ماهان شبکه ایرانیان

در گفت‌وگو با «فردا» مطرح شد؛

محسن کوهکن: روحانی اگر منصف باشد باید از منتقدان برجام عذرخواهی کند

گروه سیاسی فردا: دولت یازدهم و دوازدهم آن‌قدر روی برجام حساب ویژه باز کرده بود که گویی بعد از خروج آمریکا از برجام و بدعهدی اروپایی‌ها همه‌چیز را رها کرد تا امروز شاهد بیشترین فشار اقتصادی بر مردم باشیم. دولت در مقاطع مختلف تحریم‌ها را مهم‌ترین عامل آشفتگی اقتصادِ داخل معرفی کرده است و این درحالی است که عموم منتقدان باور دارند که دولت در شرایط تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا می‌توانست با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی اوضاع را کنترل کند.

محسن کوهکن، فعال سیاسی درباره علت بی‌تفاوت‌بودن دولت نسبت به مشکلات این روزهای ایران به «فردا» گفت: «رویکرد دولت یک نوع نگاه ریشه‌دار است که از ابتدای انقلاب تا کنون وجود داشته است و اینکه آقای روحانی یا آقای ظریف مدام با دفاع از برجام از روزنه‌های امید به غرب سخن می‌‌گویند، در باوری ریشه دارد که پیشرفت و توسعه کشور را صرفا در تعامل غرب می‌بیند. تردیدی نیست که با تمام‌شدن دولت آقای روحانی، این تفکر تمام نمی‌شود اما مشکل زمانی ایجاد می‌شود که افرادی که چنین تفکری دارند به مسئولیت می‌رسند».

او ادامه داد: «دولت در تمام این هشت‌سال درگیر یک اشتباه بزرگ بود و آن رهاکردن ظرفیت‌های داخلی و چشم‌‌دوختن به تصمیم کشورهای غربی بود. مثل آن می‌مانند فردی غذایی برای شامِ خانواده خود تهیه نکند و به خانواده‌اش وعده دهد که منتظر بمانید تا نذری بیاروند. نتیجه هم این می‌شود که اعضای خانواده باید سر گرسنه بر بالین بگذارند. آقای روحانی هم همین کار را کرد؛ به‌جای آنکه از ظرفیت‌های داخلی استفاده کند تا چرخ اقتصاد کشور بچرخد مدام به آمریکا و سپس اروپایی‌ها چشم دوخته بود. از سوی دیگر امید داشتن به بیگانگان با مدیریت جهادی در تعارض است. تحقق اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی با امید به غربی‌ها به انجام نمی‌رسد».

این فعال سیاسی درباره عقب‌نشینی‌های دولت دربرابر مواضع آمریکایی‌ها تصریح کرد: «قبول داریم که تحریم‌ها بر اقتصاد کشور فشار آورده است و دولت فروش نفت سابق را ندارد یا حتی دیگر نمی‌تواند نفت بفروشد و گفته می‌شود دچار 60درصد کسری بودجه شده‌ایم اما دولت می‌توانست همه این مشکلات را صادقانه با مردم در میان بگذارد تا همه ظرفیت‌های داخلی فعال شوند، نه آنکه در چنین شرایطی بازهم سخنانی گفته شود که مطالبات بالا برود. تجربه نشان داده است که ما هر قدمی که جلو می‌رویم، غربی‌ها با محوریت آمریکا عقب می‌نشینند. شما تصور کنید که 15سال پیش اگر آمریکایی‌ها یک سردار برجسته ایرانی را به شهادت می‌رسانند آیا این احتمال وجود داشت که ما یک پایگاه نظامی مهم آنها را منهدم کنیم؟ امروز این کار را انجام دادیم و هیچ اتفاقی هم رخ نداد».

او در خصوص تکرار کلیدواژه پیروزی از زبان رئیس‌جمهور گفت هم اظهار کرد: «آقای روحانی مدام می‌گوید ما دربرابر آمریکا پیروز شدیم. کدام پیروزی؟ آمریکا ما را سه گام به عقب رانده و حالا که بیشتر نمی‌توانست به عقب ببرد، می‌گوییم پیروزی شده‌ایم؟ آقای روحانی از کدام پیروزی سخن می‌گوید؟ اروپایی‌هایی که به تعهداتشان در برجام عمل نکردند اکنون برای حفظ ذره آبروی باقی‌مانده‌شان با آمریکا صرفا در موضوع اخیر همراهی نکردند و آقای رئیس‌جمهور همین موضوع را به مثابه پیروزی بزرگ قلمداد می‌کند. ما نباید از اروپایی‌ها متشکر باشیم زیرا آنها حتی به تعهد بدیهی خود هم پایبند نبودند. سخنان آقای روحانی مبنی بر پیروزی بزرگ فقط مصرف داخلی دارد. اکنون موضع ما در سیاست خارجی باید تهاجمی باشد نه تدافعی اما دولت آقای روحانی هنوز هم باور ندارد در برابر غرب می‌توان ایستاد».

کوهکن در پایان درباره موضع دولت روحانی در برابر منتقدان برجام گفت: «آقای روحانی اگر یک جو انصاف داشت اکنون از منقتدان برجام عذرخواهی می‌کرد زیرا او و دولتش در زمانی که سرمست از انعقاد برجام بودند، منتقدان برجام را بی‌سواد و افراطی می‌خواندند اما به هر حال نظر آنهایی که از ابتدا بدعهدی غربی‌ها و به خصوص آمریکا را گوشزد می‌کردند درست بود و رواست که آقای روحانی یک‌بار با شهامت از همه منقتدان برجام عذرخواهی کند».

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان