به گزارش فردا، سال 2016 میلادی بود که مناظرات انتخابات ریاست جمهوری امریکا جنجال فراوانی برپا کرد. دو رقیب از حزب جمهوری خواه و دموکرات در برابر هم قرار گرفتند و شدیدترین حملات لفظی را به یکدیگر بروز دادند. ترامپ هیلاری کلینتون را «زن کثیف» نامید و کلینتون در مقابل؛ ترامپ را «عروسک روسیه» خطاب کرد. به هر روی آن مناظرات موجب شد که مردم دنیا مناظرات رقبای انتخابات امریکا را به عنوان یک «برنامه سرگرم کننده» بخاطر بسپارند. اما این برنامه سرگرم کننده که سراسر فحاشی عصبی و پرخاشگرایانه بود؛ نزد اهل تفکر و جدیت، نه تنها در اندازه یک برنامه سرگرم کننده تلقی نشد بلکه به عنوان یک تابلو و یک منظره از واقعیت صحنه سیاسی داخلی و خارجی امریکا معنا گردید. در این تابلو، می توانستی واقعیت سیاست غیر دینی و بلکه ضد دین الهی را عیان تماشا کنی و یا این نظریه صریح ماکیاولی را که؛« هدف وسیله را توجیه می کند»! به شکلی واضح در کلام و مشیِ غیر متعادلِ رقبای انتخاباتی کشور کابوی ها درک نمایی! می توانستی با حقایقی آشنا شوی که در پَسِ برافتادن حجاب ملاحظات و مصلحت اندیشی های سیاسی پنهان شده بود؛ مثل ایجاد گروه خونخوار داعش به منزله تیغی که قرار بود و هست در کنار گروههای سلفی دیگر؛ اسلام ناب محمدی(ص) را به مسلخ ببرد و چهره وارونه ای از دین الهی اسلام را نمایش دهد.
با فرارسیدن موسم انتخابات نوامبر، چشمهای زیادی رو به مناظرات رقبای انتخاباتی داشتند. برای طیف گسترده ای از مخاطبان امریکایی و غیر امریکایی، شاید تفاوتی ندارد؛ بایدن پیروز مناظرات یا انتخابات شود یا ترامپ؛ اما یک چیز مهم بود و هست: برافتادن حجابها به شکلی دیگر و در این زمانه؛ و برملا شدن کینه ها و فاصله ها و خصومتهای درونی سیاست پیشگان امریکایی!
رادیو گفت و گو برای نخستین بار در معاونت صدای جمهوری اسلامی، دست به ابتکاری تازه زد و مناظرات را به شکل زنده و مستقیم و با ترجمه ای همزمان روانه انتن نمود. این اتفاق از این حیث قابل نظر و مهم تلقی می شود که گستره مخاطبان رادیو نیز که خواهان نمایشی از چهره بی روتوش امریکا بودند، مناظرات را شنیدند. این «شنیدن» اهمیت دیگری نیز داشت و آن اینکه، مناظرات از صافی تخلیص و ترجمه و تفسیر رسانه های بیگانه عبور نکرد. بلکه مستقیم روی آنتن رادیو گفت و گوی صدای جمهوری اسلامی قرار گرفت و پس از آن، این رادیو گفت و گو بود که تفسیر خود را که مبتنی بر ماهیت اصلی امریکا ، اخبار پیدا و پنهان آن و سناریوهای اجرا شده یا آتی ایالات متحده بود ؛ همراه آن کرد تا مخاطب ایرانی، در ارزیابی کلی، شناختی دقیقتر و عمیقتر نسبت به دشمن اصلی خود و در مجموع خصم بشریت، بدست آورد.
رادیو گفت و گو در واقع با پخش مستقیم مناظرات، پازل مجموعه برنامه های خود درباره انتخابات نوامبر را تکمیل کرد. مجموعه برنامه هایی که در قاب و قالب آن؛ اولا؛ اضمحلال بنای گفتمان لیبرالیستی بررسی شد، سراب دموکراسی آمریکایی به روشنی ترسیم شد، سرکوب انسانیت هدف نقد قرار گرفت، بن بست تئوریک انسان آزاد در تفکر غربی رونمایی شد، دکترین تحمیق و تحقیر ملتها به چالش کشیده شد، راسیسم و تبعیض نژادی خوفناک کابوی ها کالبدشکافی شد، تلاشی کانون خانواده در سایه سار سیاست دین ستیز واکاوی گردید، نشانه های فروپاشی جامعه موزائیکی امریکا پیش روی مخاطب قرار گرفت و ...!
باز تاکید می شود؛ گمان می رود، پخش مناظرات رقبای انتخاباتی از این رو نبود که مناسبات داخلی امریکا و یا انتخاب فلان سیاست پیش غربی برای رادیو گفت و گو یا مردم ایران مهم است. خیر! اهمیت در چارچوب ماهیت شناسی سیاست پیشگی امریکایی و نظریه ها و کنشها و واکنشهای ویرانگر آنان نسبت به جهان و خاصه ایرانِ استکبار ستیز، معنا و مفهوم می یابد! اقدام رادیو گفت و گو از این حیث، قابل توجه و مستوجب تحسین است و جلوه ای از رفتار حرفه ای و رسالت متعهدانه رسانه ای، توصیف می شود.