کفش ملی را باید یکی از افتخارات صنعت ایران در قرن بیستم میلادی دانست. بیش از نیم قرن از تاسیس کفش ملی می گذرد و هنوز هموطنان بسیاری در سراسر کشور، به پوشیدن محصولات داخلی از جمله محصولات این برند سرشناس خوش نام افتخار می کنند.
گالوش، اولین کفش ماشینی خاورمیانه بود، تولیدش در خیابان خیام تهران آغاز شد. در سال 1336 هجری شمسی یعنی 63 سال پیش، محمد رحیم متقی ایروانی، به فکر تولید گالوش های چکسلواگی در تهران افتاد. گالوش های تو سرخ ایرانی با آستر کش باف، هنوز هم در صندوقچه های مادر بزرگ ها یافت می شود.
او گالوش های وارداتی 10 تومنی را توانست با 4 تومان تولید و عرضه کند. این فرآیند، راه را برای تاسیس کفش ملی رقم زد.
افتخار تولید کفش ایران در زمینی به مساحت 400 هزار متر مربع، پارک صنعتی کفش ملی در منطقه اسماعیل آباد در دهه چهل شمسی تاسیس شد. از چکمه تا پوتین تولید میکند. بسیاری از تولید کنندگان چرم و کفش، ظرف نیم قرن اخیر زیر چتر کفش ملی، کار خود را ادامه دادند.
کفش ملی که امروزه توسطه شرکت سرمایه گذاری ملی (با نماد وملی) هدایت می شود، بیش از 11 هزار میلیارد تومان دارایی دارد. دارایی های کفش ملی بسیار زیاد است.
کفش ملی دارای بیش از 280 فروشگاه با سند ششدانگ و متعلق به برند کفش ملی در سراسر کشور است. 90 درصد این فروشگاه ها، فعالیت اقتصادی دارند. متراژ املاک تجاری کفش ملی بر اساس گزارشات حسابرسی شده منتشره در کدال، بیش از 98 هزار متر مربع است. شما حساب کنید که قیمت روز این املاک در سال های آینده چقدر خواهد بود.
تا کنون چند آگهی مزایده برای فروشگاه های کفش ملی منتشر شده است. قیمت های پایه ای برای فروشگاه های تهران، متری 41 میلیون تومان و برای مشهد، متری 38 میلیون تومان اعلام شده بود. در بدبینانه ترین تخمین ها، ارزش فروشگاه های کفش ملی، بیش از 3500 میلیارد تومان می باشد.
اگر به کیلومتر 18 جاده قدیم کرج (ورودی سازه گستر سایپا) بروید، ابرکارخانه ای را مشاهده می کنید که یادگار صنعت قبل از انقلاب است .. دومین دارایی بزرگ کفش ملی، کارخانه آن است که در زمینی به مساحت چهارصد و ده هزار متر مربع، قرار گرفته و بیش از 1400 میلیارد تومان ارزش بازاری دارد.
اگر به حوالی فرودگاه مهرآباد تهران بروید، کقش ملی، یک انبار بزرگ دارد. متراژ این انبار، بیست و پنج هزار متر مربع است. انبار قبلی کقش ملی بوده و 2000 متر مربع هم سواله دارد. این انبار و سوله نیز بیش از 1000 میلیارد تومان ارزش بازاری دارد. یعنی حدود یک سوم کل ارزش شرکت کارخانجات آذرآب اراک (با نماد فاذر در بورس).
اگر از مهرآباد و اتوبان فتح به سمت سرای ملی یا پاساژ ملی در چهار راه گلوبندک بازار تهران بروید، کل مغازه ها و حجره ها، متعلق به کفش ملی است. وسعت این سرا، 4000 متر مربع است. اگر متر مربعی 1 میلیارد و 200 میلیون ریال باشد، بیش از 5000 میلیارد تومان، ارزش دارایی کفش ملی در سرای ملی است. یعنی 2 برابر کل ارزش شرکت زامیاد در بورس ایران که از تولید کنندگان مطرح صنعت خودرو ایران است.
این همه داستان دارایی های کفش ملی نیست! باید به رودبار رفت. جایی که با زلزله مهیبش، خیلی ها آن را با زلزله و باد و زیتون می شناسند. کارخانه شماره 2 کفش ملی در رودبار است. ششصد هزار متر است. یعنی شصت هکتار. هزار و هفتصد متر سوله داشته و هر متر مربع را اگر 3 میلیون ریال در بدبینانه ترین حالت در نظر بگیریم، ارزشی بالای 200 میلیارد تومان دارد.
ارزش دارایی های کفش ملی، بیش از 11 هزار میلیارد تومان است. یعنی هر سهم وملی اگر بیش از 50 هزار تومان باشد، تعجب ندارد. قیمت هر سهم وملی در 9 اردیبهشت 99 حدود 16000 تومان بود که رشد قیمتی 1000 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشت. ارزش روز وملی در اردیبهشت 99، 3200 میلیارد تومان است.
وضعیت هر سهم گروه صنعتی ملی که مالک برند کفش ملی است در 9 اردیبهشت 99 در سامانه tsetmc.com
سهم وملی در بازار دوم بورس بوده و در گروه دباغی، پرداخت چرم و ساخت انواع پاپوش قرار دارد. گروه صنعتی ملی، 247 میلیون و 360 هزار سهم بوده و قیمت هر سهمش در لحظه تالیف این گفتار، 16 هزار و 248 تومان می باشد. میزان EPS کفش ملی 14 و P/E آن رقم عجیب 11606 می باشد.
گروه صنعتی ملی ایران دارای شرکت هایی چون: کفش ملی، مدیریت و توسعه ملی، صادراتی و تجارتی ملی، تیس ایران و پوشاک عمده بوده که 100 درصد مالکیت این شرکت ها در اختیار گروه صنعتی ملی (هلدینگ وملی) است.
این گفتار، سیگنال خرید یا فروش سهم وملی نیست.