براساس یک مطالعه جدید، افرادی که وعدههای غذایی خود را بیشتر در خانه میخورند ، مقادیر کمتری از مواد شیمیایی اسید پرفلوئوروکاتانوئیک PFAS (مختل کننده هورمون) در خون خود دارند. PFAS نوعی ترکیبات شیمیایی هستند که در محصولات متفاوتی یافت میشوند، مانند بسته بندی مواد غذایی، شویندههای خانگی، ظروف نچسب و …
افرادی که گزارش خوردن پاپ کورن را میدهند، عمدتاً از نوع بسته بندی شده برای آماده کردن در مایکروویو، به طور قابل توجهی سطح بالاتری از PFAS را در خون خود دارند.
این مطالعه – که اطلاعات خود را از بررسی طولانی مدت سلامت ملی و آزمایشهای تغذیهای دولت- به دست آورده است – سطح برخی از انواع مواد خوراکی- و پلی فلوئوروکسیل (PFAS) در خون افراد را با پرسشنامههای رژیم غذایی بین سال 2003 تا 2014 مقایسه کرد.
مهمترین یافته این مطالعه جدید این است که نشان داد افرادی که تمایل به خوردن غذای تازه بیشتری دارند و مواد غذایی آنها معمولا در خانه تهیه شده است، در مقایسه با افرادی که بیشتر وعدههای غذایی خود را در فست فودها و انواع دیگر رستورانها میخوردند، سطح پایینتری از پنج ماده شیمیایی PFAS با زنجیره بلند در خون آنها یافت شد. این یک مطالعه مشاهدهای بود، به این معنی که نمیتواند علت و معلولی را نشان دهد.
سطح خونی PFAS که در این مطالعه آزمایش شده است، در 2 دهه گذشته کاهش یافته است، زیرا تولید کنندگان مواد شیمیایی داوطلبانه تولید برخی از انواع – “زنجیرههای طولانی” را متوقف کردهاند. در سال 2016 ، FDA مقرراتی را که اجازه میداد مواد شیمیایی با زنجیره طولانی PFAS در بسته بندی مواد غذایی وجود داشته باشد را باطل کرد.
اما مواد شیمیایی PFAS با زنجیره کوتاه جایگزین آنها در بسیاری از محصولات شدهاند، و محققان میگویند در مورد اینکه آیا این ترکیبات برای محیط زیست یا سلامتی ما بهتر هستند، به اندازه کافی تحقیقات به عمل نیامده است.CDC این مواد شیمیایی را “دغدغه بهداشت و سلامت عمومی” مینامد و میگوید تحقیقات بیشتری برای درک بهتر اثرات سلامتی بودن در معرض PFAS مورد نیاز است.
دکتر لئوناردو تراساند، متخصص کودکان و پزشکی و محیط زیست میگوید: “تهیه غذا در خانه، تماس با مواد غذایی بسته بندی شده و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی که بر روی غده تیروئید تأثیر میگذارد و منجر به عواقب سلامتی میشود را به حداقل میرساند.”
“مواد شیمیایی تا ابد”
هزاران نوع مختلف از مواد شیمیایی مصنوعی PFAS وجود دارد. آنها از دهه 50 میلادی برای ساخت محصولاتی مانند فرشهای مقاوم در برابر لکه، مواد آرایشی، پارچههای ضد آب و وسایل آشپزی نچسب، از PFAS استفاده میکردند. آنها به دلیل استفاده سنگین از کفهای آتشنشانی(موجود در کپسولهای آتشنشانی) که حاوی PFAS هستند، منابع آب را آلوده کردهاند.
آنها بعضی اوقات “مواد شیمیایی تا ابد” نامیده میشوند، زیرا بسیاری از آنها در محیط زیست تجزیه نمیشوند. همچنین این مواد سالها طول میکشد تا در بدن ما تجزیه شوند.
مطالعات قبلی نشان دادهاند که مواد شیمیایی PFAS میتوانند در هورمونهای طبیعی بدن اختلال ایجاد کنند و ممکن است بارداری را دشوارتر کنند. این مواد با مشکلات رشد و یادگیری در کودکان مرتبط شدهاند. آنها ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در سیستم ایمنی بدن مانند کاهش پاسخ بدن به واکسنها شوند. مطالعات دیگر نیز این مواد را به افزایش سطح کلسترول و سرطان مرتبط کردهاند.
مواد شیمیایی PFAS حتی ممکن است بر وزن بدن تأثیر بگذارند. یک مطالعه در سال 2018 توسط محققان پژوهشکده بیوشیمیایی دانشگاه هاروارد و پنینگتون، نشان داد افرادی که سطح PFAS بالاتری دارند، احتمالاً به دلیل تغییرات در سرعت سوخت و ساز در حالت استراحت – تعداد کالری که بدن در حالت استراحت میسوزد- به سختی وزن از دست رفته خود را دوباره بدست میآورند.
نگرانیها در مورد اثرات بهداشتی PFAS در حال افزایش است. واشنگتن به تازگی اولین ایالاتی در آمریکا شد که مواد شیمیایی PFAS را در محصولات مصرفی و کفهای آتش نشانی ممنوع اعلام کرد. دانمارک همچنین اخیراً PFAS را از بسته بندی مواد غذایی ممنوع کرده است.
دانشمندان: مراقب آنچه میخورید، باشید
محققان میگویند که خوردن غذاهای کمتر بسته بندی شده و کمتر فرآوری شده میتواند انسان را از قرار گرفتن در معرض این ماده شیمیایی دور کند.
همه ما میدانیم که خوردن غذاهای تازه بیشتر و خوردن غذاهای خانگی بیشتر به دلایل مختلف برای سلامتی ما بهتر است. این مطالعه دلیل دیگری برای خوردن غذاهای تازه و غذاهای تازه پخته شده در خانه را به ما ارائه میدهد.
در این مطالعه همچنین مشخص شد افرادی که میزان بالایی ماهی و صدف مصرف میکنند ، سطح PFAS بالاتری در بدن خود دارند. این یافته تعجب آور نیست. مطالعات قبلی نشان دادهاند که ماهیهای بزرگتر با خوردن ماهیهای کوچکتر، مواد شیمیایی موجود در بدن آنها را نیز میخورند. بنابراین ماهیهای شکارچی بزرگتر میتوانند با اینکار مقادیر قابل توجهی از PFAS را در گوشت خود ذخیره کنند که در این صورت خوردن آنها ناسالم خواهد بود.
راه حل، خوردن ماهیهای کوچکتر مانند ساردین و صدفهای کوچکتر و میگو است.
پاپ کورن همچنین مقصر بزرگ دیگری بود. ما ارتباط قوی بین پاپ کورنهای بسته بندی شده مایکروویوی و PFAS یافتیم. سطح یک نوع ماده شیمیایی PFAS به نام PFDA در افرادی که حداقل یک بار در روز طی سال گذشته خوردن پاپ کورن را گزارش داده بودند، 63 درصد بیشتر بود. بررسیها نشان داد که بیشتر پاپ کورنهایی که در این مطالعه خورده شده اند، پاپ کورن مایکروویو بودهاند.
شایدر، نویسنده این مطالعه میگوید: “اگرچه این خبر عالی نیست، اما جایگزینهای آسان نیز وجود دارند. او میگوید: “من شخصاً فشار خون بالایی دارم، بنابراین پاپ کورن را روی اجاق گاز قرار میدهم.”
اگر می خواهید به مایکروویو خود بچسبید، می توانید دانههای ذرت را درون یک کیسه کاغذی قهوهای بریزید تا از مواد شیمیایی PFAS جلوگیری کنید. شایدر میگوید آزمایش قبلی در مورد این نوع کیسهها هیچ ماده شیمیایی PFAS موجود در آنها را کشف نکرده است.
این مطالعه سر راست است. این نشان میدهد که تصمیمگیری در مورد آنچه که میخوریم و جایی که غذا از آنجا تهیه میشود، می تواند تغییرات قابل اندازه گیری در مواجهه با PFAS داشته باشد.”
FluoroCouncil ، یک گروه صنعتی که نماینده شرکت هایی است که محصولات فلوئوروپلیمر تولید میکنند، میگوید استفاده از مواد شیمیایی PFAS در بسته بندی مواد غذایی بی خطر است.
مطابق بیانیهای که در وب سایت این گروه قرار داده شده است: “استفاده از PFAS در بسته بندی مواد غذایی توسط FDA تنظیم میشود، که تعیین کرده است PFAS که در حال حاضر استفاده میشود برای استفاده در نظر گرفته شده آنها، بیخطر است. علاوه بر این، مطالعهای از دادههای علمی نشان میدهد که
مواد PFAS خطری جدی برای سلامتی انسان یا محیط زیست ندارد.”