ماهان شبکه ایرانیان

گینس در شعر فارسی!

از ابتدای رواج شعر فارسی تا امروز، شاعران زیادی آمده و رفته‌اند؛ از بعضی‌ها فقط نامی باقی مانده و از بعضی‌ها آثار ماندگاری که حتی مخاطب جهانی دارد.

روزنامه خراسان: از ابتدای رواج شعر فارسی تا امروز، شاعران زیادی آمده و رفته‌اند؛ از بعضی‌ها فقط نامی باقی مانده و از بعضی‌ها آثار ماندگاری که حتی مخاطب جهانی دارد.

از بعضی‌ها مانند حافظ، حدود 500 غزل دست‌چین شده باقی مانده است و بعضی‌ها آن‌قدر شعر سروده‌اند که در نوعِ خود یک رکورد به حساب می‌آید. در این نوشتار، به سراغ شاعرانی رفته‌ایم که رکوردِ سرودن شعر فارسی را در دست دارند و باید نامشان در کتاب گینسِ تاریخ ادبیات فارسی ثبت شود.

عطار نیشابوری

«گینس» در شعر فارسی!

خالق داستان جذاب «شیخ صنعان» هم یکی از رکورددارانِ سرودن شعر است. عطار نیشابوری آثار متعددی به نظم و نثر دارد.

تنها اثر منثور او «تذکرة الاولیا» است و آثار منظومش عبارتند از: «اسرارنامه»، «الهی نامه»، «منطق‌الطیر»، «مصیبت‌نامه»، «مختارنامه» و دیوان اشعار. مجموع ابیات آثار منظوم عطار به بیش از 90 هزار بیت می‌رسد. علاوه بر این، عطار با سرودن دو هزار و 200 رباعی، یکی از رکورددارانِ رباعی‌سرایی هم به شمار می‌رود.


بیدل دهلوی

«گینس» در شعر فارسی!

یکی از رکورددارانِ سرودن شعر فارسی کسی نیست جز بیدل دهلوی، شاعر قرن یازدهم. میرزا عبدالقادر بیدل دهلوی از شاعران بزرگ سبک هندی است که شمار ابیاتش را حدود 100 هزار بیت تخمین زده‌اند.

بیدل تنها 4000 بیت شعر در قالب رباعی سروده است، اما به گفته استاد شفیعی کدکنی در کتاب «شاعر آینه‌ها»، همه ابیات این شاعر قوی و باکیفیت نیستند و حتی می‌توان از یک غزل او، تنها یک بیت یا یک مصرع را انتخاب کرد و تأثیرگذار دانست.


صائب تبریزی

«گینس» در شعر فارسی!

یکی دیگر از پرکارترین شاعران ادبیات فارسی، صائب تبریزی، آغازگر سبک هندی است؛ شاعرِ نازک خیال و پیچیده‌گویی که تعداد ابیاتش را از 60 تا 120 هزار اعلام کرده‌اند.

عمده فعالیت صائب در حوزه غزل‌سرایی است و به جز تعدادی قصیده و یک مثنوی کوتاه، بقیه اشعارش در قالب غزل سروده شده‌اند. صائبِ پرگو و پرکار، استادِ سرودن به شیوه «اسلوب معادله» است؛ به طوری که بسیاری از ابیاتش در زبان مردم ضرب المثل شده است.


جلال‌الدین محمد بلخی

«گینس» در شعر فارسی!

آمار و ارقام کارنامه مولانا، شاعر و عارف قرن هفتم هجری از این قرار است: دیوان شمس با چیزی حدود 36 هزار و 360 بیت، شامل سه هزار و 299 غزل، هزار و 983 رباعی و 44 ترجیع‌بند.

علاوه بر این، مثنوی معنوی هم شامل 26 هزار بیت در شش دفتر می‌شود. اگر بخواهیم تعداد ابیات دیوان شمس و مثنوی معنوی را جمع بزنیم به عددِ 62 هزار و 360 بیت می‌رسیم که در نوعِ خودش برای مولانا یک رکورد قابل توجه به حساب می‌آید.


سحابی استرآبادی

«گینس» در شعر فارسی!

یکی از شاعران نسبتاً گمنام ادبیات فارسی، شاعری است به نام حسن بن محمد سحابی استرآبادی. این شاعر قرن دهم هجری، در عینِ گمنامی، رکوردِ سرودنِ رباعی را در اختیار دارد!

استرآبادی که به «سحابی شوشتری» و «نجفی» هم مشهور است، حدود شش هزار رباعی سروده است. بیدل هم همان‌طور که پیش از این گفتیم با چهار هزار رباعی در رتبه دوم قرار دارد! سحابی استرآبادی دیوان غزلیاتی هم شامل دو هزار و 800 بیت شعر دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان