ماهان شبکه ایرانیان

با تلاش محققان کشور حاصل شد

صرفه‌جویی ارزی در نگهداری از چاه‌های نفت با ابزارهای مسدودکننده

یکی از شرکت‌های مستقر در مجتمع فناوری دانشگاه صنعتی شریف به دانش فنی ابزارهای مسدودکننده درون چاهی با استفاده از پلیمرهای تقویت شده با نانو فناوری دست یافته است و با بهره‌برداری از آن در چاه‌های نفت جنوب کشور از خروج ارز جلوگیری شده است.

صرفه‌جویی ارزی در نگهداری از چاه‌های نفت با ابزارهای مسدودکننده

به گزارش ایسنا، "پکر"ها از مهمترین ابزارها در فرایندهای مربوط به تعمیر، نگهداری و تحریک چاه‌های نفت و گاز است؛ چراکه این ابزارها امکان انجام عملیات‌ تحریک چاه، اسیدزنی، تعمیرات سرچاهی و بسیار از عملیات‌های دیگر را بدون خارج کردن رشته تولیدی میسر می‌کنند.

این نوع پکرهای متورم شونده قابل نصب و برداشت از درون لوله مغزی عبور داده می‌شوند و پس از رسیدن به عمق مورد نظر، متورم شده و عملیات آب‌بندی لوله جداری چاه‌های نفت و گاز را انجام می‌دهد. نسبت تورم بسیار بالای این ابزار قابلیت آب‌بندی لوله‌ جداری تا قطر 3 برابر قطر اولیه ابزار را در اختیار کاربر می‌گذارد. پکر متورم شونده پس از اتمام عملیات مورد نظر، تا رسیدن به سایز اولیه فروکش می‌کند و از چاه خارج می‌شود.

با توجه به اهمیت این ابزار، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مجتمع خدمات فناوری دانشگاه صنعتی شریف موفق به ساخت این نوع از پکرها مطابق با استانداردهای API و ISO و همچنین اخذ تاییدیه شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب شده است. اولین تست میدانی پکر در زمستان 97 در یک حلقه چاه واقع در میدان نفتی اهواز با عملیات اسیدکاری انتخابی در لوله جداری 7 اینچ با موفقیت کامل و همراه با افزایش تولید قابل توجه انجام گرفت.

تاکنون 6 عملیات میدانی با استفاده از این نوع پکرها با موفقیت انجام شده است.

استفاده از پکرهای متورم در یکی از چاه‌های میدان نفتی مارون

امکان انجام عملیات بدون نیاز به خارج کردن رشته تولیدی، امکان فرستادن ابزار به درون چاه به کمک لوله مغزی سیار و کابل، المان آب‌بندی با عملکرد سطح بالا حتی در تورم سه برابر نسبت به سایز اولیه،  متعادل‌سازی فشار پیش از فروکش به منظور جلوگیری از آسیب رسیدن به پکر، امکان استفاده در چاه‌های عمودی، افقی و مایل، ساخته شده در سایزهای 2.125 ، 2.5 ، 2.75 و 3 اینچ و تحمل اختلاف فشار 1500 پام، در لوله جداری 7 اینچ و در دمای 280 درجه فارنهایت توسط پکر متورم شونده 2.125 اینچ از ویژگی‌های پکرهای متورم‌شونده این شرکت است.

استفاده از این پکرها زمان تعمیر چاه را به کمتر از یک ماه کاهش داده، در حالی که برای استفاده از فناوری خارجی این زمان به 6 ماه تا یک سال می‌رسد.

در تولید ابزارهای مسدودکننده درون چاهی موسوم به پَکر از مواد پلیمری تقویت شده با فناوری‌نانو استفاده شده است و کاربردی شدن آن در میادین نفتی مانع خروج ارز از کشور می‌شود، به گونه‌ای که در هر چاه نفت، 100 هزار یورو صرفه‌جویی ارزی دارد.

امکان استفاده در چاه‌های عمودی، افقی و مایل، متعادل‌سازی فشار پیش از فروکش به منظور جلوگیری از آسیب رسیدن به پکر، امکان فرستادن ابزار به درون چاه به کمک لوله مغزی سیار و کابل و امکان انجام عملیات بدون نیاز به خارج کردن رشته تولیدی از جمله مزیت‌های این فناوری است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان