ممکن است شما فردی باشید که تازه در مسیر یادگیری هنر خیاطی قدم گذارده اید و به بیانی ساده تر هنوز مبتدی هستید جذابیت حتی دوختن دکمه برای شما مانند فتح کردن قله ی اورست می باشد, شاید اصلا با هنر خیاطی آشنا نیستید اما با مشکل لق و یا افتادن دکمه های لباس خود پس از خرید به تکرار روبروی می شوید و قصد دست بکار شدن برای رفع آن دارید. برای این هدف با آرگا همراه شوید.
هنرهای زیادی وجود دارند که خانم ها را علاقه مند خود می کنند و برای صرف کردن وقت انتخاب می شوند. از آشپزی و تزیین منزل گرفته تا گلدوزی و خیاطی و …. که همگی به نوعی مهم و ارزشمند محسوب می شوند. هر یک از هنرها قطعا جذابیت و تازگی ها و همچنین سختی های خودش را دارد. اما به گمانم خیاطی را می توان یکی از پیچیده ترین و سخت ترین مهارت ها دانست که با وجود این موضوع به دلیل جذابیت دوخت یک لباس زیبا برای خود و یا عزیزان بازهم مرتب هنرجویان زیادی را به خود مشغول می کند. این هنر ممکن است به عنوان یک حرفه و شغل از سوی فرد انتخاب شود و یا اینکه به عنوان مهارت آموزی و بکارگیری آن در زندگی خود باشد. یکی از ساده ترین بخش های خیاطی دوخت دکمه است که در عین حال سادگی نیازمند رعایت برخی موارد و نکات و مراحل می باشد. در ادامه مطلب دوختن دکمه را به صورت مرحله ای آموزش خواهیم داد.
آموزش دوختن دکمه به روشی آسان
وسایل مورد نیاز
مراحل دوخت
نخست دکمه ای مناسب با رنگ، طرح و مدل، و جنس لباس خود انتخاب کنید، همینطور نخ مناسب را نیز انتخاب نمایید.
اندازه لازم نخ (حدودا 1 متر) جدا کرده و از وسط تا نمایید، نخ را از درون سوراخ سوزن بگذرانید و ته نخ گره زده شود. (برای آسان شدن عبور نخ می توانید کمی آن را مرطوب کنید)
حالا دکمه را در محل مورد نظر گذاشته به طوری که شکاف های دکمه دقیقا مقابل محل مناسب قرار بگیرد.
از قسمت روی لباس شروع به دوختن کرده و سوزن را از درون یکی از روزنه های دکمه کرده و از پشت لباس سوزن را در لباس فرو کرده و از سوراخ طرف دیگر دکمه خارج می سازید، مجددا سوزن را از سوراخ اولی عبور می دهید و به همان ترتیب از پشت لباس در لباس فرو کرده و از سوراخ دومی بیرون می آورید. این عمل را برای چند مرتبه (6 مرتبه) انجام می دهید تا سوراخ های دکمه پر شده و دکمه محکم شود.
برای دوخت دکمه های چهار سوراخی همین عمل را برای دو سوراخ سمت دیگر لازم است انجام دهید.
نکته: در دوخت دکمه ها باید هر تعداد که هستند، دارای یک شکل باشند.
در پایان سوزن را از زیر نخ های دوخته شده واقع در پشت دکمه، عبور داده و همانجا گره ای محکم زده و برای محکم تر شدن این کار را دو مرتبه تکرار نمایید.
نخ را محکم بکشید تا گره ایجاد نشود.
روش دوم برای دوخت دکمه های پایه دار
دکمه های دارای انواع مختلف زیادی هستند، به عنوان مثال یکی از انواع آنها دکمه های پایه دار (پایه کوتاه و بلند، پایه تونلی و ..) می باشند.
برای این منظور ابتدا نخ را به صورت چهارلا از میان سوراخ سوزن عبور دهید و ته آن را گره بزنید.
محل قرارگیری دکمه را با استفاده از یک گچ یا صابون خیاطی علامت بزنید و سوزن را از پشت پارچه فرو کرده و چند دوخت پشت سرهم بر روی پارچه بزنید.
پس از آن دکمه را بر روی لباس گذاشته و سوزن را از درون پایه دکمه عبور دهید و بکشید. به همین روش چند دوخت پشت سرهم زده و مراحل عبور نخ از داخل پایه را تکرار کنید تا دکمه محکم شود.
در پایان چند دوخت دیگر روی هم در انتهای دوخت بزنید.
موارد مرتبط قابل توجه در دوختن دکمه
1-نخ کردن سوزن
جهت سهولت در نخ کردن سوزن می توانید داخل یک قوطی فیلم عکاسی, محلول نشاسته و آب ریخته و آن را در مجاورت چرخ خیاطی قرار دهید. هر زمان که قصد داشتید نخ را از سوزن عبور دهید، آن را به این محلول آغشته نمایید تا بهتر و آسان تر بگذرد.
2 – چگونگی قرار دادن
جهت قرارگیری دکمه و جادکمه در لباس های مردانه و زنانه متفاوت می باشد، که شما باید هنگام دوخت دکمه و زدن جادکمه مدنظر قرار دهید. در لباس های مردانه دکمه در طرف راست و جادکمه ها در طرف چپ واقع می شوند, در لباس های زنانه نیز دکمه در طرف چپ و جادکمه در طرف راست قرار می گیرند.
همچنین مورد دیگری که باید به آن توجه شود؛ فاصله ی قرار گرفتن دکمه ها می باشد که دکمه ی اولی را در نقطه ی شکست پایین یقه دوخته و ما بقی را به ترتیب با فاصله ی 4 – 8 سانتی متر بر روی لباس دوخته می شوند.
یکی دیگر از نکاتی که برای زدن جادکمه ای و به منظور جلوگیری از بالا و پایین شدن دکمه ها دو طرف لباس می توانید انجام دهید این است که اولین جادکمه را به طور افقی ایجاد کنید.
3- دوخت دکمه های صدفی شکل
دوخت این دکمه ها به دلیل لیز و لغزنده بودن اغلب کمی سخت تر از دیگر دکمه ها است، برای آسان تر کردن این کار می توانید اول نوار چسبی بر روی دکمه چسبانده و از تکان خوردن آن جلوگیری کنید و مشغول دوختن دکمه شوید، پس از پایان دوخت و ثابت و محکم شدن دکمه نوار را آهسته از روی دکمه بردارید.
4 – بازکردن جادکمه
پس از دوخت دکمه، نوبت به زدن جادکمه و در نهایت بازکردن جادکمه می رسد, برخی مواقع در حین باز کردن جادکمه به پارچه لباس آسیب می رسد که برای جلوگیری و سریع و راحت انجام دادن می توانید به این روش عمل کنید: ابتدا به وسیله ی دستان خود کمی محلول آب و نشاسته به محل جادکمه بزنید. همچنین در این هنگام در قسمت زیری جا دکمه یک شانه دندانه درشت قرار دهید و با استفاده از یک تیغ آن را ببرید.
خانم های عزیز و علاقه مند به یادگیری هنرهای خیاطی در هر مرحله ای ساده، متوسط و سخت یا مبتدی و حرفه ای اغلب مطالب منتظر شده در این زمینه را پیگیری و مطالعه می کنند، در همین راستا آرگا مطلبی را برای آموزش دوختن دکمه همراه با نکاتی جالب و تازه، البته کاربردی شرح داده است. امیدواریم مورد توجه واقع شده باشد. برای آشنایی با دوخت شلوار راحتی بر روی لینک کلیک کنید.