یکی دیگر از احساسات منفی که به روابط آسیب می رساند حسادت است. ممکن است شما یا همسرتان دچار این احساس منفی شوید. چندین توصیه در این جا آورده ام که می توانید برای غلبه به این احساس منفی به کار ببرید.
- دلیل این احساسات منفی را بیابید: حسادت همیشه به این معنی نیست که همسرتان نسبت به شما احساس نا امنی می کند یا از بودن با شما ناراحت است. گاهی اوقات دلیل حسادت عشقی عمیق است. برای این که بتوانید با حسادت خودتان یا همسرتان کنار بیایید باید علتی که پشت آن هست را درک کنید.
- اعتماد یکدیگر را جلب کنید: به جای این که هر وقت همسرتان بیرون است نگران باشید به او اعتماد کنید. اگر همسرتان شما را دوست داشته باشد وقت گذراندن با دیگران چیزی از این دوست داشتنش کم نمی کند. اما اگر مدام حسادت کنید و نسبت به او احساس نا امنی داشته باشید روابطتان از هم پاشیده می شود.
- به خودتان ارزش بدهید: خیلی وقت ها به خاطر آدم های جورواجوری که در جامعه هستند فکر می کنید همسرتان به شما سر است و شما فرد مناسبی برای او نیستید. به جای این که اعتماد به نفس خود را از دست بدهید روی نقاط قوت خودتان کار کنید و خودتان را دوست داشته باشید.
- دیدتان را عوض کنید: به جای این که رابطه تان را خودتان تحلیل کنید از دید یک فرد خارجی به آن نگاه کنید. تصور کنید دوست تان در همین موقعیت است و نگاهی به آن بیندازید. چه واکنشی نشان خواهید داد؟ آیا احساس می کنید حسادت او بی مورد است؟ چه پیشنهادی به او خواهید داد؟ وقتی از دید یک فرد خارجی به قضیه نگاه می کنید به دیدگاه ها و نتایج خوبی می رسید.
- این ها تصورات خود شما هستند: خیلی وقت ها ممکن است که برای خودتان یک داستان غم انگیز بسازید و همیشه نگران باشید که همسرتان دور از چشم شما کارهایی انجام می دهد. اما چون این افکار در سر شما هستند به این معنی نیست که حتما واقعیت دارند. همانطور که می گویند ذهن بیکار لانه شیطان است. وقتی کاری برای انجام دادن ندارید از این داستان ها برای خودتان نسازید. کارهای مفیدتری برای انجام دادن هست. مثلا به یک کلاس آموزشی یا باشگاه بروید تا از وقت خودتان بهترین استفاده را برده باشید.
- راه رهایی را پیدا کنید: اگر همیشه نسبت به همسرتان حس حسادت دارید سعی کنید راهی برای از بین بردن این احساس پیدا کنید.بنابراین اگر می خواهید این احساسات را نادیده بگیرید اما باز هم به سراغتان می آید باید منبع این احساسات را پیدا کنید.
وقتی علت حسادت را فهمیدید به عنوان مثال: شب ها دیر آمدن به خانه یا بیرون رفتن با دوستان یا خیلی وارد دیگر. در مورد آن ها با همسرتان صحبت کنید. اگر دلیل قانع کننده ای آورد آن را قبول کنید. اما اگر نتوانستید به خودتان بقبولانید باید بیشتر در رابطه با آن صحبت کنید.
چگونه با همسری که نسبت به شما احساس نا امنی دارد کنار بیاییم؟
اگر همسرتان نسبت به شما احساس نا امنی داشته باشد احساستان درگیر این موضوع شده و به رابطه آسیب می رسد. برای این که بتوانید با او بهتر کنار بیایید مواردی که در اینجا آورده ام به دقت بخوانید.
رفتار خودتان را امتحان کنید: به جای این که همیشه همسرتان را سرزنش کنید و او را مقصر بدانید به رفتارهای خودتان دقت کنید و ببینید چه رفتاری در شما باعث ایجاد این احساس در او شده است. اگر بدون اینکه به همسرتان اطلاع دهید بیرون باشید او احساس ناامنی می کند. بنابراین سعی کنید این رفتارها را رفع کنید.
- احساساتش را تقویت کنید: گاهی اوقات ابراز احساسات برای مردها سخت است. نیاز به تقویت احساسات دارند اما نمی توانند این را زبانی از شما بخواهند. بنابراین به او حس خاص بودن بدهید. به او بگویید که به چه علت دوست دارید همیشه کنارش باشید یا چه خصوصیت رفتاری او شما را جذب می کند. با رفتار و کلماتتان به او احساس دوست داشتن بدهید. وقتی ببیند که دوستش دارید دیگر احساس نا امنی نمی کند.
- به حرف هایش گوش دهید: همیشه دلیل احساس نا امنی همسرتان شما نیستید. گاهی اوقات او در وضعیت دشواری به سر می برد و ترس این را دارد که شاید مشکلات شغلی باعث از دست دادن شما بشود. در خلوتی با هم بنشینید و به حرف ها و نگرانی و ترس هایش دقیق گوش بدهید. بهتر است کمتر حرف بزنید و بیشتر گوش بدهید. اگر علت نگرانی حرفه اش بود می توانید به او در کارش کمک کنید.
دست و پنجه نرم کردن با احساس حسادت و ناامنی هر دو طرف را در رابطه درگیر می کند. فردی که دچار این احساسات منفی شده روز به روز منفی تر می شود و فردی که مورد حسادت قرار گرفته است کم کم سعی می کند خودش را از این درگیری ها بیرون بکشد و این رابطه را به آخر برساند. اگر متوجه چنین مشکلاتی در زندگی مشترکتان شدید سعی کنید قبل از این که دیر شود آن ها را حل کنید. ممکن است در این کار به مشاوره هم نیاز داشته باشید.