مدیرعامل فیسبوک در کنفرانس امنیتی مونیخ با تاکید بر لزوم نظارت دولتی بر این پلتفرم، از پیاده سازی سیستمی خبر داد که با کمک هوش مصنوعی و هزاران کارمند محتوای مخرب را تشخیص داده و حذف می کند.
با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بحث مداخله دولت های خارجی از جمله روسیه در انتخابات از طریق شبکه های اجتماعی و به ویژه فیسبوک بار دیگر داغ شده است. زاکربرگ در واکنش به نگرانی ها در مورد تکرار وقایع انتخابات قبلی از سرمایه گذاری گسترده برای مقابله با دروغ پراکنی و فعالیت 35 هزار نفر از پرسنلش در زمینه بازبینی محتوا و پیاده سازی معیارهای امنیتی خبر داد.
این تعداد از کارکنان در کنار فناوری های خودکار به فیسبوک اجازه می دهد روزانه بیش از یک میلیون اکانت فیک را شناسایی و تعلیق کند: «بخش عمده ای از این حساب ها در فاصله چند دقیقه پس از ثبت نام شناسایی می شوند.»
مارک زاکربرگ طی این کنفرانس پذیرفت زمانی که پای محتوای مخرب به میان می آید، باید چارچوب جدیدی را بپذیرند که فیسبوک را به پلتفرمی بین روزنامه و ناشر محتوا قرار می دهد. بر اساس قوانین آمریکا شرکت هایی نظیر فیسبوک و توییتر تنها ناشر محتوا بوده و در قابل آنچه کاربر می نویسد، مسئولیتی ندارند. این در حالی است که ناشران در صورت انتشار محتوای نادرست نظیر تهمت زدن به فرد یا سازمان باید پاسخگو باشند. زاکربرگ بر این باور است که فیسبوک باید از نظر پاسخگویی در مورد محتوای مخرب ببین این دو قرار داشته و تا حدودی تحت نظارت دولت باشد.
یکی دیگر از مباحث مبهمی که زاکربرگ به آن پرداخت به بحث مالیات مربوط می شود. شرکت هایی نظیر فیسبوک و آمازون در بسیاری از کشورهای جهان فاقد تاسیسات فیزیکی هستند و به همین بهانه از پرداخت مالیات فرار می کنند. این مساله صدای بسیاری از دولتمردان را درآورده اما زاکربرگ از آمادگی شرکتش برای پرداخت مالیات بیشتر در اروپا خبر داد.