این پژوهشگر و منتقد ادبی در گفتوگو با ایسنا درباره ارزیابیاش از مراسم جشن امضا و رونمایی کتاب گفت: هرکاری که باعث معرفی کتاب شود خوب است اما به شرطی که این جشنها بیشتر حالت معرفی انتقادی کتاب را داشته باشند. در جامعهای که بیتوجهی به کتاب عادی شده، هر مراسم و طرحی که باعث معرفی کتاب شود خوب است.
او اظهار کرد: هرکدام از این مراسم، چه رونمایی کتاب و چه جایزههای ادبی، اگر واجد واقعیتی درباره کتاب نباشد و به نوعی بخواهد اطلاع نادرستی درباره کتاب بدهد، میتواند به ضد خودش تبدیل شود و خواننده اعتماد خود را به برگزارکننده این مراسم، چه ناشران و چه منتقدان باشند، از دست میدهد.
میرعابدینی تأکید کرد: در صورتی که در مراسم رونمایی و جشن امضا حقیقتی درباره کتابها گفته نشود و مطالبی به صرف بازاریابی برای کتاب گفته شود، این مراسم به جای اینکه به بهبود وضع بازار کتاب کمک کنند به ضد خود تبدیل میشوند و این کاملا طبیعی است.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: در صورتی این مراسم معنا میگیرد که حقیقتی درباره کتاب گفته شود و در این مراسم یکی دو منتقد ضمن معرفی کتاب، نگاه انتقادی خود را به کتاب ارائه دهند.
او همچنین یادآور شد: اگر این مراسم خوب برگزار شود اتفاق خوبی است، اما اگر بد برگزار شود و قصدش فقط معرفی نویسندگان و ناشران خاصی باشد، جنبه مثبت خود را از دست میدهد. باز هم میگویم هر جشنی برای کتاب گرفته شود خوب است اما به شرطی که خود کتاب مدنظر باشد نه روابط فرامتنی، پس و پشت ماجراهای کتاب، رفیقبازی با فلان مؤلف و ماجراهایی از این دست ... جشن امضای کتاب و رونمایی خوب است و چیز بدی نیست.