به گزارش ایسنا، محسن هاشمی در میان جلسه صبح امروز شورای شهر تهران، ریاست را به ابراهیم امینی سپرد و پس از ترک جلسه با حضور در جمع خبرنگاران گفت: زلزله اخیر تهران یک بار دیگر نشان داد که لازم است با همکاری دولت زیر ساختها در تهران افزایش یابد.
وی با بیان این که ضروری است که شهروندان تهرانی تا 72 ساعت پس از وقوع حادثه حداقل به آب شرب ایمن دسترسی داشته باشد، گفت: بحث امداد رسانی توسط خود شهروندان نیز مورد توجه است و آنها باید آموزش ببیند.
هاشمی با بیان این که در زمین لرزه اخیر مشاهده شد که باز هم شهروندان به خیابان آمدند و ترافیک افزایش یافت، گفت: خوشبختانه شاهد ریزش آوار نبودیم و گرنه با مسدود شدن مسیرها، ترافیک افزایش پیدا میکرد.
به گفته هاشمی، در 48 ساعت اول پس از وقوع حادثه دستگاههای امدادی نمیتوانند کمکهای خود را به صورت سازماندهی توزیع کنند و لازم است مردم با دریافت آموزشهای به یکدیگر کمک کنند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که نباید نسبت به زلزله تهران بی تفاوت بود، اظهار کرد: با توجه به گسترش استان تهران شاهد هستیم که حدود 17 میلیون نفر در این منطقه زندگی میکند و مسئله این است که بافت فرسوده در این مناطق نیز افزایش یافته و لازم است پیش از آن که اتفاق جدی رخ دهد فکری به حال آنها داشته باشیم.
وی با بیان این که زلزله تهران فرادولتی است و باید در حد ملی به آن رسیدگی کرد گفت: میدانید که در گذشته مدیریت بحران در تهران تا 300 کشته بر عهده شهردار تهران بود، اما با توجه به حساسیت تهران در قانون جدید مدیریت بحران این اختیار به وزیر کشور و ستاد ملی بحران گذاشته شده است والبته این تصمیم در حالی گرفته شد که قانون مدیریت یکپارچه در پایتخت اجرا نمیشد و عملا شهرداری نظارتی بر مجموعههای دیگر همچون آب و برق و گاز نداشت.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که باید فکری ملی برای حوادث از جمله زلزله در تهران کرد گفت: میبینید که هر دولتی که بر سر کار میآید بحث انتقال پایتخت مطرح میشود و بعد بحث میشود که باید برای این انتقال پول زیادی صرف کرد و اگر یک دهم آن را صرف ایمنی سازی کند، مشکل حل میشود. اما باز هم این اتفاق نمیافتد.
وی در مورد لزوم افزایش دستگاههای لرزه نگار در تهران تصریح کرد: همانطور که می دانید این دستگاهها در اختیار سازمان ژئوفیزیک است که باید تعداد آنها افزایش یابد.