تعداد ارزهای دیجیتال آنقدر زیاد است که نمیتوان عدد درستی برای آن ارائه کرد، زیرا تقریبا هر روز یک ارز دیجیتال جدید معرفی میشود. به همین دلیل، اگر از علاقهمندان به سرمایهگذاری در این بازار باشید، میدانید دنبال کردن ارزهای دیجیتال سودده، امری سخت و تقریبا ناممکن است. در این مطلب قصد داریم تا 5 ارز دیجیتالی که باید در سال 2020 تحت نظر داشته باشید را معرفی کنیم تا بخش از بار روی دوش شما را برداریم. با دیجیاتو همراه باشید.
در دههای که گذشت، ارزهای دیجیتال رشد باورنکردنی به خود دیدند. برای مثال بیت کوین که با ارزشترین و معروفترین ارز دیجیتال است، از تنها چند سنت به چندین هزار دلار رسید. با این حال در این دهه علاوه بر رشد روز افزون ارزش ارز دیجیتال، شاهد بدترین افت هم بودیم. مثلا میتوان سال 2018 را مثال زد؛ سالی که به گفته کارشناسان، بدترین سال دوره ارز دیجیتال به حساب میآید. با تمام این تفاسیر، پیشنهاد میکنیم که این 5 ارز دیجیتال را در رادارهای خود داشته باشید:
1) بیت کوین
بیت کوین معروفترین و با ارزشترین ارز دیجیتالی است که اکنون میتوان خرید. ثبات این ارز دیجیتال در دهه گذشته مثالزدنی بوده و حتی در سال 2020 نیز هیچ ارز دیجیتال دیگری نمیتواند به پای آن برسد، اما قطعا این ارز دیجیتالی نیست که شما را غافلگیر کند.
بیت کوین سال 2019 را با قیمت 3717 دلار آغاز کرد و رفته رفته به ارزش خود افزود تا در میانه سال به 7994 دلار برسد. این ارز دیجیتال توانست سال را با ارزشی معادل 7100 دلار به پایان برساند. روند صعودی بیت کوین نیز در سال 2020 حفظ شده و این ارز دیجیتال در ماه گذشته در حال طی کردن مسیری رو به بالاست.
2) اتریوم
دومین ارز دیجیتالی که میتواند کمی پادشاهی بیت کوین را به چالش بکشد، اتریوم است. البته این ارز دیجیتال اختلاف ارزشی فاحش با بیت کوین دارد و در نیمه دوم سال گذشته، تنها 142 دلار ارزشگذاری شده بود. این ارز دیجیتال توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) در اسل 2015 راهاندازی شد و از آن زمان تاکنون، به یکی از محبوبترین پلتفرمهای بلاک چین تبدیل شده است.
در عمل اتریوم پلتفرم غیرمتمرکز نرمافزاری بوده که بستر برنامههای غیرمتمرکز (DApps) نیز است. از این پلتفرم عموما برای مبارزه با کلاهبرداری، پولشویی و در قراردادهای بر بستر رمزارز استفاده میشود. این پلتفرم به گونهای طراحی شده تا بدون دخالت هیچ عامل خارجی یا شخص ثالث فعالیت کرده و تنها بر بستر توکنهای رمزنگاری شده خود کار میکند.
البته ممکن است قیمت پایین آن نسبت به بیت کوین بسیاری را دلسرد کند، اما با توجه به بستر بلاک چین قدرتمند این ارز دیجیتال، میتوان آیندهای روشن را برای آن متصور شد.
3) XRP یا ریپل
ارز دیجیتال XRP در سال 2012 با هدف سرعت بخشیدن به تراکنشهای بینالمللی ارائه شده. XRP دارای بیشترین سهم بازار پس از بیت کوین و اتریوم بوده و در جایگاه سوم پرطرفدارترین رمزارزها قرار گرفته است. کمپانی ریپل با راهاندازی سرویسهایی نظیر xRapid، توانسته بازار پرداختهای بسیاری از شرکتهای بینالمللی را تصاحب کند.
قیمت این ارز دیجیتال تنها 0.19 دلار بوده، اما به سرعت در حال جایگزینی سیستم پرداخت بینالمللی سویفت است. اگر دنبال غافلگیری در بازار رمزارزها هستد، XRP را با دقت بیشتری دنبال کنید.
4) بایننس کوین
بایننس کوین یکی از تازهواردین دنیای رمزارزهاست. این ارز دیجیتال در سال 2017 توسط صرافی بایننس توسعه داده شد. بایننس کوین در مدت کمی که به بازار وارد شده، پتانسیل بالای خود را نشان داده است. نکته جالب اینجاست که این ارز دیجیتال بر بستر تکنولوژی بلاک چین اتریوم توسعه داده شده و حتی می توان از آن به عنوان پرداخت کمیسیون در صرافی بایننس استفاده کرد.
ارزش این ارز دیجیتال در سال 2019 پرنوسان بود ولی با این حال توانست با رشدی تقریبا 3 برابری رو به رو شود و از 5.93 دلار به 19 دلار برسد.
5) تتر (USDT)
تعداد کوینهای ارز دیجیتال تتر بالغ بر 4 میلیارد برآورد شده است. این رمزارز تنها ارز دیجیتالی است که در دسته کوینهای پایدار قرار میگیرد و تنها ارز دیجیتال است که پشتوانه آن، پر مصرفترین پول بیپشتوانه یا همان «دلار» است. با این حال از زمانی که تتر در سال 2018 توسعه داده شد، حواشی بحثبرانگیزی را پشت سر گذاشته ولی این مسائل مانع آن نشد تا تتر بازار کوینهای پایدار را قبضه نکند.
از تتر به عنوان بانک مرکزی ارز دیجیتال نیز یاد میشود و با ارزشی بالغ بر 4.6 میلیارد دلار، بهتر است همواره نیم نگاهی به روند آن داشته باشید.