سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
اگر جریان تحریف با جهاد تبیین مواجه نشود...
"تحریف و کتابسوزی" برای جعل تاریخ برجام!
علی صوفی، چهره اصلاحطلب و از امنای جریان چپ در بخشی از یک مصاحبه با شماره دوشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی پیرامون برجام گفته است:
"بیش از یک سال است که ترامپ حذف شده و بایدن روی کارآمده که از همان ابتدا انتظار میرفت با حضور او میتوان به احیای برجام و برداشته شدن تحریمها خوشبین بود. دولت آقای روحانی نیز امیدوار بود که در فرصت باقی مانده بتواند مجددا برجام را احیا کند و ثمره آن را در اواخر کار خود ببینند و ثمره آن را به عنوان یک کارنامه مثبت از خود به جا بگذارد اما دیدیم که به رغم حمایت مقام معظم رهبری، خود مجلس یازدهم مخالف واگذاری این فرصت به دولت روحانی بود و نمیخواست که دولت روحانی از این موقعیت برای احیای برجام و توافق مجدد بهره ببرد. به رغم اینکه این فرصت نه فقط برای دولت روحانی که فرصتی برای ملت و کشور بود تا برجام احیا شود و تحریمها برداشته شود اما با تنگ نظریهایی که وجود داشت و مخالفتهایی که در گذشته به شدت علیه برجام انجام شد این بار هم مخالفت خود را اعلام کردند و سعی کردند که دولت آقای روحانی را از این کار بازبدارند و این فرصت را به دولت بعدی که از خودشان بود بدهند تا این افتخار نصیب مجلس یازدهم و دولت سیزدهم شود."[1]
*این اظهارات در حالی است که اولا مقام معظم رهبری از روز اول بر توجه به ظرفیتهای داخلی کشور تأکید داشتند و در مقابل اصرار دولت مشترک روحانی و اصلاحطلبان بر مذاکره نیز شروطی را معین کردند که هرگز رعایت نشد!
ثانیا اصلاحطلبان و روحانی منطقا نمیتوانستند انتظار داشته باشند دولتشان 5 یا 6 ساله باشد که بتوانند به هر قیمتی توافقشان را با رئیسجمهور بعدی آمریکا محقق کنند.
ثالثا بر خلاف نظر آقایان اما نظر حاکمیت و جریان انقلابی اینست که بایدن با ترامپ و ترامپ با اوباما هیچ فرقی ندارند و هر 3 یکی هستند!
رابعا روحانی در جریان برجام خود هرگز وقعی به تصمیمات کلان نظام نمیگذاشت و قضایایی مثل وضع آییننامه بر مصوبه هستهای مجلس یازدهم، رعایت نکردن شروط رهبری و عبور از خطوط قرمز کشور در مذاکرات همگی شاهد این مدعا هستند.
خامسا مذاکره و توافق اگر برای اصلاحطلبان افتخار و عجله است اما برای جریان انقلابی و خدمتگزاران مردم؛ اقدامی مصلحتی است که بنا به ضرورت و پس از لحاظ شدن مصالح نظام و مردم بایستی به سمت آن رفت.
و سادسا سرنوشت برجام در دولت سیزدهم نیز مشخص نیست و بسا که توافقی بشود اما به سرنوشت توافق روحانی مبتلی شده و بشکند!
این 6 دلیل به وضوح نشان میدهد که حرفهای آقای صوفی هرگز تحلیل نیست و بلکه سخنانی منعندی است که بدون احساس مسئولیت بیان شدهاند و بسا که صبح فردا شنوای حرفهایی خلاف آنها از همین فرد باشیم.
*گفتنیست، عنوان کتابسوزی، وام گرفته شده از عنوان کتاب شهید مطهری با عنوان "کتابسوزی ایران و مصر" است.
***
کارنامه افتخارآمیز نظام در توسعه و رفاه به روایت باهنر
محمدرضا باهنر، فعال شهیر اصولگرا و از نمایندگان ادوار مجلس در بخشی از یک مصاحبه پیرامون انقلاب اسلامی و دستاوردهای نظام گفته است: ما 43 سال از دوران استقرار نظام جمهوری اسلامی را پشت سر گذاشتهایم. در این فضا خیلی علاقهمند هستم با مجموعه کنشگران کشور بتوانیم کارنامهای عالمانه از عملکرد جمهوری اسلامی طراحی و تهیه کنیم و به نسلهای بعد از انقلاب تحویل دهیم. امروز بالای 80 درصد از شهروندان ما افرادی هستند که انقلاب و حضرت امام را درک نکردهاند، دفاع مقدس را ندیده و عملاً با رخدادهای انقلاب ارتباطی برقرار نکردهاند. افرادی که عمدتاً متولد سالهای 50 به بعد هستند و در زمان انقلاب، قدرت تمییز نداشتند، نسل دهه شصتیها، هفتادیها و قس علی هذا روح رخدادهای انقلاب را درک نکردهاند و امروز سؤالی طبیعی برای این نسلها به وجود آمده که شما به عنوان دستاندرکاران این انقلاب برای ما چه کردهاید.
به گزارش شفقنا، او تصریح میکند:
"اگر بخواهیم نگاهی به کارنامه جمهوری اسلامی از زاویه دفاع مقدس، سازندگی، توسعه و رفاه بیندازیم قطعاً طومار بلندبالا و افتخارآمیزی خواهد بود، در حالی که ما روز اول با هیچ شروع کردیم. روز اولی که امام نهضت را شروع کردند امام را به عنوان تبعیدی به خارج از کشور فرستادند و بعد هم که امام برگشت چیزی نداشت جز یک جفت نعلین و یک عبا به اضافه یک دنیا اتکا به خدای متعال. وقتی به روزهای اول انقلاب نگاه میکنید میبینید ما نه آموزش داشتیم، نه حکمرانی بلد بودیم، نه شیوه جنگ و نه سازندگی. یک نهال نوپا بودیم و تازه این نهال را هم اجازه نمیدادند که پابرجا بماند. همه هجمهها در این همه سال علیه ما صورت گرفت، اما ما به شکل افتخارآمیزی از درون این هجمهها بیرون آمدیم."[2]
*صحبتهای مهندس باهنر از لحاظ مفهوم حکمرانی و تفکر استدلالی، کاملا قابل اثبات هستند.
چه اینکه طومار افتخارآمیز نظام اسلامی مثلا در ایجاد رفاه برای ایرانیان امروز تنه به کارنامه کشورهای بزرگ اروپایی میزند و حتی آنها را نیز بعضا پشت سر گذاشته است.
از فقر مطلقی که از انگلستان نیز کمتر است [3] تا شهرهای ایرانی که بهتر و زیباتر از پایتختهای اروپایی ساخته شدهاند [4]، بیکاری تکرقمی [5]، کاهش دادن اثر تحریمها به حدود 20 درصد و تا افزایش قدرت خرید مردم نسبت به دوران رژیم سابق و حتی نسبت به دهههای ابتدایی انقلاب.
و از همین روست که مقام معظم رهبری نیز استدلالا نظام جمهوری اسلامی را مایه افتخار و مباهات برای اسلام میدانند. [6]
دقت شود که صحبتهای آقای باهنر مصداق "جهاد تبیین" نیز هست.
یعنی این رجل سیاسی تلاش کرده پاسخ سؤال مهم کسانی از افراد جامعه را در مقطعی آنچنان حساس بدهد که برخی رجال سیاسی با خباثت حاضر به دفاع از نظام نیستند، دستاوردها را انکار میکنند و حتی ابراز میدارند که سخن گفتن از انقلاب برایشان سخت است! [7]
و باز دقت شود که آقای باهنر مثل عدهای حرف کلی نزده، بدون استدلال از مردم درخواست مقاومت نکرده و دست به مقدسنمایی بیسند از نظام اسلامی هم نزده است.
آنچه که در صحبتهای مهندس باهنر خواندیم، از نیازهای جدی زندگی و زمانه ما برای عبور از خطر "فتنه اقتصادی" و پشتسر گذاشتن فتنههای دامنگیری مثل احتمال بازگشت فرقان، سیاه نمایی و جریان تحریف است.
***
1_ https://www.armanmeli.ir/fa/main/print/333511
2_ https://fa.shafaqna.com/?p=1335923
3_ https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/11/22/1944648
4_ irna.ir/xj4wp8
5_ mshrgh.ir/1247052
6_ https://khl.ink/f/43551
7_ mshrgh.ir/1333861