ماهان شبکه ایرانیان

کوشکی: دولتی‌ها به صنعت هسته‌ای اعتقادی ندارند

خبرگزاری مهر: صادق کوشکی استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به دلایل مخالفت‌های دولت با قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها که توسط مجلس به تصویب رسیده است، اظهار کرد: نگاه و درک رئیس‌جمهور، اطرافیانش و کلاً جناح اصلاحات این است که جمهوری اسلامی در حد عربستان و کویت است یعنی کشور که باید نفت خام بفروشد و مایحتاج خود را از طریق واردات تامین کند.

کوشکی گفت: این جریان به دفعات بیان کرده است که معنی ندارد ما توانایی غنی‌سازی، فضایی خودکفایی در تسلیحات داشته باشیم، اصلاً این توانایی‌ها را برای کشور قبول ندارند. تعریف ذهنی آن‌ها این است که ایران یک کشور جهان سوم است و در تقسیم جهانی، فروش مواد خام برای او پیش‌بینی شده است و باید نفت و گاز را بفروشد و وارد کننده کالا و خدمات باشد.

وی تاکید کرد: وقتی چنین نگاه و تعریفی به جمهوری اسلامی دارند بنابراین طبیعی است که هرگونه تلاش کشور برای رسیدن به فناوری‌های اقتدارآمیز و خودکفایی در حوزه‌های گوناگون اقتصادی را غلط، غیر علمی، بلندپروازی و جاه‌طلبی می‌دانند و مسخره می‌کنند.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: مخالفت رئیس‌جمهور و تیم اطرافیانش با مصوبه هسته‌ای مجلس یک مخالفت مبنایی است یعنی می‌گویند نهایتاً ما باید شبیه امارات باشیم که به آمریکا تعهد داده است که به هیچ عنوان غنی‌سازی نخواهد کرد. عربستان هم چنین تعهدی را داده است که سراغ غنی‌سازی نرود و صرفاً قرارداد بندد با یک کشوری مثل کره جنوبی تا برایش رآکتور بسازد، میله سوخت بیاورد و خودش هم تعمیراتش را انجام دهد.

کوشکی خاطر نشان کرد: تیم آقای رئیس‌جمهور اصلاً و ابداً این را قبول ندارند که ما از معادن اورانیوم خودمان استفاده کرده و آن را تبدیل به میله سوخت بکنیم و حتی بتوانیم در این رابطه خدمات مهندسی صادر کنیم.

وی ادامه دارد: هدف اصلی دولت این است که ما باید نهایتاً شبیه امارات و عربستان شویم یعنی هرگونه فعالیت غنی‌سازی و اقدامات پژوهشی در حوزه هسته‌ای را به طور کامل تعطیل کنیم و از کشوری بخواهیم که بیاید و برای ما راکتور بسازد و ما فقط پول بدهیم و از برق آن استفاده کنیم.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران افزود: این جریان معتقدند هرچه ایران به عنوان یک کشور جهان سوم بخواهد بالاتر برود، خشم کشور‌های جهان اول را برانگیخته می‌کند و خشم آن‌ها برای ما، مساوی با مشکلات است. می‌گویند باید طبق تقسیم کار جهانی حرکت کنیم.

کوشکی در ادامه با بیان اینکه انسجام مورد تاکید رئیس‌جمهور به معنی این است که همه پیرو دولت باشند، گفت: منظور دولتی‌ها از وحدت و انسجام این نیست که دولت با آن دسته از جامعه که طرفدار اقتدار هسته‌ای هستند، همراه شود بلکه وقتی رئیس‌جمهور از وحدت صحبت می‌کند، یعنی حرف درست و عالمانه را دولت می‌زند و بقیه فقط تخیلات و توهماتشان را بیان می‌کنند.

وی افزود: دولتی‌ها در واقع می‌خواهند تمامی نهاد‌ها و جریانات سیاسی حول محور دولت منسجم شوند و همه تابع نظرات دولت باشند.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: امروز هرکسی بگوید ایران می‌تواند توانمند شود و در جایگاه قدرت منطقه‌ای و علمی قرار بگیرد، از نظر دولت حرفی غیرعلمی، احساسی و غلط است و نمی‌خواهند اجازه طرح چنین مباحثی را بدهند.

کوشکی گفت: روحانی تا قبل از این مدام می‌گفت در زمینه هسته‌ای و دیپلماسی کار را دست ما که بلدیم بسپارید. قبلاً هم منتقدین برجام را نادان، بی‌سواد، بی شناسنامه و ابله و جهنمی خطاب می‌کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان