به گزارش اقتصادآنلاین، حجتاله صیدی در نشست مجمع عمومی عادی سالیانه بانک صادرات ایران با تسلیت سالروز شهادت امام جواد (ع) و خیرمقدم به مدعوین، اظهار کرد: با عبور از زیان و رسیدن به منطقه سودآوری از اسفند ماه 1396 تا کنون، برنامهریزی سیماهه دوم بانک برای رسیدن به روزها و سالهای طلایی آغاز شده و در مسیر توسعه جوابگوی ارکان کشور، سهامداران، بنگاههای کوچک و بزرگ اقتصادی، اتاقهای بازرگانی، اصناف، فعالان اقتصادی و بازار سرمایه، دانشجویان و دانشآموزان خواهیم بود.
وی تلاشهای کادر درمانی کشور را در روزهای سخت کرونایی پنج ماه اخیر، مورد قدردانی قرار داد و از تلاشهای شبکه بانکی و به ویژه کارکنان بانک صادرات ایران تشکر کرد و افزود: 26 هزار کارمند بانک صادرات ایران در دو هزار و 200 شعبه پا به پای کادر درمان کشور تلاش کردند و با رفع دغدغه معیشت و فعالیتهای اقتصادی کشور چراغ شعب بانک را روشن نگاه داشتند.
صیدی با بیان اینکه بانک صادرات ایران یکی از سه بانک بزرگ کشور است و باید نقش مؤثری در توسعه کشور ایفا کند، افزود: وارد هیچ فعالیت ضد توسعهای نخواهیم شد. همچنین وظیفه داریم به تمام تلاشگران عرصه دولتی، عمومی و خصوصی و حتی کارگاههای کوچک و خانوارها که بخش مهمی از اقتصاد خرد کشور هستند، کمک کنیم تا مسیر پیشرفت، خودباوری و استقلال در این سال ادامه داشته و با تلاش حداکثری تمامی موانع موجود از سر راه برداشته شود.
صیدی در مجمع عمومی عادی سالیانه بانک صادرات ایران به ارائه گزارش عملکرد و صورتهای مالی دوره منتهی به پایان اسفندماه 1398 پرداخت و گفت: تنوع مطلوب ترکیب سهامداری موجب نقدشوندگی بیشتر سهام بانک شده و هیاتمدیره نیز در همه حال خود را پاسخگوی تمامی سهامداران حقیقی و حقوقی میداند.
مدیر عامل بانک صادرات ایران گفت: جمع کل سپردههای بانک از 134 هزار میلیارد تومان به 232 هزار میلیارد تومان در پایان سال 98 و در حال حاضر به 267 هزار میلیارد تومان رسیده و در روزهای آینده به 270 هزار میلیارد تومان خواهد رسید. همکاران شعب بانک صادرات ایران در چهار ماه اخیر با وجود محدودیتهای ناشی از الزامات ستاد مبارزه با بیماری کرونا و تلاش گسترده برای رعایت پروتکلهای بهداشتی و ضدعفونی کردن شعب، 40 هزار میلیارد تومان و در واقع ماهانه 10 هزار میلیارد تومان به منابع بانک اضافه کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه نقطه شروع کار افزایش منابع و افزایش سهم بازار است، اظهار کرد: بانک صادرات ایران از نظر منابع سومین بانک کشور بوده و جذب منابع با شیب تندی صورت گرفته است.
صیدی افزود: ترکیب منابع بانک همسو با افزایش منابع در جهت افزایش سهم منابع ارزان قیمت مورد توجه بوده که نتیجه آن کاهش بهای تمام شده پول است. تسهیلات اعطایی که 48 درصد داراییهای بانک را تشکیل میدهد، در سال 98 از 155 هزار میلیارد تومان فراتر رفته و تا پایان سال به 200 هزار میلیارد تومان خواهد رسید. همچنین نرخ مؤثر تسهیلات از 15.82 درصد سال 97 به 16.73 درصد در پایان سال 98 رسیده است.
مدیرعامل بانک صادرات ایران با اشاره به اینکه قضاوت در خصوص مطالبات مشکوکالوصول بنگاههایی که اهداف خود را محقق نکردهاند، دشوار است، افزود: با تصمیم هیاتمدیره تلاش کردیم حداکثر ذخیره را لحاظ کنیم و حتی برای هر بدهکاری که کسب و کارش با مشکل مواجه میشود، به طور محتاطانه ذخیره در نظر گرفتهایم. ما در بانک صادرات ایران نه تنها هیچ بنگاهی را تعطیل نکردهایم، بلکه برای راهاندازی دوباره بسیاری از بنگاهها همه کمکهای لازم را انجام دادهایم.
صیدی با بیان اینکه رویکرد بانک صادرات ایران کاهش سرمایهگذاریها بوده، از کاهش 5 درصدی سرمایهگذاری بانک در سال 98 خبر داد و افزود: طلب بانک صادرات ایران از پدیده شاندیز با رای دادگاه به صورت تخصیص سهام صورت گرفت. بانک نیتی برای افزایش سرمایهگذاری در این زمینه ندارد و بر اساس الزامات سران قوا، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی بنا داریم در شرایط مناسب از سهامداری این گروه خارج شویم.
وی با اشاره به افزایش 27 درصدی جمع درآمدهای بانک در سال 98 و رسیدن آن به 29 هزار میلیارد تومان، افزود: از فروردین 97 تا کنون بانک صادرات ایران هیچگونه اضافه برداشتی از بانک مرکزی نداشته و در برخی مواقع در بازار بین بانکی به صورت شبانه(overnight) به سایر بانکها و موسسات نیز تسهیلات دادهایم.
صیدی اظهار کرد: در پایان سال 98 دو هزار و 500 میلیارد ریال سود محقق شد و در تلاش هستیم تا پایان سال جاری زیان انباشته را به سود تبدیل کنیم.
وی در خصوص مطالبات بانک گفت: برای اولین بار در بانک صادرات ایران مطالبات روند کاهشی پیدا کرده و بیش از 10 درصد کاهش یافته است و رعایت بهداشت اعتباری نیز موجب کاهش ریسک اعتباری و افزایش 9دهم درصدی نرخ مؤثر تسهیلات شده است.
مدیرعامل بانک صادرات ایران افزود: تلاشهای صورتگرفته در بانک مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفته و استقبال مطلوبی از سهام بانک در بورس شده به نحویکه از زمان بازگشایی نماد بانک در اسفند ماه 96 تا کنون ارزش بازار سهام بانک از دو هزار و 600 میلیارد تومان به 76 هزار میلیارد تومان رسیده و بیش از 30 برابر افزایش ثبت کرده است.
وی همچنین اصلاح ساختار مالی و افزایش سرمایه را برای بهبود کفایت سرمایه در سال جاری، مورد تاکید قرار داد و افزود: افزایش سرمایه بانک به صورت جدی در دستور کار است و این اتفاق مهمترین اصلاح ساختار مالی بانک بوده که در سال جاری صورت خواهد گرفت.
مدیرعامل بانک صادرات ایران در تشریح به تعویق افتادن مجمع فوق العاده بانک و افزایش سرمایه افزود: با توجه به اینکه بنا بود سرمایه بانک صادرات ایران با صرف سهام و سلب حق تقدم سهامداران افزایش یابد، پس از اخذ موافقت اولیه و تشویقهای وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی، انتشار گزارش حسابرس، نظر موافق وی، همچنین صدور مجوز از سوی بانک مرکزی و استقبال بازار سرمایه، از آنجایی که فرآیند صدور مجوز سازمانهای خصوصیسازی و بورس اوراق بهادار با توجه به محدودیت زمانی تکمیل نشده بود، مقرر شد مجمع عمومی فوقالعاده با موضوع افزایش سرمایه به زودی و در زمانی دیگر برگزار شود.
صیدی عرضه سهام گروه مالی سپهر صادرات در بازار سرمایه را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: شرکتهای بیشتری به صورت مستمر برای واگذاری وارد این گروه میشود و در هفتههای آینده عرضه سهام این گروه در بازار صورت خواهد گرفت.
وی همچنین از برنامهریزی برای تقویت فعالیتهای ارزی و بینالمللی خبر داد.
در این نشست، رییس هیات مدیره بانک صادرات ایران که ریاست مجمع را بر عهده داشت، گفت: امروز نتیجه تلاشها و انسجام سازمانی کارکنان بانک صادرات ایران در گزارشها و صورتهای مالی سال 98 متبلور است.
حمید تاجیک افزود: اقتصاد کشور با تحریمهای ناجوانمردانه و خصمانه آمریکا روبرو است و درآمد نفت از این بابت متاثر است، اما با تکیه بر توان و ظرفیت داخلی شاهد پیشرفتهای چشمگیری با توجه به گسترش فرهنگ سهامداری در بازار سرمایه هستیم که توانست تا حدود زیادی مشکلات و موانع را برطرف کند.
وی خاطرنشان کرد: افزایش 480 درصدی و 5.8 برابری قیمت سهام بانک صادرات ایران در مقایسه با ابتدای سال جاری تایید کننده این مطلب است.
وی کاهش قیمت 1.7 درصدی قیمت تمامشده پول و افزایش 9دهم درصدی نرخ مؤثر تسهیلات در بانک صادرات ایران را مورد اشاره قرار داد و افزود: رشد 31 درصدی در مصارف، عدم اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی و اعطای تسهیلات شبانه به سایر بانکها در پرتو برنامهریزیهای مؤثر مدیریت بانک موجب شده تا سال پرفروغی برای بانک صادرات ایران در نظام بانکی کشور رقم بخورد.