئید ممکن است سبب برگشت موهای زائد بعد لیزر گردد.
ضمنا قرص های تقویت کننده مو مانند قرص زینک، ب 6 و بیوتین هم می تواند جلسات لیزر را طولانی تر نماید. به این ترتیب اگر دارویی استفاده می کنید پیش از انجام لیزر، پزشک را در جریان قرار دهید.

6. مهارت اپراتور دستگاه لیزر
مهارت اپراتور دستگاه لیزر هم ممکن است در عدم ریزش موهای زائد نقش داشته باشد. فردی که تخصص کافی برای لیزر درمانی را داشته باشد سریعا رنگ پوست، رنگ مو و میزان ضخامت مو را تشخیص داده و تنظیمات دستگاه را متناسب با این فاکتورهای پوست و مو انجام می دهد.
در صورتی که اپراتور در این زمینه مهارت کافی نداشته باشد، امکان بازگشت و عدم ریزش مو بعد از لیزر وجود دارد. ضمنا احتمال آسیب و سوختگی پوست هم افزایش می یابد.
7. رنگ پوست
افراد با رنگ پوست تیره، معمولا به جلسات لیزر بیشتری احتیاج دارند و افراد با پوست روشن معمولا زودتر به نتیجه دلخواه می رسند. مثلا فردی با پوست تیره احتمالا به جای شش جلسه به هشت جلسه لیزر موی زائد نیاز پیدا می کند. البته طول موج هم مهم بوده و باید به گونه ای باشد که اشعه لیزر به فولیکول مو برخورد نماید.

فاکتورهای موثر در ریزش مو بعد از لیزر
مدت زمانی که نیاز است موهای زائد بریزند به عوامل مختلفی بستگی دارد. رنگ مو و نوع پوست دو فاکتور اصلی است. هر چه فولیکول مو تیره تر باشد توانایی بیشتری برای جذب اشعه لیزر داشته در نتیجه تاثیرپذیری بیشتری از لیزر حاصل می شود.
نتیجه لیزر درمانی بر هر فرد می تواند تفاوت داشته باشد. به طور مثال افراد با پوست سفید و موهای تیره زودتر از بقیه نتیجه می گیرند. ریزش مو بعد از لیزر به فاکتورهای دیگری هم بستگی دارد از جمله:
- لیزر موهای زائد برای سنین پایین توصیه نمی شود زیرا ممکن است نتیجه مطلوب حاصل نشود.
- نواحی هورمونی بدن مانند بیکینی دیرتر ریزش مو را تجربه می کند.
- هر چه ضخامت مو بیشتر باشد و رنگ مو تیره تر، ریزش مو زودتر اتفاق می افتد.
به جز این عوامل برخی فاکتورهای دیگر مانند دستگاه لیزر مورد استفاده و مهارت و تجربه اپراتور یا پزشک هم در ریزش مو بعد از لیزر تاثیر دارد. ریزش مو بلافاصله پس از لیزر بیشتر در افرادی با موهای خیلی تیره و استفاده از دستگاه لیزر مجهز به سیستم خنک کننده مشاهده می شود.

این سیستم سبب ایزوله شدن موها شده و از پوست هم محافظت می کند. دقت کنید فولیکول های مو برخی اوقات فعال بوده و برخی اوقات غیر فعال هستند. زمانی که لیزر موی زائد صورت می گیرد این فولیکول ها فعال بوده و مورد هدف واقع می شوند. در ادامه بین یک تا چهار هفته زمان می برد که موها بریزند.
به احتمال زیاد موهایی که می ریزند دوباره رشد نمی کنند. ولی باید جلسات لیزر خود را کامل تا بهترین نتیجه را کسب کنید. همچنین برای اطلاع از تفاوت لیزر فول بادی و توتال بادی و کاربرد لیزر کیوسوییچ از این مقالات نیز می توانید بازدید نماید.