خواص پنیر چدار و مواد مغذی موجود در آن

پنیر چدار از خوراکی های محبوب برای برخی از افراد به حساب می آید که افزایش آگاهی در این رابطه تاثیر گذار است. برای آشنایی بیشتر با خواص پنیر چدار در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.

خواص پنیر چدار و مواد مغذی موجود در آن

در واقع می توان گفت اسم این پنیر از روی محلی که در آن ساخته شده برداشته شده است. این پنیر برای اولین بار در دهکده ای به نام چدار که در سامرست انگلستان است تولید شد. این پنیر به دلیل محبوبیت زیاد امروزه در کشورهایی چون استرالیا، آمریکا، ایرلند، کانادا و زلاند نو هم تولید می شود. اما کیفیت این پنیر در مناطق مختلف بسیار با هم تفاوت های زیادی دارند چون به روش های مختلفی در هر منطقه تولید می شود. در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا خواص پنیر چدار را مطالعه نمایید.

تاریخچه پنیر چدار

معرفی خواص پنیر چدار

سال ها است که از پنیر چدار به عنوان معروف ترین پنیرهای کشور انگلستان نام برده می شود. این نوع پنیر توسط تکه های جامدی که در شیر ترش به وجود می آید ساخته شده که آن را خارج می‌کنند و به قطعات کوچک تری برش می دهند تا آب پنیری که در آن وجود دارد خارج شود و پنیرها روی هم قرار بگیرند.

امروزه تفاوت های زیادی در بین پنیرهای چدار قدیمی و امروزی دیده می شود. مثلا اگر ما بخواهیم پنیر چدار قدیمی را تولید کنیم حتماً باید یکسری از روش های خاصی را دنبال کنیم، مثلا مواد اولیه حتماً باید محلی باشد و درست کردن این پنیر باید در چهار شهری که که در جنوب شرق انگلستان قرار دارند تولید شود.

در برخی از انواع این پنیر برای رنگ پنیر از رنگ های گیاهی استفاده می کنند. اکثراً رنگ پنیر چدار را از عصاره گیاهی گرم سیر بهنام آناتو می گیرند که رنگی نارنجی مانندی به پنیر چدار می دهد که این رنگ نشان دهنده پنیر چدار است که شما هرجا این پنیر را ببینید بدون خواندن مطالب بر روی بسته بندی آن می توانید آن را تشخیص دهید. گاهی اوقات در آمریکا به این پنیر هیچ رنگی اضافه نمی کند و و آن را پنیر چدار سفید یا پنیر ورمونت می نامند.

در آمریکا ایالت ویسکانزین بیشترین مقدار تولید پنیر چدار را در ایالات متحده آمریکا دارد. یکی دیگر از نکته هایی که می توان درباره این پنیر گفت این است که این پنیر هر چقدر مدت زمان طولانی تری باقی بماند به اصطلاح می شود گفت که رسیده تر می شود طعم و مزه و عطر بهتری پیدا می‌کند.

معرفی ویژگی های پنیر چدار

  • پروتئین

از دیگر خواص پنیر چدار می توان به پروتئین کامل آن اشاره کرد. پنیر چدار دارای پروتئین کامل است و به راحتی اسید های آمینه ضروری بدن را برطرف می کند. تقریبا هر 30 گرم از پنیر چدار، حدود 1 تکه است، شامل 7گرم پروتئین یا به اصطلاحی 14درصد ارزش روزانه پروتئین است. از خواص پنیر چدار پروتئین سرشار آن است که بسیار مغذی است و برای کمتر گرسنه شدن در طول روز بسیار به شما کمک می کند.

  • ویتامین ها

شما از طریق مصرف پنیر چدار می توانید به راحتی ویتامین های ضروری بدن خود را تأمین کنید. از خواص پنیر چدار می توان گفت که هر 30 گرم حاوی 0/1 میلیگرم ریبوفلاوین و 281 واحد بین المللی ویتامین A یا 6 درصد از ارزش روزانه آن و 0/2 میکروگرم ویتامین B-12 است. همچنین مقادیر کمتری از نیاسین، ویتامین B6، تیامین، فولات و ویتامین E, D, K را دارند. ریبوفلاوین موجود در پنیر چدار باعث به وجود آمدن گلبول های قرمز و تبدیل مواد غذایی به انرژی مورد نیاز بدن می‌شود و هم به عنوان آنتی اکسیدان برای جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد عمل می کند.

همچنین ویتامین A موجود در پنیر چدار برای عملکرد مناسب ارگان ها، بینایی و رشد سلولی بسیار ضروری است و در تولید DNA و گلبول های قرمز و ویتامین B-12 مورد نیاز بدن است.

  • مواد معدنی

تقریبا می توان گفت مصرف روزانه حداقل 30 گرم از پنیر چدار، 143 میلی گرم فسفر یا 14 درصد مصرف روزانه، 202 میلی گرم کلسیم یا 20 درصد مصرف روزانه، 0/9 میلی گرم روی یا 6 درصد مصرف روزانه و مقادیر کمتری پتاسیم، منیزیم و آهن را برای بدن شما تأمین می‌کند. فسفر برای بهتر عمل کردن کلیه ها و تولید DNA و تشکیل پروتئین و عملکرد ایمنی بدن لازم است و همچنین کلسیم برای عملکرد بهتر عضلات و عصب ها و حفظ و رشد استخوان ها بسیار ضروری و مهم است.

آشنایی با پنیر چدار

یک سری از نکاتی که شما باید در هنگام مصرف پنیر چدار رعایت کنید این است که حتما پنیر چدار را در حالت اعتدال مصرف کنید چون این پنیر دارای چربی و کالری بسیار بالایی است. می توان گفت که 114 کالری و 9 گرم چربی، از جمله 6 گرم چربی اشباع شده در هر 30 گرم این پنیر مصرف می شود.

این 14 درصد را می توان گفت که ارزش روزانه برای چربی و 30 درصد برای چربی غیر اشباع شده است. در هنگام انتخاب پنیر چدار به شما پیشنهاد می کنیم که پنیر چدار تند و تیز را انتخاب کنید چون هر چه طعم پنیر قوی تر و بهتر و باکیفیت تر باشد شما از پنیر کم‌ تری برای طعم مورد نظر خود استفاده می‌کنید. و حتما از پنیر های کم چرب چدار استفاده کنید تا مصرف چربی شما کمتر شود.

موارد مصرف پنیر چدار

پنیر چدار چون بسیار پنیر سفت و سختی است زمانی که در پخت غذا از آن استفاده می کنید، به راحتی می تواند پخت در دمای بالا را تحمل کند. شما می توانید این پنیر رنده یا خرد کنید و در آشپزی برای طعم بهتر غذا از آن استفاده کنید.

پنیر چداری که از شیر خام و جا افتاده و به روش کاملاً سنتی ساخته شده باشد تقریباً می توان گفت طعمی تند و تیز و اغلب خیلی کم مایل به خاک دارد.

شما می توانید با ترکیب کردن این پنیر با سبزیجات و گیاهان ترکیب و طعمی دلپذیر را درست و نوش جان کنید. غذاهایی که می توان از پنیر چدار در آن استفاده کرد و لذت برد می توان به پاستا با پنیر چدار و سیب زمینی با سس پنیر اشاره کرد.

اما شما می توانید حتی در انواع سالاد، سوپ، پیتزا و کیش و تارت ها و غذاهای برنجی چون ریزوتو که طعم خوبی به آن می دهد استفاده کنید و لذت ببرید.

معرفی خواص پنیر چدار

اگر از مطالعه این مطلب در کنار تیم آموزی مجله آرگا لذت بردید، پیشنهاد می کنیم با کلیک به روی دیگر مطالب مرتبط همانند خواص پنیرک و خواص پنیر لبنه باری دیگر تیم مجله نویسی آرگا را همراهی و حمایت نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان