به گزارش ایسنا، سردار دکتر علیمحمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به فرا رسیدن هفته دفاع مقدس گفت: 39 سال پیش، رژیم بعث عراق به نمایندگی از استکبار جهانی بر ملت ایران جنگ را تحمیل کرد اما مردم مقاوم ما با ایثار، فداکاری برابر آنها ایستادند.
وی از معارف دفاع مقدس بهعنوان گنجینه بسیار غنی و عظیم در اختیار ملت ایران و همه ملتها یاد کرد و افزود: امروز معارف دفاع مقدس، یک منبع قدرت برای ما در همه عرصههای داخلی و خارجی است و هرجا توانستهایم از آن استفاده کنیم به موفقیتهای چشمگیری رسیدهایم.
سردار نائینی با اشاره به اینکه پایههای اصلی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در دوران دفاع مقدس شکلگرفته است، یادآور شد: در آن دوران هدف اصلی، ثبت تمام حوادث مهم در دوران دفاع مقدس بوده که این رخدادها بهخوبی ضبط و جمعآوریشده است. مجموعه ای بسیار غنی از اسناد دفاع مقدس در اختیار این مرکز قرار دارد که این اسناد دستاول و منحصربهفرد توسط راویان در دوران دفاع مقدس جمعآوریشده و این مرکز با احیا و سازماندهی این اسناد، آنها را برای بهرهبرداری پژوهشگران و محققان در سراسر کشور آماده میکند.
وی با اعلام این خبر که در هفته دفاع مقدس رونمایی از بیش از 80 اثر جدید اسنادی و پژوهشی از مهمترین برنامههای این مرکز است، یادآور شد: با تلاشهایی که در مرکز انجامشده به مناسبت هفته دفاع مقدس در روز چهارشنبه سوم مهر در محل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مراسم رونمایی از بیش از 80 اثر جدید پژوهشی و اسنادی با عنوان «نامها و یادها» را خواهیم داشت که این برنامه با حضور خانواده معظم شهیدان دفاع مقدس و فرماندهان شاخص دفاع مقدس و ایثارگران برگزار میشود.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در ادامه بابیان اینکه در این مرکز بیش از 800 عنوان موضوع پژوهشی تعریفشده است، عنوان کرد: حدود 70 عنوان روزشمار برای دوران دفاع مقدس تعریفشده است و قرار است در مراسم «نامها و یادها» از چهار روزشمار جدید رونمایی شود که تعداد روزشمارها به 40 عنوان خواهد رسید. در حوزه پژوهشهای نبردی، اطلسهای جنگ، پژوهشهای اجتماعی و شناسنامه یگانها در زمان جنگ هم آثار جدیدی تولیدشده که از این آثار رونمایی خواهد شد.
سردار نائینی از تاریخ شفاهی فرماندهان در دوران دفاع مقدس بهعنوان یکی از کارهای مهم مرکز که مکمل کارهای پژوهشی و سندی است، نام برد و گفت: در مرکز برای تاریخ شفاهی 350 تن از فرماندهان شاخص جنگ برنامهریزیشده که در یک دوره چندساله بهتدریج انجام خواهد شد. تاکنون از این تعداد فرمانده شاخص تاریخ شفاهی 60 نفر انجامشده است. در مراسم«نامها و یادها» از 43 نفر از فرماندهانی که تاریخ شفاهی آنها به پایان رسیده و متن تاریخ شفاهی برای انتشار آماده است در مراسم روز چهارشنبه تجلیل خواهد شد.
مشاور فرمانده کل سپاه در پایان گفت: همچنین در مراسم روز چهارشنبه از خانواده معظم سرداران شهید و فرماندهان جانباز تجلیل خواهیم شد.