به گزارش گروه حقوقی قضایی خبرگزاری میزان، به نقل از روابط عمومی دادگستری قزوین، جمال انصاری در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان که در استانداری برگزار شد اظهارداشت: باید بپذیریم که بعد از تصویب قانون تعیین تکلیف چاه ها در سال 89 آنچه انجام شده بیشتر قوه قهری بوده در حالی که باید برای فرهنگ سازی هم برنامه داشته باشیم.
وی افزود: تلاش زیادی شده تا در طول 5 سال تعهدات وزارت نیرو در حوزه مدیریت منابع آبی انجام شود اما تعیین تکلیف چاههای فرم یک و 5 بیشتر با اجبار بوده و این کار دستگاه قضایی را با حجم بیشتری از پرونده ها مواجه کرده است.
انصاری اظهارداشت: سالانه 300 هزار پرونده به صورت عادی در دستگاه قضایی داریم که با موضوع چاههای غیر مجاز حجم پرونده های تشکیل شده در این حوزه بسیار بیشتر شده و مشکلات قضات ما را افزایش داده است.
وی افزود: بستن چاه های غیرمجاز ساده نیست و بسیار سخت و تنش زا و هزینه بر است اما به دلیل صیانت از منابع آبی که میراث آیندگان است با دستگاه های متولی همکاری کرده ایم و همچنان به این کار ادامه خواهیم داد.
رئیس کل دادگستری استان قزوین تصریح کرد: قانون در چاه های فرم یک فرصت بسیار خوبی گذاشته و انتظار داریم با قید مشروط از هر منبع اعتباری استفاده شود تا وضعیت چاه ها به سرانجام برسد.
انصاری گفت: باید ابتدا دولت به تعهدات خود عمل کند تا از کشاورز بخواهیم با ما همکاری کند.
وی اضافه کرد: برای تسریع در کار به هر میزان که به قاضی نیاز باشد تامین می کنیم و در این مسیر هیچ راهی نداریم جز آنکه وضعیت را مشخص کنیم تا دشت قزوین با بحران مواجه نشود.