خبرگزاری تسنیم: "علی رستم پور" در یک برنامه خبری شبکه خبر گفت: تا قبل از عملکرد سال 1397 صادر کنندگان کالا از پرداخت مالیات بردرآمد بصورت مطلق معاف بودند و اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در فرآیند خرید کالاهایشان برای صادرات پرداخت کرده بودند، حداکثر بعد ازیک ماه قابل استرداد بود.
مدیرکل دفتر حسابرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: از سال 97 به بعد با توجه به قوانین بالا دستی ابلاغی منجمله احکام مندرج در قانون بودجه سالهای 1398 و 1399 کل کشور، استرداد عوارض و مالیات پرداختی صادر کنندگان مشروط شد و مقرر شد اعمال معافیت ماده 141 قانون به بازگشت ارز توسط صادرکنندگان و شیوههای آن را بانک مرکزی اعلام کند.
رستم پور افزود: در پایان سال 98 جلساتی برای عملکرد 1398 برگزار شد و در سال 1399 بستههای سیاستی نحوه بازگشت ارز و چگونگی رفع تعهدات ارزی توسط بانک مرکزی به سازمان امورمالیاتی ابلاغ شد و متعاقبا سازمان دستور عمل را ابلاغ کرد.
وی گفت: بر اساس حکم قانون بودجه 1399 تغییری کرد که قبل از آن در عملکرد سال 1397 تمام صادرات کالاها و خدمات مشمول بازگشت ارزبودند، اما در قانون بودجه سال 1398 فرآوردههای کشاورزی و صادرات خدمات فنی، مهندسی از تعهد بازگشت ارزشان مستثنی شدند.
رستم پور گفت: به لحاظ میزان بازگشت ارز تغییر اساسی در عملکرد سال 1397 بوجود آمد و بر اساس آن صادرکنندگان باید 70 درصد از ارزش کالاهای صادراتی خود طبق روشهای اعلام شد بانک مرکزی به چرخه اقتصادی بازگردانند که این عدد قبل 56 درصد بود.