ماهان شبکه ایرانیان

معروف ترین مدیران ارشد زن را بشناسید

 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خراسان، «سانا مارین» وزیر 34 ساله و سابق «حمل و نقل» فنلاند به عنوان نخست وزیر جدید این کشور انتخاب شد تا لقب جوان‌ترین نخست وزیر جهان را به نام خودش ثبت کند. نکته جالب درباره او این است که به تازگی در گفت و گویش با رسانه‌های فنلاندی گفته که در آپارتمانی اجاره‌ای با مادرش زندگی می‌کند. ‌او در سال 2015 میلادی و در 30 سالگی از شهر تامپره فنلاند، نماینده پارلمانی در کشورش شد. در ضمن، خانم مارین که از هفت ماه پیش وزیر حمل‌و‌نقل فنلاند شده بود و حالا هم جوان‌ترین نخست وزیر جهان است، یک دختر 22 ماهه دارد. به همین بهانه و در پرونده امروز زندگی‌سلام با 10 خانم  پرنفوذ جهان در سال 2019 به انتخاب مجله معتبر فوربس آشنا خواهید شد. در خور ذکر است که مجله فوربس هر دو هفته یک بار منتشر می‌شود و تقریبا مشهورترین مجله‌ اقتصادی جهان به‌شمار می‌آید و ذکر انتخاب های این مجله به معنای تایید آن نیست.

 

غیرقابل پیش‌بینی بی رحم و عمل‌گرا!

نام: آنگلا مرکل
ملیت: آلمانی
شغل: سیاستمدار
 «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان با آن مدل موی ساده و کوتاهش، پرنفوذترین زن جهان است. او از سال 2005 تاکنون صدراعظمی آلمان را بر عهده دارد. پدرش کشیش و مادرش یک معلم بوده و نکته جالب درباره آنگلا، این است ‌که در مدرسه پلی‌تکنیک شهر تمپلین شروع به تحصیل کرده و به عقیده معلمان و هم‌کلاسی‌هایش، در دوران نوجوانی کمتر مورد توجه اما دارای روابط اجتماعی خوبی بوده است. شواهد نشان می دهد مرکل خیلی درگیر سبک پوشش‌اش نیست. او سال‌هاست که ساده‌پوشی را انتخاب کرده و خیلی به مدل و سبک لباس‌هایش اهمیت نمی‌دهد، یعنی بیشتر از یک مدل خاص اما در رنگ‌های متفاوت استفاده می‌کند. این روزها او را سیاست‌مداری غیرقابل پیش‌بینی، مرموز، بی‌رحم و عمل‌گرا می‌خوانند. او بارها با سیاست‌های آمریکا همسو شده و مخالفت شدید اپوزیسیون این کشور را برانگیخته تا جایی که یک بار، رئیس حزب سوسیال دموکرات، اظهارات مرکل را «سجده در برابر دولت آمریکا» دانست!
 

 

بدجور سرسخت و غیرقابل انعطاف!

نام : ترزا می
ملیت: انگلیسی
شغل: سیاستمدار
نخست وزیر پیشین انگلیس، «ترزا می» دومین زن با نفوذ جهان است. او در 21 سالگی کارمند بانک مرکزی انگلیس شد و شش سال بعد برای اولین بار در انتخابات مجلس عوام انگلیس نامزد شد که طبیعتا هم شکست خورد اما ناامید نشد تا این که در 32 سالگی وارد مجلس این کشور شد. کارشناسان سیاسی در انگلیس، او را فردی «بدجور سرسخت»، «محکم» و «غیرقابل انعطاف» می‌دانند. همچنین او را فردی «مطمئن» توصیف می‌کنند، یعنی اگر کاری را به او بدهند به سرانجام می‌رساند و پیگیری اش در به ثمر رساندن یک کار، گاهی باعث تعجب اطرافیانش می‌شود. ترزا می، اول مرداد امسال جای خود را به نخست وزیر بعدی انگلیس یعنی جانسون داد و بعد از این ماجرا گفت: «از امروز من با شوهرم بیشتر بیرون می‌روم، می‌خواهم بیشتر آشپزی کنم و می‌توانم زمان بیشتری را برای تماشای کریکت بگذارم!»

 

عاشق پول، غواصی و باغبانی!

نام: کریستین لاگارد
ملیت: فرانسوی
شغل: حقوق دان
«کریستین مادلین اودته لاگارد»، حقوق دان فرانسوی، وزیر اقتصاد پیشین فرانسه و تا همین چند ماه پیش رئیس صندوق بین‌المللی پول بود. او در پاریس و در یک خانواده فرهیخته از لحاظ علمی به دنیا آمد. پدر او استاد دانشگاه و مادرش، معلم بود. او که به قول پدرش از بچگی عاشق پول و درآمدزایی بود، رشته حقوق را برای رسیدن به اهدافش انتخاب کرد و موفق به کسب مدرک دکترای این رشته از دانشگاه پاریس شد. «لاگارد» تا کانون دو بار طلاق گرفته و دارای دو پسر از این ازدواج‌هاست. سرگرمی او غواصی، شنا و باغبانی است که در مصاحبه‌هایی به آن‌ها اشاره کرده است. لاگارد در 2007 از طرف نیکولا سارکوزی به عنوان وزیر دارایی انتخاب شد 
و اولین زنی است که به عنوان رئیس صندوق بین‌المللی پول انتخاب شد و در سال 2011 در رده نهم فهرست زنان قدرتمند جهان قرار داشت، فهرستی که امسال رده سوم آن را به نام خود زد.
 
 

 

از کارگری ساده تا مدیرعاملی موفق!

نام: مری بارا
ملیت: فنلاندی
شغل: مدیرعامل شرکت جنرال‌موتورز
بارا،  نخستین زنی است که ریاست یکی از اصلی‌ترین غول‌های خودروسازی دنیا را بر عهده گرفته است. پدر او 40 سال در یک کارخانه ماشین‌سازی به‌نام پونتیاک کار می‌کرد. مری با کمک پدرش، پس از پایان تحصیلات دبیرستان درحالی‌که 18 سال بیشتر نداشت در شرکت خودروسازی جنرال‌موتورز به عنوان یک کارگر ساده مشغول کار شد و از این طریق، شهریه دانشگاهش را پرداخت می‌کرد. پشتکار، تلاش، انگیزه، تحقیق ، مطالعه و ... باعث شد تا او در سال 2008 به سمت معاونت مهندسی تولید این کارخانه برسد. سرانجام در سال 2014 و با نظر همه اعضای هیئت ‌مدیره جنرال موتورز، به سمت مدیرعامل اجرایی این شرکت انتخاب شد. بارا هم اکنون، عضو هیئت امنای دانشگاه استنفورد و یکی از 12 نفری است که در هیئت‌مدیره شرکت دیزنی حضور دارد. نکته جالب این‌که او سال گذشته در رتبه 62 فهرست زنان قدرتمند بود و امسال به رتبه چهارم رسیده است.

 

دختر کو ندارد نشان از پدر!

نام: ابیگل جانسون
ملیت: آمریکایی
شغل: مدیرعامل یک شرکت سرمایه‌گذاری
«ابیگل پیرپونت جانسون» متولد دسامبر 1961 میلادی در بوستون آمریکا، نایب‌‌رئیس شرکت سرمایه‌گذاری «فیدلتی» است. اگر برای‌تان سوال است فیدلتی چیست، باید بدانید یک شرکت چندملیتیِ فعال در زمینه ارائه خدمات مدیریت سرمایه‌گذاری، مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، مدیریت ثروت و خدمات بیمه‌عمر است. ریاست این شرکت بر عهده پدر ابیگل، ادوارد جانسون است. در ادامه، خانم جانسون در سال 2016 رسما به عنوان رئیس و مدیرعامل این شرکت سرمایه‌گذاری که 45 هزار کارمند در سرتاسر دنیا دارد، توسط پدرش منصوب شد. نکته جالب درباره او، این‌که دانش آموخته رشته هنر در سال 1984 است و زمانی‌که دید علاقه زیادی به تجارت و اقتصاد دارد، وارد دانشگاه هاروارد شد و در سال 1988 در رشته مدیریت بین‌الملل توانست دانش آموخته شود. او متاهل است و دو فرزند دختر دارد.
 

 

نیمه بهتر «بیل گیتس»!

نام و نام‌خانوادگی: ملیندا فرنچ گیتس
ملیت: آمریکایی
شغل: عضو هیئت‌مدیره بنیاد گیتس
ملیندا گیتس 55 ساله بیش از هر چیز دیگر به عنوان نیمه دیگر بیل گیتس شناخته می‌شود. برخی حتی پا را از این فراتر می‌گذارند و می‌گویند او نیمه بهتر بیل گیتس است! ملیندا که اکنون مادر سه فرزند است در سال 1987 در انتشارات مایکروسافت با بیل آشنا و زمینه ازدواجش با او فراهم شد. او که ثروتی 4/89 میلیارد دلاری را با همسرش شریک است، به عنوان شریک همسرش در ریاست بنیاد بیل و ملیندا گیتس، به یکی از با نفوذترین زنان خیر جهان بدل شده است. او مدیر سابق برخی محصولات شرکت مایکروسافت است و در سال 2013 به عنوان سومین زن پرنفوذ جهان شناخته شد. خانم گیتس مدرک کارشناسی خود را در رشته علوم کامپیوتر و اقتصاد از دانشگاه دوک و مدرک MBA را هم از همین دانشگاه در سال 1987 میلادی دریافت کرده است. ملیندا نشان آزادی دولت اسپانیا را در سال 2006 میلادی برای فعالیت‌های خیرخواهانه‌اش دریافت کرد.

 

همه چیز از گاراژ شروع شد!

نام و نام‌خانوادگی: سوزان وویچیتسکی
ملیت: لهستانی
شغل: مدیرعامل یوتیوب
«سوزان دایان وویچیتسکی»، کارآفرین اهل آمریکاست که مدیرعاملی شرکت یوتیوب را بر عهده‌ دارد. او در این سمت جایگزین «سالار کمانگر» مدیرعامل ایرانی شرکت یوتیوب شد. در سال 1998 سرگئی برین و لری پیج از بنیان‌گذاران گوگل، گاراژ خانه وویچیتسکی را اجاره و نخستین دفتر گوگل را آن‌جا برپا کردند. ماجرا از این قرار بود که سوزان و همسرش، خانه 180 متری خود را به قیمت 600 هزار دلار خریداری کرده بودند و برای مدیریت هزینه‌های قسط خرید خانه، مجبور به اجاره دادن گاراژش شدند. شاید قرارداد ساده اجاره‌ گاراژ خانه آن‌ها را بتوان نقطه‌ عطفی در کل تاریخ دنیای فناوری دانست. او در سال 1999 به عنوان نخستین مدیر بازاریابی شرکت گوگل معرفی شد. این کارآفرین 51 ساله تنها فرزند موفق خانواده‌اش نیست. دیگر فرزند این خانواده «جانت»، دکترای انسان‌شناسی دارد و دختر دیگر آن‌ها یعنی «آن»، از مدیران مشهور آمریکایی است که شرکتی در حوزه‌ مهندسی ژنتیک در آمریکا دارد.
 

 

وارث تاج و تخت پدر!

نام و نام‌خانوادگی: آنا پاتریسیا بوتین
ملیت: اسپانیایی
شغل: مدیرعامل بانک
«آنا پاتریسیا بوتین»، متولد 1960 بانکدار و مدیر ارشد اجرایی اسپانیایی است که هم اکنون ریاست هیئت مدیره گروه سانتاندر را بر عهده دارد. گروه سانتاندر، گروه بانکداری اسپانیایی است که به عنوان بزرگ ترین بانک منطقه یورو شناخته می‌شود. او دختر بزرگ آقای بوتین است که تا سال 2014 حدود 30 سال مدیریت این بانک را بر عهده داشت. خانم بوتین به پنج زبان دنیا مسلط است. او در 53 سالگی به یکی از زنان قدرتمند جهان در حوزه اقتصاد تبدیل شده است. سخت‌کوشی و مهارت‌های وی موقعیت او را در گروه سانتاندر و خارج از کشور بالا برده و وضعیت مالی این بانک را در اوضاع بد اقتصادی هم پایدار نگه داشته است. دنیس لوکتیه، خبرنگار یورونیوز درباره زندگی او گزارش می‌دهد: «بسیاری آنا پاتریسیا بوتین را وارث طبیعی تاج و تخت سانتاندر می‌بینند، بانکی که برای سه نسل تحت اختیار این خانواده بوده است. با این حال همه از او حمایت نمی‌کنند. منتقدان می‌گویند که بانکداری مدرن، جای روش‌های قدیمی انتقال موروثی مقام نیست».

 

جسور باشید 

و خوش‌بین!
نام و نام‌خانوادگی: مریلین هیوسن
ملیت: آمریکایی
شغل: مدیرعامل اجرایی
مریلین هیوسن 66 ساله ،مدیرعامل اجرایی شرکت لاکهید است. شرکت لاکهید مارتین یکی از بزرگ‌ترین پیمانکاران صنایع هوافضا و سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر در جهان محسوب می‌شود که تعداد کارکنان آن 105 هزار نفر است و درآمد سالانه 53 میلیارد دلاری دارد. خانم هیوسن همچنین از اعضای هیئت مدیره شرکت‌های دوپونت و سندیا کورپوریشن  هم به‌شمار می‌آید که شرکت دوپُن، در سال 2009 سومین شرکت شیمیایی جهان بر اساس ارزش بازار و نهمین شرکت شیمیایی، از نظر میزان درآمد بوده ‌است. او مدرک کارشناسی مدیریت تجارت و کارشناسی ارشد اقتصاد دارد. خانم هیوسن در 9 سالگی پدرش را بر اثر سکته قلبی از دست داد که بعدها از آن به عنوان یک شوک در زندگی خودش و مادرش یاد کرد. خانم هیوسن درباره رازهای موفقیت در مدیریت می‌گوید: «هنگامی که یک چالش خاص را درک و گزینه‌ها را ترسیم کردید، باید در تصمیم گیری‌های جسورانه و خوش‌بینانه اطمینان داشته باشید».
 

 

پیشرفت و راحتی سازگار نیستند

نام و نام‌خانوادگی: جینی رومتی
ملیت: آمریکایی
شغل: مدیرعامل اجرایی شرکت IBM
«جینی رومتی» کارآفرینی است که هم‌اکنون در جایگاه مدیرعامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره شرکت IBM  قرار دارد. شرکتی که در زمینه  تولید و فروش نرم‌افزار و سخت‌افزار، خدماتی مانندمیزبانی وب، فناوری نانو و رایانه‌های بزرگ فعالیت می کند. رومتی از 2012 به عنوان مدیرعامل شرکت IBM معرفی شد. او دانش‌آموخته مهندسی برق در مقطع کارشناسی است و از سال 1981 وارد شرکت مذکور شد. رومتی رده‌های مختلف مدیریتی را تجربه کرده و  هشت بار نامش در فهرست 50 زن پرنفوذ در کسب و کار که توسط مجله «فرچون» منتشر می‌شود، قرار گرفته است و در سال 2012 هم در فهرست مجله فوربس در بین 100 زن کارآفرین جایگاه پانزدهم را به‌خودش اختصاص داد. جینی رومتی یک بار در پاسخ به سوال کسی که از او پرسید: «آیا ممکن است راحتی و پیشرفت در کنار هم وجود داشته باشند؟» پاسخ داد: «فکر نمی‌کنم. هر شخص باید میان این دو مورد یکی را انتخاب کند» و انتخاب خود او پیشرفت بود، پیشرفتی حاصل تلاش زیاد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی