ماهان شبکه ایرانیان

جنایت‌ های آمریکا، انگلیس و فرانسه در حوزه سلامت

صفحات تاریخ سرشار از جنایت های دول استعماری علیه مردم جهان است. این دولت ها هر جا توانسته اند با اسلحه، ملت ها را از بین برده اند و آنجا که لازم بوده، اسلحه خود را پنهان کرده و با تحمیل قراردادهای ننگین، خسارتی عظیم به آنان وارد کرده اند.

صفحات تاریخ سرشار از جنایت های دول استعماری علیه مردم جهان است. این دولت ها هر جا توانسته اند با اسلحه، ملت ها را از بین برده اند و آنجا که لازم بوده، اسلحه خود را پنهان کرده و با تحمیل قراردادهای ننگین، خسارتی عظیم به آنان وارد کرده اند.

علاوه بر این، تاریخ پزشکی جهان نیز مملو از خیانت ها و جنایت های دارویی آمریکا، انگلیس و فرانسه است. آنها با اخلال در نظام پزشکی، جنایت های بی مانندی را رقم زده اند که در مواجهه با مردم ایران می توان به تحریم های دارویی توسط آمریکا، انتقال خون های آلوده توسط فرانسه و تجهییز شیمایی رژیم بعث عراق برای حمله به غیرنظامیان ایرانی توسط انگلیس اشاره کرد. در ادامه نمونه هایی از خیانت های دارویی آمریکا، انگلیس و فرانسه علیه مردم ایران بازخوانی می شود.

آمریکا و تحریم های پزشکی علیه مردم ایران

سیاست ها تحریمی آمریکا علیه ملت ایران از اردیبهشت 97 به صورت جدی تری پیگیری شد. اوج این تحریم ها در قالب ممانعت از ورود دارو های بیماران خاص به ایران بود. همچنین در آذر 1398 وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد واشنگتن تحریم های تازه ای علیه شرکت خطوط کشتی رانی ایران (IRISL) و شرکت ای-سیل (E-Sail) اعمال کرده است و وزارت خزانه داری آمریکا در اطلاعیه خود پیرامون تحریم خطوط کشتی رانی ایران صریحا اعتراف کرد، این تحریم، مانع از ارسال دارو به مردم ایران خواهد شد.

در این دستورالعمل «اشخاص آمریکایی از ورود به مبادلات با خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران یا E- sail برای انجام مبادلات مختلف از جمله مبادلات مربوط به فروش کالا های کشاورزی، غذا، "دارو" یا دستگاه های پزشکی منع» شده اند؛ علاوه بر این «آن دسته از اشخاص غیر آمریکایی که آگاهانه اقدام به انجام مبادلاتی با خطوط کشتیرانی ایران حتی در زمینه فروش کالا های کشاورزی، غذا، دارو یا دستگاه های پزشکی کنند، در معرض خطر تحریم قرار خواهند گرفت.»

از این رو «شرکت هایی که با ایران کار می کردند، در عمل، تهدید شدند؛ اگر با ایران کار کنند دیگر نمی توانند به اتحادیه اروپا یا آمریکا دارو بدهند.» در نتیجه این اقدام غیرانسانی آمریکا و تحریم دارو «مرگ تدریجی 1000 بیمار تحریمی» کلید خورد.[1] ازقربانیان این تحریم ها می توان به بیماران تالاسمی اشاره کرد؛ به طوری که در سال 2018 حدود 90 بیمار تالاسمی به دلیل تحریم ­ها و در دسترس نبودن داروها، جان خود را از دست داده اند. همچنین در سال بعد 60 بیمار جوان به دلیل نبود داروهای تحریم جان خود را از دست دادند. همچنین آمار حاکی از آن است که «از اردیبهشت 97 تا اردیبهشت 98، به دلیل این تحریم ها 15 نفر از بیماران مبتلا به ای بی در کشور فقط به خاطر نبود پانسمان مپیلکس جان خود را از دست داده اند.»[2]

بیماران ام پی اس از دیگر قربانیان تحریم های ظالمانه دارویی آمریکا هستند، به طور مثال در این زمینه تحریم ها باعث شد اگر بیماری باید برای یک دوره 50 عدد دارو دریافت کند، به دلیل مشکلات ناشی از تحریم تنها پنج الی 10 عدد دارو دریافت کردند که همین موضوع صدمات جدی به سلامت بیمار وارد ساخت. رئیس انجمن خون و سرطان کودکان نیز با اشاره به تأثیر این تحریم ها بر بیماران سرطانی، با تأکید بر این موضوع که «اغلب دارو هایی که در بخش اطفال استفاده می کنیم وجود ندارد» اظهار داشت: «جنایتی که آمریکا اکنون در این خصوص انجام می دهد بدتر از جنایتی است که در هیروشیما انجام داد و کاملاً بیماران را هدف گیری کرده است.»[3]

از سوی دیگر نگاهی به لیست بلند بالای خباثت های آمریکا، حاکی از آن است که این کشور در ظاهر با هدف خدمات درمانی و در واقع به منظور اجرای طرح های بیو تروریستی در قالب روش های درمانی و برای تحقیق روی مردم کشورهای مختلف انجام می گیرد که از آن جمله است: آزمایش سفلیس در گواتمالا (1946- 1948)، آزمایش سرخک بر روی 1500 نوزاد اسپانیایی و سیاه پوست (1990)، آزمایش مبتلا کردن به سرطان در پورتریکو (1931)،آزمایش ایدز در آفریقا (1959)،انتشار ویروس دنگو در افغانستان، پاکستان و باکو (1981- 1982)، انتشار ویروس ابولا در زئیر در آفریقا (1975)، تزریق عامل شیمیایی نارنجی به زندانیان در آمریکا و ویتنام (1965)، آزمایش گاز خردل با سربازان آمریکایی (1944)، جایگزینی بیماران به جای خوکچه آزمایشگاهی در بیماستان های ارتش آمریکا (1946)، رها کردن پشه های ناقل تب زرد در ایالت فلوریدا (1956) و...[4]

نگاهی به کارنامه فرانسه در حوزه نظام سلامت

فرانسه از دیگر کشورهایی است که با اقدامات غیر انسانی خود در زمینه بهداشت و سلامت، بسیاری از مردم را به کام مرگ فرستاد. به عنوان نمونه سال های 62 و 63، در دوران نخست وزیری لوران فابیوس، انستیتو مریو، فاکتورهای انعقادی خون را که یکی از داروهای پرمصرف بیماران هموفیلی است به برخی کشورها از جمله آلمان، ایتالیا، آرژانتین، عربستان، عراق و ایران و... صادر کرد؛ بر خلاف قوانین و قواعد موجود، محموله ارسالی فاکتورهای انعقادی به ویروس ایدز آلوده بود. پس از مصرف نخستین فرآورده های خونی این شرکت، بیماران هموفیلی و تالاسمی که به اجبار و نیاز از این فراورده های خونی پخش شده، به عنوان دارو استفاده کردند، به بیماری های هپاتیتc و ایدز مبتلا شدند. در پی این اقدام دولت فرانسه اولین بیمار ایدزی در ایران شناسایی و ثبت شد.[5] به دنبال آن 270 نفر دیگر آلوده به این بیماری شناسایی شدند.[6] از آن جایی که خون آلوده بود، حدودا 70 در صد بیماران هموفیلی ایران آلوده به ویروس ایدز و هپاتیت c شدند[7] و بسیاری از آنها جان خود را از دست دادند.

همچنین سازمان های فرانسوی مربوط به بیماران هموفیلی در آن زمان اعلام کردند در سایه سهل انگاری دولت فابیوس، 8 هزار نفر در فرانسه به ویروس ایدز آلوده شده اند. آمار، شیوع ویروس هپاتیت را بسیار وخیم تر اعلام کرد.[8] مبتلایان به بیماری ایدز به دلیل عدم اطلاع رسانی دولت فرانسه تا مدت ها از بیماری خود بی خبر بودند و همین مساله باعث آلوده شدن تعداد بیشتری شد.

علاوه بر این مروری کوتاه بر اقدامات فرانسه در تاریخ ملل، نشان از اقدامات بی سابقه و جنایت بار آنان علیه سلامت مردم جهان دارد. به عنوان نمونه این کشور در سال های 1960 تا 1966 برای تقویت توان نظامی خود دست به آزمایش بمب های هسته ای در داخل خاک الجزایر زد. به گفته «برینو باریلو» پژوهشگر فرانسوی: «فرانسوی های اشغالگر، از 42هزار الجزایری به عنوان موش آزمایشگاهی استفاده کردند».

مجله ارتش الجزایر نیز در یکی از شماره های خود در سال 2010 می نویسد: فرانسوی ها این افراد را بر ستون هایی در منطقه آزمایش هسته ای آویزان کردند تا بفهمند پرتوهای هسته ای چه تاثیری بر روی انسان ها می گذارد. براساس اسناد منتشر شده، پرتوهای هسته ای 24 ساعت پس از آزمایش هسته ای به مالی و پس از چهار روز به سنگال، چاد، آفریقای مرکزی و موریتانی رسید. این آزمایش ها باعث بروز بیماری های سرطانی و تنفسی میان ساکنان این مناطق شده است.

انگلیس و اقدام علیه نظام سلامت

انگلیس از دیگر کشورهایی است که در طول تاریخ، جنایات متعددی علیه سلامت ملت ها خصوصا مردم ایران مرتکب شده است. یکی از آن جنایات کشتار تقریبا 40% از جمعیت ایران براثر قحطی بی سابقه درطول سال های 1917 تا1919 میلادی بوده است که براساس اسناد، انگلیسی ها مسبب آن بوده اند؛ به طوری بین 9 تا 10 میلیون نفر از جمعیت ایران را در طول این سال ها قتل عام شدند. آنفولانزای اسپانیایی که مردم آن را «ذکام فرنگی» می نامیدند، از دیگر جنایات انگلیس در ایران بود که بلافاصله پس از قحطی بزرگ توسط نیروهای نظامی انگلیسی وارد ایران شد و بیش از یک میلیون ایرانی را به کام مرگ کشاند.

علاوه براین تاریخ نمونه های فراوانی از جنایات انگلیس علیه سلامت مردم ایران را به ثبت رسانده است؛ به عنوان نمونه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دوران جنگ همه جانبه غرب و شرق علیه ملت ایران، انگلیس با تجهیز شیمایی رژیم بعث عراق، باعث شد هزاران نفر از مردم ایران به انواع بیماری های شیمیایی مبتلا شوند. به طوری که این افراد طی این سال ها با انواع بیماری های از جمله عفونت چشم، التهاب حنجره، التهاب گلو، آبریزش از چشم و بینی، تغییر رنگ پوست، ایجاد قرمزی روی پوست، بروز تاول در نقاط مرطوب بدن، سرفه خشک و... همچنین کدورت قرنیه، تشکیل زخم، بروز سرطان مجاری تنفسی فوقانی، بروز سرطان ریه، نوعی سرطان پوست، نوعی سرطان خون، فیبروز منتشر ریه، آسیب های اعصاب محیطی، آسم و برونشیت و. .. دست و پنجه نرم می کنند.

علاوه بر این اسناد محرمانه آرشیو ملی انگلستان نشان از آن دارد که ارتش انگلیس، در دهه های سی و چهل میلادی، روی سربازان خود و حتی نیروهای داوطلب ارتش این کشور، آزمایش های دارویی غیرقانونی انجام داد. به عنوان نمونه گاز خردل را روی گروهی از سربازان خود آزمایش کرده بود تا بفهمد گاز خردل روی پوست هندی ها آثار مخرب بیشتری برجای می گذارد یا روی پوست بریتانیایی ها!

همچنین توزیع ملافه های مسموم و آغشته به وبای آبله میان سرخ پوستان آمریکا تحت پوشش اقدام های صلح جویانه و مسالمت آمیز و مرگ حدود صدهزار سرخ پوست در کمتر از یک سال از دیگر جنایات انگلیس در نظام سلامت مردم جهان به شمار می آید.

پی نوشت ها:


[1] ر.ک روزنامه جوان 3 دیماه 1398

[2] روزنامه جوان 3 دیماه 1398

[3] ر.ک روزنامه جوان؛ 3 دی 1398

[4] روزنامه کیهان؛ 20 دی 1399

[5] روزنامه کیهان؛ 9 دی 1392

[6] روزنامه شرق 2 آذر 1392

[7] محمود عباسی، مطالعه تطیبقی مسئولیت ناشی از خون های آلوده در نظام حقوقی ایران و فرانسه، فصلنامه حقوق پزشکی، سال سوم، شماره هشتم، بهار 1388، ص 65

[8] روزنامه کیهان، 9 دی 1392

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی