ماهان شبکه ایرانیان

سرطان مثانه؛ علائم و درمان

از دیگر عوامل خارجی موثر در پیدایش بیماری سرطان مثانه می‌توان به مصرف برخی دارو‌ها، بیماری دیابت، انسداد در مجاری ادراری، التهاب و ورم مثانه و پرتو درمانی اشاره کرد.

سرطان مثانه؛ علائم و درمان
 
مثانه عضوی از دستگاه تناسلی است که ادرار در آن جمع شده و سپس تخلیه می‌شود. سرطان مثانه یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها است و هر ساله میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
 
سرطان مثانه معمولاً افراد مسن‌تر را دچار‌ می‌کند، اگرچه در هر سنی چه برای خانم‌ها، چه آقایان ممکن است اتفاق بیفتد و کیفیت زندگی افراد را کاهش دهد.
 
دکتر مهری مهراد، متخصص ارولوژی در این باره می‌گوید: مثانه اندامی توخالی در سیستم دفع ادرار است که در بخش پایینی شکم قرار‌ می‌گیرد. مثانه همچون بادکنکی است که با ابعاد کوچک‌تر وظیفه جمع آوری و تخلیه ادرار را به عهده دارد. این عضو از بدن دیواره‌ای ماهیچه‌ای دارد که ماهیچه مذکور توان انبساط و انقباض داشته و می‌تواند برای دفع یا نگه داشتن ادرار بدن را یاری نماید.

دکتر مهراد خاطرنشان کرد: ادرار مایعی حاوی مواد دفعی و سمی است که در اثر پاک سازی خون در کلیه‌ها آماده سازی می‌شود و در داخل مثانه جمع آوری می‌شود. هنگامی که زمان خارج شدن ادرار فرا برسد، این مایع از مثانه توسط لوله‌ای به نام پیشابراه خارج می‌شود.
 
این متخصص ارولوژی بیان کرد: تمامی فعل وانفعالات در سیستم دفع ادرار برای حفاظت بدن و مصون ماندن جسم از عفونت، لازم و حیاتی است. چه بسیار مواد سمی که از طریق تنفس، پوست و تغذیه وارد بدن می‌شوند و می‌توانند انواع بیماری‌ها را برای فرد ایجاد نمایند، اما توسط کلیه‌ها، خون پاکیزه و تصفیه شده و مواد سمی از راه ادرار بدن را ترک می‌کنند لذا از این رو سلامت دستگاه دفع ادرار همچون سایر دستگاه‌های بدن اهمیت پیدا می‌کند
.
وی افزود: بیماری‌های زیادی مثانه، کلیه‌ها و دستگاه دفع ادرار را تهدید می‌کنند. یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های مثانه، تومور مثانه بوده که اکثرا دارای فرم و وضعیت توده‌ای شکل است.

دکتر مهراد عنوان کرد: تومور مثانه، بیماری کشنده‌ای است که در میان سرطان‌های دستگاه تناسلی و ادراری بیشترین آمار مرگ و میر را دارد. در صورتی که در افراد مبتلا به این بیماری مراحل تشخیص و درمان سریعا انجام نشود، با گذشت مدت زمان کم، تومور رشد کرده و می‌تواند علاوه بر مثانه، اجزای مجاور آن را نیز آلوده کند.

این متخصص ارولوژی ادامه داد: این بیماری دراکثرقریب به اتفاق موارد برای افراد بالای 60 سال اتفاق افتاده و از بین تمامی بیماری‌های سرطان، آمار هفت درصدی را به خود اختصاص می‌دهد.

وی اظهار داشت: بیماری سرطان مثانه یا تومور مثانه در اشخاص معتاد به سیگار بسیار بیشتر از سایرین شایع بوده و طبق بررسی‌ها و مطالعات انجام شده توسط محققان، رد پای دخانیات در اکثر مبتلایان به این بیماری دیده شده است.

دکترمهراد افزود: بر اساس پژوهش‌های انجام شده در حیطه تخصصی اورولوژی، مشخص شده است که مصرف دخانیات نقش پررنگی در به وجود آمدن تومور مثانه دارد که در این صورت میزان ابتلا به اکثر سرطان‌های مثانه با مصرف سیگار و دخانیات ارتباط مستقیم دارند.
 
این متخصص ارولوژی ابراز داشت: بیماری سرطان مثانه در میان مردان شایع‌تر است و جزو دسته بیماری‌های سرطانی بدخیم برای مردان به حساب می‌آید. بروز این بیماری در کشور‌های پیشرفته و توسعه یافته بیش از سایر کشور‌ها است.
 
وی گفت: هفتاد وپنج درصد از بیماری‌های تومور مثانه حالت غیر تهاجمی به خود می‌گیرند، اما احتمال عود بیماری پس از درمان زیاد است و حدود 25 درصد از تومور‌های مثانه، وضعیت تهاجمی دارند. دکترمهراد بیان کرد:عوامل موثر در بروز تومور مثانه به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از: ژنتیک و عوامل خارجی.
 
این متخصص ارولوژی ادامه داد: این دو عوامل موثر در بروز تومور مثانه بر یکدیگر تاثیر گذاشته و احتمال بیماری را بالا می‌برند. به عبارت دیگر ژن‌های موثر در بروز سرطان باتوجه به شدت گرفتن عوامل خارجی، فعال شده و حالت سلول هارا به سمت این بیماری تغییر می‌دهد.
 
وی اظهار داشت: از جمله عوامل خارجی موثر در بروز تومور مثانه می‌توان به مصرف دخانیات اشاره کرد لذا به همین خاطر ابتلا به این بیماری در زنان کمتر از مردان است، زیرا آمار زنان سیگاری به نسبت مردان سیگاری کمتر است.

دکتر مهراد اضافه کرد: افرادی که دخانیات و سیگار مصرف‌ می‌کنند، افراد شاغل در واحد‌های صنعتی که با مواد شیمیایی صنعت چاپ، ماده‌های رنگی، پتروشیمی و بعضی از انواع فلزات کار‌ می‌کنند، بیش از دیگران ریسک بیماری تومور مثانه یا انواع سرطان‌ها را به همراه دارند که توصیه پزشکان برای این افراد، انجام معاینات مشخص دوره‌ای در زمان‌های منظم می‌باشد.

این متخصص ارولوژی توصیه کرد: اگر در برنامه غذایی افراد مصرف کافی مایعات سالم گنجانده شود، احتمال مبتلا شدن به بیماری سرطان مثانه کاسته می‌شود. نکته مهم درخصوص نوع مایع مصرفی این است که اگر آب یا مایعات مصرفی حاوی آرسنیک باشد.

علاوه بر عدم سود دهی، مضرنیز می‌باشد و بیماری سرطانی را تشدید می‌نماید.

وی افزود: از دیگر عوامل خارجی موثر در پیدایش بیماری سرطان مثانه می‌توان به مصرف برخی دارو‌ها، بیماری دیابت، انسداد در مجاری ادراری، التهاب و ورم مثانه و پرتو درمانی اشاره کرد.

دکترمهراد عنوان کرد: بر اساس مطالعات و تجربیات پزشکان و متخصصین این امر، لازم است در مدارس، آموزش‌های لازم در این زمینه داده شود و نقش مخرب دخانیات در ایجاد انواع بیماری‌های کشنده سرطانی شرح داده شود تا به طور دقیق آشنایی با عواقب این رفتار‌ها تبیین شود. همچنین انجام غربالگری در بین گرو‌های پرخطر از ابتلا و پیشرفت بیماری خواهد کاست.

این متخصص ارولوژی توضیح داد: برای درمان بیماری سرطان مثانه درمرحله ابتدایی، سطح بیماری و درجه بندی آن طبقبررسی‌ها و معاینات سنجیده می‌شود و بعد از مشخص شدن سطح بیماری، مناسب‌ترین روش درمانی اتخاذ شده و بیمار در این خصوص لازم است همکاری کامل با پزشک خود داشته باشد.

وی ابراز کرد: حدود هفتاد درصد مبتلایان به بیماری سرطان مثانه تنها یک لایه سطحی از مثانه شان درگیر بیماری می‌شود و عضلات داخل این اندام سالم باقی می‌ماند که برای درمان بیماری تومور‌ها برداشته و آن دسته نواحی از مثانه که درگیر با این بیماری شده اند نیزتراشیده می‌شوند.
 
دکترمهراد ادامه داد: برای تخلیه تومورمثانه از دستگاهی به نام "سیستوسکوپ" بهره گرفته شده و بعد از آن درمان تکمیلی برای جلوگیری از عود بیماری اتخاذ می‌شود.

این متخصص ارولوژی بیان کرد: حدود 20 تا 25 درصد مبتلایان پس از مدتی حالت بیماری تهاجمی پیدا می‌کنند و 30 درصد بیماری‌های تومور مثانه دچار درگیری عضلات و ماهیچه‌های مثانه با تومور شده که متاسفانه برای درمان لازم است مثانه کامل خارج شود و گاهی بخش‌های مجاور هم تخلیه و برداشت شده تا هیچ اثری از بیماری درون بدن باقی نماند.
 
وی درپایان گفت:: با اینکه هیچ روش تضمینی برای پیشگیری از سرطان مثانه وجود ندارد، اما می‌توانید اقداماتی را برای کمک به کاهش خطر ابتلا به آن انجام داد که برخی از آن‌ها عبارتند از: سیگار نکشید، در مورد مواد شیمیایی محتاط باشید، رژیم غذایی سالم داشته باشید و آب کافی در طی روز بنوشید.
 
منبع: روزنامه آفتاب یزد
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان