شناسه : ۱۹۳۰۸۴۷ - چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۳۳
کرونا یا دلالان؛کدام یک در بازار گوشت قرمز اثرگذارند؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، سعید سلطانی با بیان اینکه افزایش ناگهانی قیمت گوشت فقط مختص به تهران است و این موضوع در استانهای دیگر که شیوع کرونا در آنها کمتر است، به چشم نمیخورد، گفت: به طور معمول روزانه مقداری گوشت به بازار عرضه میشود اما وقتی شایعه شد که تهران احتمال قرنطینه شدن دارد، برخی از مردم به بازار هجوم آورند و هر چیزی که میتوانستند خریداری کردند و همین باعث شد که تقاضا در این چند روز بالا برود.
وی ادامه داد: دام گران نشده است و قیمت گوشت توسط دامدار تعیین نمیشود، بلکه دامدار، دامش را به دلال و واسطه گران تحویل میدهد و آنها نیز این دام را تحویل کشتارگاهها، مراکز بستهبندی و قصابیها می دهند. در حقیقت بازیگردان اصلی این میدان دلالان و واسطه گران هستند که هم برای گوشت و هم برای آلایش گوشت قیمت تعیین میکنند.
مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور گفت: سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بر قیمتگذاری و عرضه با قیمت مصوب کالاهای تعزیراتی نظارت میکند ولی در گوشت و آلایش گوشت، این نظارتها صورت نمیگیرد و وقتی دام از دست دامدار بیرون می آید، مدیریتش با دلالان است.
سلطانی تصریح کرد: آلایش گوشت با شیوع کرونا و احتیاط کشورها، صادر و وارد نمی شود. از طرفی تقاضای این اقلام در بازارها داخلی نیز کم شده است و همین امر باعث می شود که به قیمت گوشت اضافه شود. به عبارت دیگر چون اکثرا مردم کله پاچه و جگر را در رستوران ها مصرف می کردند، طبیعتا با کمتر شدن مراجعات به رستورانها مصرف این اقلام نیز کمتر شده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت گوساله زنده با وزن 300 تا 600 کیلوگرم 27 الی 28 هزار تومان و قیمت گوسفند زنده کیلویی حدود 36 هزار تومان است، گفت: گوشت گوسفند نهایتا کیلویی 80 هزار تومان و گوشت گاو بدون استخوان هم کیلویی 60 تا 65 هزارتومان درخرده فروشیها باید به فروش برسد.
او همچنین به وضعیت تولید و صادرات شیر در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه شیر تولیدی در کشور با وضعیت نامناسبی روبهرو است، زیرا عراق به عنوان یکی از بزرگترین مصرف کننده لبنیات کشور ما، از ورود لبنیات به داخل عراق جلوگیری کرده و همین امر باعث شده که به این محصول لطمه وارد شود و چون شیر فسادپذیر است، اگر روی آن فرآوری نشود و به بازار عرضه نشود، خراب خواهد شد.
مدیرعامل اتحادیه دامداران اضافه کرد: از طرفی زایش دامهای سبک و سنگین با آغاز فصل بهار شروع می شود و همین امر منجر به افزایش شیر آنها و عرضه آن شیر به بازار خواهد شد. اما با توجه به شرایط پیش آمده، یعنی کم شدن صادرات لبنیات و کاهش تقاضای داخلی، شیر در دست تولید کننده باقی خواهد ماند و بنابراین باید برای خروج از این وضعیت و جلوگیری از ضرر دامداران خرید تضمینی انجام شود وضعیت صادرات نیز بهبود یابد.