ماهان شبکه ایرانیان

حمله سایبری به شرکت ملی گاز ایران صحت دارد؟

رویداد24 :در هفته جاری شرکت ملی گاز مورد حمله سایبری قرار گرفته و بخش عظیمی از گاز کشور از مدار خارج شده است. نائب رییس کمیسیون امنیت ملی می‌گوید بررسی دقیق منشا حملات سایبری به ایران آغاز شده است.

روز‌های گذشته برای شرکت ملی گاز ایران روز‌های خوشایندی نبوده است. اطلاعات نشان می‌دهد در هفته جاری شرکت گاز ایران مورد حمله سایبری قرار گرفته و حجم عظیمی از منابع گاز کشور از مدار خارج شده است.

بر پایه این اطلاعات، شرکت ملی گاز ایران برای جبران کسری این حجم عظیم خارج شده، گاز بسیاری از صنایع بزرگ کشور را وارد مدار خانگی کرده تا در فصل سرما مشکلی برای تامین گاز کشور به وجود نیاید. به این ترتیب در این هفته گاز بسیاری از صنایع پرمصرف در کشور قطع شده و وارد مدار گاز شهری شده تا به این واسطه خللی در گازرسانی به خانوار‌ها ایجاد نشود.

اطلاعاتی از اینکه حمله سایبری از طرف کدام کشور یا گروه بوده، در دست نیست. در روز‌های گذشته نیویورک تایمز پیش‌بینی کرده بود که دولت ترامپ تا پیش از پایان حملاتی علیه ایران ترتیب خواهد داد. از سوی دیگر ژنرال مک مستر مشاور امنیت ملی آمریکا گفته بود تا قبل از پایان ریاست جمهوری ترامپ، اسرائیل اقداماتی علیه تاسیسات ایران انجام خواهد داد. با این حال معلوم نیست این اتفاق کار آمریکا و اسرائیل باشد و بعید به نظر می‌رسد چنین اقدامی از سوی آن‌ها صورت گرفته باشد؛ چه آنکه عمده حملات سایبری علیه ایران در حوزه هسته‌ای بوده است. هیچ گروه هکر اینترنتی نیز مسئولیت این موضوع را برعهده نگرفته است و نکته عحیب آنکه درست دو روز بعد از این اتفاق شرکت ملی گاز ایران مانور پدافند غیرعامل برگزار کرده است.

محمد عسگری سخنگوی شرکت ملی گاز درباره برگزاری این مانور می‌گوید مانور پدافند غیرعامل شرکت ملی گاز ایران برای آمادگی شرکت دربرابر حملات سایبری بوده، اما حمله‌ای انجام نشده است و در صورت حمله آمادگی خنثی‌کردن آن را داریم.

هرچند سخنگوی شرکت ملی گاز وقوع حمله سایبری را تکذیب می‌کند، اما آماری در میان صحبت‌های دو روز پیش مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز مطرح شده که کمی معنادار است و نشان از افزایش ناگهانی مصرف گاز خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده به نسبت صنایع عمده، در هفته جاری و البته با رشد چشم‌گیری نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران به ایلنا گفته «مصرف روزانه گاز کل کشور به 707 میلیون مترمکعب رسید. سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده از این مقدار، 481 میلیون مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال 2.4 درصد افزایش یافته و در مقابل مصرف صنایع عمده هم 121 میلیون مترمکعب و نیروگاه‌ها 105 میلیون مترمکعب بوده است. در روز 25 آبان‌ماه، مقدار گاز تزریق‌شده به شبکه خطوط سراسری 761 میلیون مترمکعب بود که این مقدار نسبت به دوره مشابه پارسال افزایش 5.3 درصدی نشان می‌دهد.»

برای بررسی بیشتر موضوع به سراغ نمایندگان مجلس رفتیم؛ شهریار حیدری نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تلویحا این خبر را تایید کرد گفت: یکی از موضوعاتی که همواره آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ما دنبال می‌کنند، حملات سایبری است و بار‌ها و بار‌ها این روند را تکرار کردند که عموماً هم ناموفق بودند. آن‌ها باید بدانند هر وقت در این جنگ ورود پیدا کنند جواب ما قوی و محکم‌تر خواهد بود، یعنی ما هیچ حمله‌ای که شروع کننده‌اش آن‌ها باشد را بی‌جواب نمی‌گذاریم.

به گفته نماینده قصرشیرین اینکه حمله الکترونیکی به تاسیسات ما بشود طبیعی است، چون آمریکا و مخصوصاً رژیم صهیونیستی همه ظرفیت خود را بر علیه ما به‌کار می‌گیرند و، چون قدرت نظامی ما را بالا می‌بینند از این روش برای حمله به ما استفاده می‌کنند.

حیدری با اشاره به حملات اخیر سایبری به گاز ایران تاکید می‌کند: پدافند غیرعامل ایران قوی است و تقریباً در بسیاری از مواقع از ورود هکر‌ها پیش از آنکه نتیجه‌ای برای آن‌ها حاصل شود، مطلع می‌شوند. آن‌ها بار‌ها به تاسیسات هسته‌ای، نظامی و اقتصادی ما حمله کرده‌اند و حملات اخیر آ‌ن‌ها هم مثل همیشه طبیعی و قابل پیش‌بینی بوده است.

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی از آغاز بررسی‌های دقیق منشا حملات سایبری به ایران خبر داد و اعلام کرد: پس از حملات اخیر الکترونیکی که علیه ایران شد ما را به این واداشت که بررسی‌های دقیقی را شروع کنیم تا منشا آن پیدا شود. بررسی‌ها همچنان در حال ادامه است و اگر به این برسیم که اتفاقات اخیر سازمان‌یافته و از سوی رژیم صهیونیستی بوده، انتقام جمهوری اسلامی خیلی سخت و بازدارنده خواهد بود.

آمار‌ها نشان می‌دهد 41 درصد از حملات سایبری به زیرساخت‌های انرژی انجام می‌شود و در این بین صنعت نفت و گاز هدف اصلی است. طی سال‌های اخیر همواره اخباری از حمله سایبری به تاسیسات نفتی و گاز در کشور‌های مختلف روی خروجی رسانه‌های مختلف جهان قرار گرفته، از آمریکا گرفته تا نروژ.

کارشناسان امنیت شبکه در جهان معتقدند، توسعه حسگر‌های نرم افزاری تحت شبکه روی سیستم‌های نفتی برای مانیتور و مدیریت، جدیدترین علاقه‌مندی هکر‌ها برای سرقت نفت و گاز از تانکر و مخازن متصل به اینترنت شده است. حسگر‌های تعریف شده برای تقلیل فشار، مانیتورینگ سطح سوخت، مدیریت بر لوله‌های نفتی و گازی، دستگاه‌های کنترل کیفیت و دمای سطوح مختلف در سراسر این صنعت نقاط بحران‌خیز است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان