به گزارش ایسنا به نقل از ستاد اطلاعرسانی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ایران، ابراهیم حیدری، دبیر این رویداد فرهنگی و هنری از مشارکت گسترده در نخستین دوره این رقابت خبر داد و گفت: نظر به اینکه طرح شبکه شهرهای خلاق و فرهنگ و هنر ایران نخستینبار است اجرا میشود، ارائه قریب به 700 طرح خلاقانه در عرصههای مختلف فرهنگ و هنر اعم از هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، موسیقی، مد و لباس، صنایع سنتی، ادبیات، رسانه و مطبوعات، بازیهای رایانهای، سینما و چاپ و بستهبندی بیش از انتظار و تصور ما بود و به این اعتبار میتوان گفت در صورت فراهم آوردن زمینههای فعالیت فعالان فرهنگی و هنری در سراسر کشور و تسهیل و تسریع فعالیتهای شمار زیادی از فعالان عرصه هنر از رونق و گسترش فعالیتهای هنری و به تبع آن رونق کسب و کارهای مرتبط با این فعالیتها استقبال میکنند.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بیان کرد: در گروههای دهگانه هنری آثار و ایدهها و طرحهای متعددی برای رونق فعالیتهای هنری و گسترش این کسب و کارها ارائه شده است. به تفکیک در بخش هنرهای تجسمی شامل خوشنویسی، نقاشی، نگارگری، سفال و سرامیک، منبتکاری، نساجی، گرافیک، مسجمهسازی و گرافیک 134 شهر طرح خود را ارئه کردهاند. همچنین در بخش هنرهای نمایشی شامل تعزیه، تئاتر، نمایش خیابانی و میدانی، نمایش آیینی و سنتی، نمایشنامه و نمایش کوتاه 132 طرح به دبیرخانه رسیده است. در بخش موسیقی هم 109 اثر، در بخش مد و لباس 33 اثر، در بخش صنایع سنتی 117 اثر، در بخش ادبیات 122 اثر، در بخش رسانه و مطبوعات و بازیهای رایانهای مجموعا 7 اثر و نیز در بخش سینما 24 اثر و سرانجام در زمینه صنعت بستهبندی و چاپ هم 7 اثر به دبیرخانه مرکزی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر رسیده است.
او افزود: بیشترین استقبال و طرحهای ارائه شده به حوزه هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی بر میگردد. همچنین دو استان فارس و اصفهان به ترتیب با ارائه 27 و 22 طرح بیشترین مشارکت را در طرح شبکه شهرهای خلاق و فرهنگ و هنر داشتند. با توجه به اتمام زمان دریافت آثار برنامهریزی لازم برای برگزاری کارگاههای آموزشی در حوزه خلاقیتهای فرهنگی و هنری شهرها در 30 استان کشور انجام شده و این کارگاهها طبق جدول زمانبندی از اول آبانماه 1398 شروع میشوند و در پایان آبانماه به اتمام میرسند.