خبرگزاری تسنیم: سردار قاسم تقی زاده جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دومین همایش ملی مصون سازی زیرساختها و صیانت از مردم که در سالن همایشهای الغدیر وزارت کشور برگزار شد، اظهارداشت: مجموعه نیروهای مسلح و صنعت دفاعی توانست فعالیتهای علمی و صنعتی را در سطح ملی، مدیریت و پیش ببرد و به طور طبیعی و با توجه به تکنولوژیها و فناوریهای سلاحهای دشمنان و تهدیدات موجود از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا، فناوریهای های مقابله و تکنولوژیهای جهشی دفاعی را طراحی و بکار گرفته است.
وی با اشاره به به بودجه 700 میلیارد دلاری نظامی آمریکا گفت: اگر ما میخواستیم به سبک اتحاد جماهیر شوروی سابق وارد رقابت تسلیحاتی با آمریکا شویم که البته جماهیر شوروی به دلیل همین رقابت دچار فروپاشی شد، ممکن بود مشکلاتی هم برای ما به وجود میآمد.
سردار تقی زاده با اشاره به دوران حضور خود در ناسا گفت: تعداد زیادی از کارکنان ناسا ایرانی هستند، پس میتوان از این ظرفیتها در داخل کشور استفاده و با توجه به داشتههای داخلی و اعتماد به جوانان به توانمندی دفاعی رسید.
وی با اشاره به استراتژی اتخاذ شده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با آمریکا گفت: با تدابیر مقام معظم رهبری ما در مقابل دشمن به یک جنگ و دفاع نامتقارن پرداختیم و بر همین اساس فناوریها و تجهیزاتی که تولید شد ویژه و خاص جمهوری اسلامی ایران است.
جانشین وزیر دفاع با اشاره به روند شکل گیری صنعت موشکی کشور گفت: روزی که فعالیت در حوزه موشکی را شروع کردیم، پنج نفر بودیم و روی موشکهای زمین به زمین کار میکردند، اما بعد از مدتی به این نتیجه رسیدیم که نباید انفعال داشته باشیم و باید با ابتکار پیش برویم و برای ایجاد بازدارندگی موثر بحث تهاجمی را مد نظر قرار دادیم. به همین دلیل تمامی فعالیت خود را جهت ایجاد بازدارندگی فعال متمرکز کردیم.
وی ادامه داد: ما در حوزه موشک زمین به زمین در دو بعد سوخت جامد و مایع تحقیقات بسیار گستردهای انجام داده و تا برد قابل توجهی به موشکهای نقطه زن دست پیدا کرده ایم و همه این دستاوردها بر اساس فناوری و فرمولهای خاص خودمان است.
وی افزود: در موشکهای دوربرد زمین به زمین نیز از سوخت جامد استفاده میکنیم که با استفاده از این فناوری در موشکهای ذوالفقار که با آن پایگاههای داعش را در بوکمال و دیرزور مورد اصابت قرار دادیم و بواسطه آن 74 نفر از فرماندهان داعش کشته شدند و همین باعث شد کار داعش تمام شود، استفاده کردیم. البته بنابر تاکیدات مقام معظم رهبری دقت موشکها را افزایش دادیم و کارهای بزرگی علمی و بومی ارزان قیمت در این حوزه انجام شد.
سردار تقی زاده ادامه داد: در بخش موشکهای کروز با برد 800 و 1200 کیلومتر را به نام هویزه کامل کردیم؛ البته در این حوزه فعالیتهای بسیاری صورت گرفته که رسانهای نکردیم؛ در بخش دوش پرتابها نیز از سنسورهای بومی استفاده کردیم که خیلی از کشورها فاقد چنین سنسورهایی دوگانهای در این بخش هستند.
وی همچنین گفت: در موشکهای ضد زره با استفاده از لیزر دارای موشکهایی مثل هویزه هستیم که کاربرد آن علیه داعش بسیار موثر بود و امروز این موشک جزو دو موشک معروف محسوب میشود.
سردار تقی زاده ادامه داد: در بحث موشکهای پدافند هوایی در کنار بردهای کوتاه، چندی پیش باور 373 رونمایی شد که داری تکنولوژی بسیار پیشرفتهای است و آمریکاییها به خوبی میدانند و این فناوری را میشناسند و پهپاد جاسوسی آمریکا با همین تجهیزات بومی ساقط شد.
وی ادامه داد: بیش از دو هزار پروژه تحقیقاتی بالغ بر 447 میلیارد تومان در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در جریان است و حدود 300 پروژه دکتری در حال انجام است.
جانشین وزیر دفاع گفت: در حوزه دریا نیز پروژه و کارهای بزرگی انجام گرفته و موشکهای نقطه زن بسیار دقیق در این حوزه داریم.
وی قدرت دفاعی و بازدارندگی دفاعی را در کنار دیپلماسی بسیار کارآمد دانست و گفت: اگر کشوری ضعیف باشد آمریکاییها حتما به آن کشورحمله میکنند، زیرا آنها به مسئله صرفه و منفعت در اقدامات خود توجه دارند و اگر ببیند تهاجم به کشورما مثل عراق و افغانستان برای آنها صرفه دارد، تهاجم میکند، اما ببینند توان دفاع دارد با او وارد جنگ نمیشوند.
سردار تقی زاده گفت: اکثر منافع آمریکا در 220 کیلومتری ما قرار دارند که اگر ضربه بزنند منافع آنها را مورد اصابت قرار میگیرد؛ 60 هزار آمریکایی در 360 درجه کشور ما حضور دارند و آنها قطعا این عقلانیت را دارند که اقدامی علیه ما نکنند و میفهمند که تجهیزات و امکاناتی میسازیم و استفاده میکنیم که توانسته هواپیماهای بدون سرنشین آنها را سرنگون کرده و یا پهپاد آنها را بنشانیم.
وی در ادامه تصریح کرد: ما امروز جزو کشورهای برتر در عرصه فناوری کنترل و شناسایی و انهدام پهپاد هستیم و رادارهای و سیستمهای میکروالکترونیک بسیار پیشرفتهای داریم؛ همچنین در بحث ساخت هواپیمای جنگنده نیز توانستیم جنگنده پیشرقته کوثر را تولید کنیم.
وی اضافه کرد: در حوزه ساخت بالگرد و ناوچه و قایقهای تند رو هم کارهای بزرگی انجام شده و تحول بزرگی در تکنولوژیهای روز داشته ایم؛ البته قرار نیست ما چیزی بسازیم که آنها دارند بلکه خواست و نیاز خود را تولید میکنیم و دیدید که پهپاد جاسوسی آمریکا چگونه با تجهیزات بومی شناسایی و سرنگون شد.
سردار تفی زاده ادامه داد: در زمان هدف قرار دادن پهپاد آمریکایی یک هواپیما بسیار پیشرفته p8 آمریکایی نیز در پشت سر آن در حال پرواز بود، اما چگونه نتوانستند از این تجهیزات علیه رادارهای ما استفاده کرده و آنها را مختل کنند؛ این نشان میدهد که ما کار خود را با استفاده از تکنولوژیهای نامتقارن و بسیا ارزان به خوبی انجام داده ایم.
وی ادامه داد: ما به دنبال آن هستیم سلاحی بسازیم که از سلاح آمریکا برتر و البته قیمت آن ارزانتر و متناسب با جغرافیای تهدید باشد؛ البته تمام این تلاشها در حالی صورت میگیرد که میانگین سنی دانشمندان وزارت دفاع 33 سال است و آنها آماده کارهای بزرگی هستند.
وی توجه به اصول پدافند غیر عامل در مدیریت شهری را برای کاهش آسیب پذیری بسیار مهم دانست و گفت: عدم رعایت اصول پدافندی در مدیریت شهری میتواند تبعات گستردهای برای ما داشته باشد. به همین جهت نیازمند کسب آمادگیهای لازم برای افزایش آمادگی جهت کاهش آسیبها هستیم.
سردار تقی زاده در ادامه با اشاره به انتقال ناوگان پنجم آمریکا از بحرین، اظهار داشت: تحرکهای آمریکا در منطقه به صورت ساعتی رصد میشود، به عنوان مثال هواپیماهای U-2 آمریکا که از قبرس بلند میشدند و بر فراز منطقه روزی دو بار پرواز داشتند با ساخت سامانه پدافند هوایی باور 373 متوجه شدند که این سامانه میتواند آنها را رهگیری و منهدم کند لذا این پروازها را متوقف کردند.
وی ادامه داد: سامانه پدافند هوایی باور 373 تا ارتفاع 27 کیلومتر و برد 200 کیلومتر میتواند پیشرفتهترین هواپیماهای آمریکا را شناسایی و منهدم کند.
سردار تقی زاده در ادامه با اشاره به اینکه برای 15 سال آینده راهبرد بسیار بزرگی را برای دفاع از کیان مقدس ایران اسلامی طرح ریزی کردیم، عنوان کرد: امروز بهترین آزمایشگاهها را در دانشگاهها داریم البته تا چندی پیش تنها دانشگاه شریف این توانمندی را داشت، اما امروز در تمام کشور زیرساختهای علمی و ساختارهای فنی و علمی را آماده کرده ایم.
وی ادامه داد: پدافند غیرعامل موثر و بازدارنده است به خصوص در مسائل سایبری؛ البته کارهای بسیار بزرگی تا کنون صورت گرفته است. به عنوان مثال وزارت دفاع پروژههای بزرگی را برای پدافند و جلوگیری از تهاجم دشمن به صورت فضای مجازی انجام داده که فعالیتهای سایبری در رزم و سایبر الکترونیک از آن جمله است.
جانشین وزیر دفاع در خصوص استفاده از ربات در جمع آوری و خنثی سازی مینها هم افزود: در جمع کردن مینها در ماه حدود 3 شهید میدادیم، اما امروز خوشبختانه با استفاده از تولیدات وزارت دفاع مانند رباتهای هوشمند آن اتفاقات دیگر رخ نمیدهد؛ اکنون مینهایی که به مرور زمان حتی تا عمق 6 متر نیز قرارگرفتند را با استفاده از همین رباتها کشف و خنثی میکنیم.