ماهان شبکه ایرانیان

درپی بحران دیپلماتیک دوحه

هزینه حمل انرژی قطر بالاتر می‌رود

قطر درپی تلاش دولت‌های عربی برای منزوی کردن دوحه و ممنوعیت ورود کشتی‌های حامل پرچم این کشور به بنادر امارات، با هزینه‌های بالاتر فروش انرژی به مشتریانش در آسیا و اروپا مواجه است.

هزینه حمل انرژی قطر بالاتر می‌رود

به گزارش ایسنا، در حالیکه صادرات نفت خام، میعانات و گاز طبیعی مایع (LNG) قطر ادامه دارد، معامله‌گران و کارگزاران نفت می‌گویند این کشور پس از ممنوعیت امارات متحده عربی برای ورود کشتی‌های حامل پرچم قطر باید تلاش کند بنادر جدیدی برای سوخت گیری مجدد کشتی‌های خود پیدا کند.

فجیره که یکی از کوچکترین امیرنشین‌های امارات متحده عربی است، بزرگترین هاب سوخت‌گیری کشتی در خاورمیانه به شمار می‌رود و معمولا نقطه توقف مهمی برای نفت‌کش‌های حامل نفت و گاز طبیعی مایع قطر در مسیر خروج آنها از خلیج فارس است.

به گفته کارگزاران، این مسئله قطر را که عضو اوپک است، ناچار کرده است مکان‌های سوخت گیری مجدد جدیدی را در جبل الطارق، سنگاپور و سایر هاب‌های سوخت کشتیرانی پیدا کند که احتمالا هزینه صادرات این کشور را بالا برده و روند تحویل را کند می‌کند.

اختلالات تاکنون محدود بوده اند با اینهمه بعید به نظر می‌رسد عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و بحرین بخواهند با تلاش مستقیم برای مختل کردن صادرات انرژی قطر، بحران را تشدید کنند.

به گفته هلیما کرافت، مدیر جهانی استراتژی کالا در شرکت "آر بی سی کپیتال مارکتس"، تصور نمی‌رود که این نزاع امنیت انرژی منطقه ای را به مخاطره بیاندازد. بعید است مصر کانال سوئز را به روی نفت‌کش‌های قطری ببندد و در مقطع کنونی تلاش‌ها برای مختل کردن صادرات قطر احتمالا تاثیر محدودی خواهد داشت.

قیمت نفت تا حدودی زیادی تحت تاثیر تنش‌های سیاسی در خلیج فارس قرار نگرفته است و نفت برنت که قیمت پایه بازار بین المللی است، در حدود 50 دلار در هر بشکه معامله می‌شود.

بعضی از معامله‌گران کاهش قیمت نفت در اوایل معاملات روز سه شنبه را به نگرانی‌ها نسبت به احتمال تلافی قطر از طریق خروج از توافق کاهش تولید اوپک نسبت دادند. اما اکثر تحلیلگران چنین کاری را بعید می‌دانند زیرا اگرچه قطر دهمین تولیدکننده بزرگ اوپک است اما صادرات بالای گاز طبیعی مایع که این کشور را از سایر تولیدکنندگان انرژی خلیج فارس متمایز می‌کند، تا حدود زیادی به قیمت نفت مرتبط است.

کویت که تلاش می‌کند میان قطر و رقبای عرب این کشور میانجی‌گری کند، اعلام کرده است قطر به توافق کاهش تولید حدود 1.8 میلیون بشکه در روز کشورهای عضو و غیرعضو اوپک پایبند مانده است.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، قطر در سازماندهی این توافق که اواخر سال گذشته منعقد شد و دو هفته قبل به مدت 9 ماه دیگر تمدید شد، نقش سازنده ای داشته است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان